Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Oturma Odası Takımı Seçmenin Püf Noktaları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Oturma Odası Takımı Seçmenin Püf Noktaları

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Oturma odası dekorasyonunun en önemli bileşenlerinden biri şüphesiz ki oturma odası takımı. Oturma odası takımı seçiminde kesin yargılara varmak veya zorunlu seçimlerden bahsetmek beyhude olacaktır. Sonuçta hepimizin renkleri ve zevkleri farklı, ancak koltuk takımı seçiminde hem göze hitap edecek hem de işlevselliği koruyacak bazı fikirler sunmak da mümkün. İşte kendi tarzını güncel dekorasyon modasıyla yansıtmanı sağlayacak bazı öneriler…

Şık ve dayanıklı

Oturma odası takımı alırken dikkat etmen gereken en önemli konulardan biri seçeceğin ürünün dayanıklılığı olmalı. Koltuk ve kanepelerin iskeletleri ve kumaşları dayanıklılıklarını belirleyen en önemli iki faktör olarak görülüyor. Kullanım süresi odaklı düşünüldüğünde sağlam ürünleri tercih etmenin daha ekonomik olacağını söyleyebiliriz. Kayın, çam, ceviz ve gürgenden imal edilen takımların daha sağlam ve dolayısıyla daha güvenilir olduklarını görüyoruz. Kumaş konusuna gelince; keten ve fiber kumaş türleri hayalinizdeki şıklığı ve rahatlığı sağlama konusunda oldukça iddialılar.

Tarzını yansıt

Oturma odanı en güzel şekilde dekore etmek için öncelikle tarzına karar vermen gerekiyor. Gösterişli aksesuarlardan, parlak ve ışıltılı renklerden hoşlanıyorsan klasik tarzı tercih edebilirsin. Kendini köy evinde gibi rahat ve huzurlu hissetmek istiyorsan rustik dekorasyon tam sana göre. Kelimenin kökeni “Köy görünüşü veren” anlamına geliyor. Rustik dekorasyonu uygulamaya karar verdiysen, doğal renkler içeren, sade ve geniş minderli rahat bir koltuk takımı seçebilirsin. Soğuk toprakların asaletini esas alan İskandinav dekorasyonu için minimalist çizgilerin modern tasarımlarla birleştiği sade renklerde bir oturma odası takımı seçebilirsin. Bohem tarzı ev dekorasyonu için yoğun ve kalabalık renkler içeren bir koltuk takımı alabilirsin. Günümüzün en popüler dekorasyon akımlarından olan modernizme sen de kapılmak istiyorsan, hareketli duvar kağıtlarına sahip ve bol aksesuarlı duvarların önüne oldukça sade ve net bir oturma odası takımı yerleştirmen gerekecek.

Odanızın Genişliğine Göre Seçim Yapın

Koltuk takımı seçmeden önce evinizin ölçüsünü alabilirsiniz. Evin genişliği doğrultusunda verilen karar daha isabetli olacaktır. İsteğinize göre koltuk takımlarına iki, üç, dört kişilik kanepeler eklenebiliyor. Oturma odanızın genişliğine göre kanepe alternatiflerini değerlendirebilirsiniz. Klasik tarz için koltukları berjerler ile tamamlayabilir; daha farklı ve modern bir yaşam alanı için ise pufları ya da benchleri tercih edebilirsiniz. Eğer çok fazla alanınız olduğunu düşünmüyorsanız köşe takımlarına göz atabilirsiniz. Küçük odalarınız için L koltuk tercihinde bulunarak daha ferah ve şık bir atmosfer sağlayabilirsiniz. Daha geniş odalar için oturma odası takımı arıyorsan, pastel renkleri tercih edebilirsin.

Koltuk ve duvarlar arasında zıtlık

Oturma odası takımı ve duvarlar arasında dekoratif açıdan önemli bir ilişki vardır. Koltuklarla uyumlu boya seçilirken zıtlık ya da ton farklılıklarına dikkat ediliyor. Örneğin altın rengi koltukların tercih edildiği odalarda duvar rengini krem rengi seçmek koltukların ön planda olmasını sağlıyor. Bu gibi ton farklılıkları ile duvarlarınızı veya koltuklarınızı ön plana çıkarmanız mümkün oluyor. İster duvarlarını, ister mobilya ve koltuklarını ön plana çıkarmak iste, aradığın tüm renkler için  https://www.biboya.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsin. 2019’un en trend renklerini zahmetsizce sipariş edebilir, üstelik boyama sonrası artan boyayı iade ederek tasarruf sağlayabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message