Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Öğrenci Evi Dekorasyonu İçin 6 Pratik ve Ekonomik Öneri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Öğrenci Evi Dekorasyonu İçin 6 Pratik ve Ekonomik Öneri

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Öğrencilik döneminde eve çıkmak, heyecanlı olduğu kadar masraflıdır. Ev kirası, faturalar, mobilya ve beyaz eşyalar derken oldukça yüksek bir bütçe gerektirir. Bu dönemde fazla masraf etmemek için mümkün olan en az eşya ile yetinmeli ve sade bir tarza yönelmelisin. Peki, her şey bütçe demek mi? Senelerce kalacağın evinin, içine sinmesi gerekmez mi?  Kimi zaman sığınağın, kimi zaman ise arkadaşlarınla buluşma noktası olacak olan evini, yuva olarak görebilmen gerekir. Benimseyebilmenin ilk yolu ise tarzına göre dekore etmektir. İşte, öğrenci evi dekorasyonu için faydalanabileceğin birbirinden pratik ve ekonomik dekorasyon fikirleri…

Mutfaktakiler salona, salondakiler mutfağa!

Öğrenci evi dekorasyonunu düşük bütçe ile yapabilmenin bir diğer yolu, dönüştürmektir. Yüksek maliyetlere katlanarak yeni eşyalar satın almak yerine, sahip olduklarını farklı amaçlarla kullanabilirsin. Örneğin; mutfak kavanozlarına kalemlerini koyabilir, şişeleri vazoya dönüştürebilirsin. Yatak başlığı satın almak yerine sevdiğin bir örtüyü duvara asabilir, sehpanı komodin olarak kullanabilirsin. Ayrıca boş duvarlara sahip bir ev, ne kadar güzel döşenirse döşensin estetik görünmeyecektir. Öğrenci evi dekorasyonunda duvarlarını hareketlendirmek içi yapabileceğin en basit işlem, bol bol çerçeve kullanmaktır. İnternetten çıktısını aldığın sanat eserlerini çerçeveleterek kendi sanat galerini oluşturabilir, ekonomik yoldan öğrenci evi dekorasyonunu yapabilirsin. 

Takımların içine hapsolma!

Koltuk takımı, yatak odası takımı, yemek odası takımı … Bunlar artık geçmişte kaldı. Öğrenci evi dekorasyonunda faydalanabileceğin bir diğer öneri, farklı parçaları değerlendirmektir. Yemek masası için sandalye takımına ihtiyacın yok. Birbirinden farklı stil ve boyutta sandalyeler, evine renk getirirken çok daha ekonomiktir. İnternet sitelerinde bulabileceğin pek çok kendin yap projesi var. Aydınlatmadan aksesuara, mobilyadan tekstile kadar öğrenci evi dekorasyonu için ihtiyaç duyduğun birçok şeyi, kendin yapabilirsin. Paletlerden koltuk yapabilir, meyve kasalarını raf olarak kullanabilirsin. Başka kimsede olmayan eşyalara sahip olacağın gibi, el emeğini kullanarak bir şeyler üretmenin hazzına varabilirsin. Daha fazla öneri için öğrenci evi dekorasyon örneklerine göz gezdirebilirsin.

Bir nevi vintage: Eskileri değerlendir

Öğrenci evi dekorasyon fikirleri için verilebilecek ilk öneri, eski eşyaları yenilemektir. Yüksek maliyetlere katlanarak yeni eşyalar almak yerine, sahip olduklarına ikinci bir şans verebilir veya ikinci el eşyaları değerlendirebilirsin. Örneğin, koltuğunun kumaşında yırtıklar varsa veya görünüşü hoşuna gitmiyorsa, bir koltuk kılıfı takabilir veya yeni bir kumaşla kaplayabilirsin.  Eski mobilyaları boyayabilir, öğrenci evi dekorasyonunda kullanabilirsin. Öğrenci ev dekorasyonu için ufak detaylar, her zaman hayat kurtarır. Renkli bantları kullanarak duvara yaptığın bir takvim, kapına asacağın bir çelenk gibi hoş detaylar evinde yepyeni bir hava yaratır. Kırlentler ile koltuğunu dekore edebilir, raf kullanarak depolama alanı oluşturabilirsin. Eşyalarla ve detaylarla uğraşmak istemezsen duvar boyalarını yenileyebilirsin. Tarzını en iyi yansıtan renkleri bulmak için Bi’Boya web sitesini ziyaret edebilirsin. Boyama sonrasında artan boyalarını kolaylıkla iade edebileceğini unutma!

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message