Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Neo-klasik Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Neo-klasik Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Neo klasik salon tarzı, ev dekorasyonunda yeniden trend oldu. Klasik ve modern tarzların karışımı olan bu eklektik tarz, geçmişin klasik havası ile yeninin modern havasını kaynaştırıyor. Geçmiş dönemin klasik ihtişamlı tasarımları, günümüzün modern sade tasarımlarıyla kombinleniyor. Böylelikle klasik ve modern tarzdan vazgeçemeyenlere dekorasyonda esneklik sunuyor. Neo klasik salon dekorasyonu zamansız tarzıyla kişiye özgü dekorasyon yapılmasına da imkan sağlıyor. Sen de bu tarz ile kişiliğini yansıtabileceğin tasarımlara imza atmak istiyorsan: Bu yazıda neo klasik salon tarzının detaylarını inceleyebilirsin.

Neo klasik salon takımları ile modern ve klasiğin muhteşem uyumunu yaşa

Neo klasik salon mobilyalar detay süslemelere sahiptir. Bu süslemeler gösterişli ahşap oymalar, kavisler, geometrik şekiller, kapitoneler, taşlı düğmeler şeklinde kendini gösterir. Koltukların ahşap kısımları doğal renginde ya da parlak gümüş ve altın varaklıdır. Masa, büfe ve koltuklar retro tarzı torna ayaklı olur. Böyle bir koltuk takımı seçtiğinde salonun ortasına modern çizgiler taşıyan sade ahşap, cam, eskitilmiş ayna ya da mermer bir orta sehpa koyabilirsin. İstersen sırt ve oturma minderleri ayrı olan fakat kolçakları kavisli ve sade ahşap detayları olan bir salon takımı da seçebilirsin. Koltuk ve sandalye döşemelerin parlak gümüş ya da altın renkli desenli kumaş olabilir. Düz renkli döşeme üzerine goblen desenli minderli olanları da tercih edebilirsin. Mavi, bej, kahve tonları, gri ve lacivert renkleri neo klasik salon tasarımlarında kullanabilirsin. Pastel renklerle canlı renkleri bir arada kullanarak neo klasik salonunda canlı bir atmosfer oluşturabilirsin.

Simetri neo klasik salon tasarımının olmazsa olmazı

Neo klasik tasarımda dekoratif objeler simetrik bir şekilde sergilenirler. Rustik bir masa üzerine birbirine simetrik iki şamdan koyabilirsin. Tabloları birbirine çapraz ya da düz simetrik bir şekilde sergileyebilirsin. Aynı desendeki kırlentleri belirli aralıklarla koltukların üzerine sıralayabilirsin. Simetrik sıralama ile salonun düzenli ve dingin bir görünüme kavuşur. Duvarlarda renkli camlı, birbirine simetrik aplikler ile salon tasarımına renk verebilirsin.

Neo klasik salonuna klasik ve modern tarzlarda dekoratif objelerle şıklık katabilirsin

Sehpa ya da masa üzerine koyacağın modern cam, seramik, ahşap ya da metal objeler mekana dingin bir hava katacaktır. Eğer istersen salonun bir köşesine büyük bir bakır ibrik ya da mangal koyabilirsin. İşlemeli gösterişli avizeler, lambaderler neo klasik salonla son derece uyumludur. Mermer ya da metal klasik şamdanlar, pastel tonlarda yapma çiçekler, taşlı avizeler ile tarzına tarz katabilirsin.

Neo klasik salon perdeleri ve halıları ile yalınlık içinde ihtişamı yaşayabilirsin

Neo klasik salon modellerinde işlemeli perdelerin oldukça sık kullanıldığı görülmektedir. Bu perdeler salona otantik ve şık bir hava katarlar. Perde seçiminde kadife ve büyük desenleri olan parlak kumaşları da tercih edebilirsin. Renkli tül perdeler, fistolu ve dantelli perdeler bu tarzla uyum sağlar. Neo klasik tarzla uyumlu klasik desenli halı ya da düz renk modern halı kullanabilirsin. Şagi (uzun tüylü) halılar da bu tarza uygundur.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message