Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mutfaklarda açık raflar yeniden trend!
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mutfaklarda açık raflar yeniden trend!

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Mutfaklar evlerimizin en çok vakit geçirdiğimiz alanları arasında yer alır. Bu kadar vakit geçirdiğiniz alanı da güzelleştirmek senin elinde! Mutfaklarda açık rafların yeniden trend olduğu bugünlerde mutfak rafı dekorasyonu da evini küçük dokunuşlarla daha da güzelleştirebileceğin konulardan biridir. Mutfakta kullanabileceğin açık rafların üzerine yemek yaparken her zaman elinin altında olmasını istediğin araç ve gereçleri koyabilirsin. Örneğin; şeker, yağ, tuz, ekmek sepeti gibi malzemeler her zaman yakınında durması gerekebilecek malzemelerdir. Kim en sevdiği yemeği yaparken nereye koyduğunu unuttuğu tuzu aramak ister ki? “Ben çok düzenliyimdir, tuzu nereye koyduğumu asla unutmam!” diyenlerdensen, açık mutfak raflarını sadece yemek malzemeleri ve aksesuarlarını kullanmak zorunda olmadığını hatırlatalım. Mutfak rafı dekorasyonu konusunda tamamen özgürsün.

Açık raf modelleri nereye, nasıl monte edilir?

Peki, mutfak rafı dekorasyonu konseptini mutfağına uygulamak için raf modellerini nereye, nasıl monte edebilirsin? Öncelikle, monte edeceğin raflar başını çarpma tehlikesini ortadan kaldırmak için kesinlikle baş hizasında olmamalı. Baş hizasından aşağı ya da yukarı monte etmelisin. Mutfak raflarını monte ederken bir matkap yardımıyla dübel ve vidalar kullanarak rafları duvara iyice sabitlemelisin. Ancak, monte edeceğin duvarın mutlaka gerçek bir duvar olması gerekiyor. Duvarın alçıpandan oluşuyorsa monte etmeye çalıştığın mutfak rafı bir süre sonra gevşeyip düşebilir. Şimdi sıra rafları nereden bulabileceğin konusuna geldi. Mutfakta el emeği esastır, en güzel mutfak rafı dekorasyonu için işe koyulmaya ne dersin?

Kendi rafını kendin yap!

Tıpkı ev dekorasyonu gibi mutfak rafı dekorasyonu da emek isteyen bir konudur. Kendi rafını yapman ve bittikten sonra sanat eserine bakman seni gerçek bir sanatçı gibi hissettirecek. Birçok raf modeli olmakla birlikte mutfakta kullanacağın için duvara monteli MDF’den yapılan bir raf modeli daha güvenli olacaktır. Bunun için aşağıdaki malzemelere ihtiyacın olacak:

Kendi rafını kendin yap!

2 Tabaka MDFMatkapTestereZımparaTornavida2 Adet Metal Duvar AskılıklarıVidalar ve DübellerBiBoya Ahşap Boyası

Kendi rafını kendin yap!

Yapılışı: Örnek olarak basit bir açık raftan başlayabiliriz. Bunun için bir tabaka MDF’yi yapacağımız raf için bir metre yardımıyla ölçüsünü alarak testere ile keseceğimiz kısımların üzerinden kalemle geçelim. İlk deneme için 15-20 cm uzunluğunda ve 5 cm yüksekliğinde bir dikdörtgen çizerek başlayalım. Daha sonra testere yardımıyla çizdiğimiz bu dikdörtgeni dikkatlice kestikten sonra ilk rafımızın tabanı hazır olacaktır. Çıkardığımız plakadan oluşturacağımız rafın kenarlarını zımpara yardımıyla düzleştirelim. Raf tabakamızın uzunluğunda duvara monte edeceğimiz 2 adet duvar askılıkları için matkap yardımıyla delikler açarak askılıkları sabitleyelim ve askılığın deliklerinden vida ve dübelleri geçirdikten sonra tornavida yardımıyla duvara sabitleyelim. Raflarımız için duvara montelediğimiz askılıklarımız hazır. Şimdi sıra rafımıza son halini vermekte. Raf tabakalarımızın kenarlarını zımpara ile düzleştirdikten sonra Bi’Boya ahşap boyası ile raf tabakamızı dikkatlice boyayıp kurumaya bırakalım. Kuruduktan sonra rafımızı duvar askılıklarının üzerine yerleştirerek işlemimizi tamamlayabiliriz. Daha sağlam olması amacıyla raf ile duvar askılığını sabitlemek amacıyla rafımızın kenarlarına iki adet delik açarak duvar askılığına vidalayabiliriz. Açık mutfak rafımız hazır!

BONUS: Açık Mutfak Raflarına Neler Koyabilirsin?

Mutfak rafı dekorasyonu için açık mutfak raflarına birçok malzemeyi koyabilir, mutfağının görünüşünü ufak detaylarla bambaşka bir hale getirebilirsin. Bu alanlara sadece yemek malzemelerini koymak istemezsen farklı dekorasyon fikirleri verebiliriz. Örneğin, cam kavanozların içine koyabileceğin rengarenk şekerlerin yanına bir filtre kahve makinesi ve taze çekilmiş filtre kahve şahane durabilir! Bu rafları çeşit çeşit bitki çayları ile de süsleyerek ufak çaplı bir sanat tablosu yaratabilirsin. Mutfak rafı dekorasyonu için kullanabileceğin cam kavanozlar sana geniş bir yaratıcılık alanı sunar. Sadece cam kavanozlarla sınırlı kalmayıp istersen raflara sevdiklerinin fotoğrafları olan küçük çerçeveler de yerleştirebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message