Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mutfaktaki Her Köşeyi Değerlendirmek İçin 7 Yöntem
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mutfaktaki Her Köşeyi Değerlendirmek İçin 7 Yöntem

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Devamlı küçülen modern evlerde, doğal olarak mutfaklar da küçülüyor. Onca işin yapıldığı mutfaklarda rahat ve keyifli zaman geçirebilmek için etkin dekorasyon fikirleri, evin diğer kısımlarına göre daha önemli hale gelebilir. Küçük alanları daha işlevsel hale getiren bir mutfak dekorasyonu yemek yaparken ve yerken, çok daha rahat zaman geçirmene yardımcı olabilir. Hayat konforunu yükseltebilecek küçük mutfak dekorasyonu fikirlerine göz atalım.

1-Nişlerden faydalan

Hemen her evin mutfak duvarlarında bulunan oyuklar ve boşluklar, bütünüyle işlevsiz alanlar gibi görünebilir. Oysa bu nişlerden faydalanarak işini çok kolaylaştıracak yerler yaratabilirsin. Çeşitli mutfak dekorasyonu ürünleri arasında kolaylıkla bulabileceğin küçük rafları ve dolapları nişlere yerleştirerek, mutfağında fazladan alanlar açabilirsin. 

2-Köşeli takımlar kullan

Kullanılması en zor bölgeler köşelerdir. Genellikle dikdörtgen formunda üretilen beyaz eşyalar ve mobilyalar, köşlerde son derece işlevsiz olurlar ve buralar ölü alanlar haline gelirler. Bu alanların kullanılabilmesi için üretilen köşeli takımları kullanırsan, ölü alanların çoğundan kurtulabilirsin. Mutfak köşe takımı kullanmak, modern mutfak dekorasyonu fikirleri için zengin çözümler sunabilir. 

3-Portatif aksesuarlarla alan yarat

Geleneksel mutfak dekorasyonu anlayışı, kocaman ve ağır dolapları evlere doldururdu. Artık bunların yerine, küçük ve hafif portatif aksesuarlardan faydalanmalısın. Mutfak dolaplarının içine koyabileceğin bu aksesuarlar, dolapla birlikte kapanıp içeride dururken, ihtiyaç duyduğunda, dolabın kapağını açtığında ortaya çıkan işlevsel saklama alanları haline gelebilirler. Böylece küçük eşyalarını saklamak için büyük, ağır ve çok yer kaplayan dolaplardan kurtulabilirsin.

4-Sandıklı takımlarla yepyeni saklama alanları

Sadıklı köşe mutfak takımları kullanman, sana yeni ve geniş saklama alanları sağlayabilir. Kullanmayacağın zaman mobilyaların içinde kalan ve fazladan yer kaplamayan bu alanlar, senin için işlevsel bir çözüm olacaktır. Modern mutfak dekorasyonu fikirlerinin çoğunda kullanılan bu takımlar, aynı alanda birden fazla işlevi gerçekleştirebilmeni sağlar. 

5-Kocaman aspiratörlerden kurtul

Eski mutfaklarda yer alan büyük, bacalı aspiratörler tek başına çok fazla yer kaplar. Bacasız aspiratör modelleri çok daha küçük oldukları için daha fazla alan bulmana izin verir. Mutfak dekorasyonu için vazgeçilmez olan aspiratörlerden kazanabileceğin alan, büsbütün sürpriz bir fırsat haline gelecek.

6-Çok büyük masalara ihtiyaç yok

Modern hayatın alışkanlıklarımızda yol açtığı değişikliklerden biri de, yemek ritüelleri. Eskiden kocaman masaların etrafında toplanarak aile yemeklerinin yerini, hızlı atıştırmalıklar ve televizyon karşısında oturarak yeme alışkanlıkları aldı. Etkin bir alan kullanımı için mutfak dekorasyonu anlayışını da yeni alışkanlıklarına uyumlu hale getirmelisin. Mutfağının ortasındaki o kocaman masaya gerçekten ihtiyacın var mı? Bunun yerine tezgah altına yerleştirilen masaları tercih edebilirsin. Böylece yemek yedikten sonra masanı tezgahın altına saklayabilirsin. 

7-Açık renkler kullan

Mutfağında yer açmak için kullanabileceğin bütün çözümlere rağmen, mutfak dekorasyonu için kullandığın renkler de hala çok önemli. Koyu renklerin mutfağını olduğundan daha dar göstereceğini unutma. Yeterince alanın olsa bile kendini sürekli dar bir ortamda hissetmek hem yemek yapmanı hem de keyifle yemeni zorlaştıracak. Bunun yerine açık renklerle, mutfağında daha ferah bir alan yaratabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message