Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Okullar açılıyor! Çocuk odası dekorasyonunda okula hazırlık aşamaları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Okullar açılıyor! Çocuk odası dekorasyonunda okula hazırlık aşamaları

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Her tatilin sonu vardır. Çocuklarımızın oyunla geçen yaz tatilinin sonu da yaklaşmakta. Yeni dönemde derslerine ister okulda sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle yüz yüze, ister dijital iletişim teknolojilerinin nimetlerini kullanarak uzaktan eğitimle devam edecek olsunlar, günün çoğu artık balkonda- bahçede değil, çocuk odasında geçecek. Peki evinin çocuk odası dekorasyonunu yaklaşan okul dönemine hazırladın mı? Okul zili çaldığında hem evin çocukları, hem de çocuk odası yeni okul dönemine hazır olmalı. Ders zili çalmadan önce çocuk odası dekorasyonu için yapılacakları adım adım gözden geçirelim.

Hem ders hem oyun bir odaya sığar!

Yaz boyu oyun oynayan minikler, sevdikleri hobileriyle meşgul olan ablalar, abiler elbette oyuncaklarını, resim kağıtlarını, el işi malzemelerini ve diğer keyifli uğraşlarını okul döneminde de hayatlarından çıkarmayacaklar. Çocuk odası dekorasyonunu okula hazırlarken ilk önce odaya bir göz gezdir; çocuğunun hem ders kitapları, hem de ders dışı uğraşlarına ilişkin malzemeleri ve oyuncaklarını saklamak için odada yeterli depolama alanı ve raf var mı kontrol et. Ders çalışırken çocuğunun ilgisini dağıtabilecek objeleri ve oyuncakları göz önünden kaldırmak ama yine de isteyince kolayca erişebileceği bir yerde bulundurmak için renkli, hafif saklama kutuları edinmeye ne dersin?

Çalışma masasını yenilemeli mi?

Çocuk odasının ihtiyaçlarını en iyi odanın sahibi çocuk bilir. Okul başlamadan önce onunla çalışma masası hakkında konuşabilirsin. Bir öğrenci için çocuk odası dekorasyonunun en önemli unsuru çalışma masası. Acaba yeni bir çalışma masası ihtiyacı var mı? Mevcut masanın büyüklüğü, yüksekliği uygun mu? Bazı çocuklar dik bir pozisyon için altına bir yastık koymayı tercih ederken bazısı çalışma alanının yüksek olmasını ister. Acaba o nasıl rahat ediyor? Elinin altında ders malzemesini bulundurmak için çekmece, kapaklı dolap gereksinimi var mı? Çizim dersi olup olmadığını bilmek masa seçimi açısından çocuk odası dekorasyonunda önemli. Eğer varsa, çizim dersinde tercih edilen defter ve kağıt boyutuna uygun genişlikte yüzeyi olan bir çalışma masası çalışmasını kolaylaştıracaktır.

Bilgisayarın konumuna dikkat!

Günümüz eğitim sisteminde çocuklar ödevlerini yapmak, derslerini çalışabilmek için internete muhtaç. İnternet ortamında uzaktan eşzamanlı ve eş zamansız eğitim uygulamaları ile çocukların bilgisayar ihtiyacı daha da büyüdü. Uzmanlar, çocuk odasında bir bilgisayar yer alacaksa çalışma masasının üstünde sabit bir yeri olması tavsiye ediyor. Bilgisayar ne bir oyuncak ne de çocuk odası dekorasyonunda bir süs unsuru olarak algılanmalı. Varsa bilgisayarın odadaki konumunu belirle. Bu şekilde çocuklar onu oyun için değil, dersi için kullanmaya yönlenecektir.

Aydınlatma problemi: Uyku mu, oyun mu, ders mi?

Çocuk odası, genellikle çocuklar için hem uyku hem oyun hem çalışma mekanıdır. Bu yüzden çocuk odası dekorasyonunda aydınlatma konusunu çok yönlü düşünmelisin. Uyku için loş bir ortam idealken oyun ve çalışma alanlarında daha güçlü ışığa ihtiyaç var. Çalışma alanının aydınlatmasını kontrol et, yetersizse şık bir masa lambası soruna çözüm olacaktır.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message