Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mutfakta fonksiyonel niş dekorasyonu nasıl yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mutfakta fonksiyonel niş dekorasyonu nasıl yapılır?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Niş, klasik çağdan bu yana görkemli bir evin ve içindeki zenginliklerin işareti olmuştur. Evlerde ışık kaynaklarının, kilise ve saraylarda heykellerin konması için tasarlanan bu mimari öğe günümüzde evlerimizde yaşam alanlarımıza derinlik kattığı için sıkça tercih edilir. Aynı zamanda küçük mekanlarda depolama alanı sunan nişler özellikle mutfağındaki kırılgan nesnelerin için de güvenli ve kullanışlıdır. Sen de mutfak niş dekorasyonu ile hem ek depolama alanlarına kavuşabilir hem de modern bir görünüş yakalayabilirsin.

Niş nasıl yapılır?

Mutfak niş dekorasyonu kolay görünse de biraz zahmetli bir iştir. Öncelikle niş modelleri ve renkleri ile ilgili detaylı araştırma yaparak mutfağına en uygunu seçmen gerekir. Başlıca malzemesi alçı olan niş mutfağındaki alana uygun olarak tasarlanmalıdır. Tasarlanan niş matkap yardımıyla delinen duvara oturtulan dübeller üzerine vidalar ile monte edilir. Nişini karo benzeri malzemeler ile kaplayabilir, cam veya tahta raflar ile işlevsellik katabilirsin. 

Mutfak duvarın için niş modelleri

Duvarda niş modelleri hem rustik hem de modern tarzda karşımıza çıkar. Mutfak niş dekorasyonuna en uygun olanını seçerek hem fonksiyonel hem de kullanışlı küçük alanlar yaratabilirsin. Bu alanlarda yarattığın derinlik ve ekleyeceğin rafların boyutu farklı amaçlar için kullanmana olanak verecektir. Örneğin bu alanlara sıklıkla kullandığın mutfak aletlerini ya da baharatlıklarını yerleştirebilirsin. Özellikle küçük veya alçak tavanlı mutfaklarda hacimli görünmesini istediğin duvarda sahip olacağın küçük nişlere koyacağın küçük ev bitkileri, sevimli vazolar, yağ şişeleri veya yemek kitapların mutfak niş dekorasyonuna sıcaklık katacaktır.

Mutfağının odak noktası fırın

Fırınını mutfak niş dekorasyonunun odak noktası olarak kullanarak modern bir görünüş sağlayabilirsin. Ortada fırının bulunduğu bir niş ve etrafındaki mutfak dolapları, lavabo veya pişirme ünitesi mutfağına hem düzen hem de zariflik katacaktır. Bu popüler ve fonksiyonel niş modeline, etrafını saran aydınlatma tesisatı ile de görsel vurgu katabilirsin.

Beyaz eşyaların ortada kalmasın

Zeminden tavana doğru uzanan bir niş buzdolabın için uygun bir alan olabilir. Bulaşık makinan hatta mutfağında kullandığın televizyonunu bile bir niş içine yerleştirerek hantal görüntülerinden kurtulabilirsin. Mutfak niş modelleri üzerinde yapacağın kısa bir araştırma ile beyaz eşyalarına uygun olanları kolaylıkla bulabilir, mutfağına tarz katabilirsin.  

Mutfağında doğal ışığın keyfini çıkar

Eğer geniş bir mutfağa sahipsen cam kenarına tasarlayacağın niş ve bir yemek masası ile keyifli öğünlerin tadını çıkarabilirsin. Bu mutfak niş dekorasyonuna ekleyeceğin aydınlatma üniteleri de akşam yemeklerine farklı bir hava katacaktır.

2020 yılında mutfağında modernliği mutfak niş dekorasyonu ile yakala

Mutfak niş modelleri 2020 yılında modern ve minimalist bir çizgide karşımıza çıkacak. Bu nedenle renk ve aydınlatma ile bağımsız bir mimari unsur haline gelen nişin rengi temel renklerine zıt olmalıdır. Koyu renklerden kaçınmalı, daha açık renklere yönelmelisin. Böylece nişin çekiciliğini kaybetmez.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message