Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mutfak masası dekorasyonu için 4 farklı öneri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mutfak masası dekorasyonu için 4 farklı öneri

Yayınlanma tarihi: 24.02.2020

Mutfakta sıcak ve samimi bir ortam oluşturmak için en çok önem vermen gereken konu, mutfak masası dekorasyonu. Kahvaltıda ve akşam yemeklerinde ailenin bir araya geldiği ve günlük sohbetlerin yapıldığı bu alanda keyifli bir atmosfer oluşturarak mutfağının havasını baştan aşağı değiştirebilirsin. Mutfak dolaplarının rengi ve deseni her ne olursa olsun; mutfak masası dekorasyonu için birbirinden güzel fikirler üretebilirsin. İşte, pratik bir şekilde mutfağını güzelleştirmek için uygulayabileceğin birkaç mutfak masası dekorasyonu önerisi:

1. Renkli runnerlar kullanabilirsin

Mutfak masası dekorasyonu için kullanabileceğin ilk aksesuar, masa örtüsü ve runnerlardır. Farklı renk ve desenlerdeki runner modellerini örtü üzerine veya direkt olarak masa üzerine sererek kullanabilirsin. Kırmızı beyaz pöti kare desenli bir runner ile mutfağında piknik havası yaratabilir; damask desenli modellerle daha klasik bir görüntü oluşturabilirsin. Dilersen, küçük ve zarif çiçek desenleriyle bezenmiş bir runner ile mutfakta country ve vintage dekorasyon stillerine kolayca uyum sağlayabilirsin.

2. Vazo ve saksı çiçekleri ile mutfağına doğallık katabilirsin

Mutfak masası dekorasyonuna doğal ve estetik bir görünüm kazandırmak için çeşitli bitkilerden yararlanabilirsin. Dekorasyona uygun renklerdeki seramik, beton, cam veya plastik saksılar içine rengarenk menekşeler dikebilir; dört mevsim çiçeklerin enerjisini mutfağında yaşayabilirsin. Pencere önündeki bir mutfak masası dekorasyonunda tül arkasından güneş olmayı ve nemli ortamı seven orkidelerini gönül rahatlığıyla yetiştirebilirsin. Orkidelerin zarif duruşu ile mutfağını zenginleştirebilirsin.

3. Dekoratif aksesuarlar ve aydınlatma elemanları kullanabilirsin

Mumluk, fener, vazo, servis kasesi gibi farklı eşyaları dekoratif birer aksesuar olarak mutfak masası dekorasyonunda değerlendirebilirsin. Mutfakta loş bir ortam oluşturmak istediğinde de mutfak masa dekorasyonu için kullanacağın gaz lambası, fener gibi çeşitli aksesuarlardan yararlanabilirsin. Dilersen, bunun için basit malzemeler kullanarak yapabileceğin dekoratif aydınlatma elemanı fikirlerine göz atabilir; kendin yap projeleriyle mutfakta yaratıcı aydınlatma çözümleri üretebilirsin.

4. Köşe takımlarını kırlentlerle zenginleştirebilirsin

Mutfak masası dekorasyonu yaparken, masa sandalye takımını bir bütün olarak ele alman gerektiğini unutma! Özellikle koltuklu köşe takımlarında dekorasyonu zenginleştirmek için rengarenk kırlentlerden yararlanabilirsin. Bu kırlentlerin tarzına ve renklerine uygun aksesuarlarla mutfak masası dekorasyonunu daha gösterişli hale getirebilirsin.Mutfak masası dekorasyonunda farklı bir tarz yaratmak istersen masayı simetrik bir şekilde ortalayan ve sarkıt şeklinde tavandan uzanan aydınlatma elemanlarını kullanabilirsin. Ya da rustik bir tarz oluşturmak için, yine masanın hemen üstüne konumlandıracağın, dekoratif tavan aksesuarlarından yararlanabilirsin. Bakır tavaların asılı olduğu bir tavan armatürü ve metalik renklerdeki modern avize modelleri bunlardan sadece bazıları. Sen de mutfak masası dekorasyonunu zenginleştirecek daha bir çok farklı fikir üreterek; dekorasyona özgün dokunuşlarda bulunabilirsin. Hazır olarak satılan mutfak masa dekorasyon ürünleri haricinde, kendin yap projeleri ile üreteceğin aksesuarlarla mutfağını daha keyifli bir mekân haline getirebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message