Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mutfakta sade şıklığın 5 formülü
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mutfakta sade şıklığın 5 formülü

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Mutfaklar, evlerimizin en çok vakit geçirilen yerlerinden biridir. Böylesi önemli bir alanın tasarımı ise üstünde durulması gereken bir konudur. Mutfağa girdiğinde kendini ferah, rahat ve güzel hissetmek istiyorsan ve mutfak dekorasyonu senin de keyif aldığın bir aktivite ise şimdi vereceğim mutfak dekorasyonu fikirleri için kalem kağıt hazırla.

1.Kendine en fazla üç renk belirle

Bu üç rengi belirlerken sade olmasına dikkat et. Siyah, beyaz ve gri tercih edebilirsin. Mutfak dekorasyonu için en fazla üç renk kullanman karışık bir görüntü oluşturmanı engeller. Sade şık mutfaklar için açık renkler olmazsa olmazlardandır. Özellikle beyaz renk, alanı normalden daha büyük ve ferah gösterir. Ana mobilyaların ve duvarın renginde sade uyum yakalaman, mutfağın geri kalanı için seçimini kolaylaştırır. Böylece o çok beğendiğin mor sürahiyi, mavi saksıyı veya kırmızı mumu gönül rahatlığıyla yemek masana yerleştirebilirsin. Bu aşamada parkenin rengine karar vermeyi sakın unutma.

2.Mutfak dolaplarının tasarımına iyi karar ver

Son zamanlarda oldukça fazla karşımıza çıkan cam dolap kapakları seni rezil de edebilir, vezir de. Dolap kapaklarının cam olması demek tabak çanakların sürekli düzenli durması demektir. Eğer buna sürekli dikkat edecek vaktin yoksa, dağınıklığı gizlemek adına mat dolaplar tercih et. “Ben hep derli topluyumdur.” diyorsan, cam dolap kapakları senin için mutfak dekorasyonu örnekleri arasında olabilir.

3.Mutfakta bitki yetiştir

Sade şık bir mutfak dekorasyonu için yemyeşil ve taze bir görüntü oluşturan bitkilere mutlaka yer ver. Mutfağının havasını bu şekilde güzelleştirebilirsin. Ayrıca mutfakta yetiştirdiğin bitkileri yemeklerinde de kullanabilirsin. Az alanla çok iş gören bu bitkilere mutfağında mutlaka yer ver derim.

4.Modern ve aynı zamanda samimi bir hava kat

Geleneksel mutfaklardan artık sıkılmadık mı? Mutfak dekorasyonu için küçük modern dokunuşlar yapma vakti. Koyacağın iki bar taburesi, dijital saat veya heykelle bunu elde etmen mümkün. Aynı zamanda “showroom” gibi mutfaklar görmekten de bıktık. Mutfağını kişiselleştir. Ailenle veya dostlarında çekindiğin bir fotoğrafı çerçevele. Halı yerine etnik desenli kilim kullan. Yani modernlik ve samimiyeti harmanla. Hiçbir kısımda abartıya kaçma. Amacımız sade şık bir mutfak dekorasyonu yapmak.

5.Ahşap kullanmaktan çekinme

Su ile temasında ahşabın zarar göreceğini düşünebilirsin ama artık son teknoloji sayesinde ahşaplar daha da dayanıklı bir hale getiriliyor. Ahşaplar yalnız olarak kullanılabilir. O görüntüsü bile yeterli olur. Mermerle birleştirdiğinde ise sade şık dekorasyonun zirvesine çıkabilme ihtimalin vardır. Ahşap mutfak dekorasyonu, işinizi oldukça kolaylaştırır. Çünkü, ahşap her renkle uyumludur.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message