Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mutfak İçin Kullanışlı Aydınlatma Fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mutfak İçin Kullanışlı Aydınlatma Fikirleri

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Sürekli yemek yapılan evlerin en çok kullanılan bölgesi mutfaktır. Özellikle evde yemek yapmayı ve yemek yemeyi seven birileri varsa, mutfak sürekli bir şekilde kullanılır hale geliyor. İşte bu sebeple, sürekli kesici aletlerle de yakın olduğumuz mutfakların, estetik bir görüntüden ziyade kullanışlı olması gerekir. Yani yanlış bir şey yapıp, kendimize zarar vermemiz için kullandığınız mutfak aydınlatmaları kesinlikle kullanışlı olmalı. 

Kullanışlı mutfak aydınlatma modelleri

Evinin mutfağı için kullanabileceğin ve oldukça güzel mutfak aydınlatma ürünleri mevcut ama bir çok seçenek arasından en doğrusunu seçmen gerekiyor. Aydınlatma ürünleri, bulunduğu mekan dekorasyonu için adeta bir nokta özelliği taşır. Mekanın genel konsept ve tasarımına uygun bir mutfak aydınlatma ürünü seçmek bu yüzden zordur. 

Mutfak Aydınlatma Led Ürünleri

Mutfak aydınlatma fikirleri arasında kullanılabilir led modelleri, en şık ve en kullanışlı modellerdendir. Özellikle tezgahın üstünde bulunan dolapların altında mutfak aydınlatma led kullanarak, tezgahta çalışırken gayet aydınlık bir çalışma ortamı yaratabilirsin. Üstelik gün ışığı tonlarına sahip ve ayarlanabilir özellikli led lambalar, istediğin ambiyansı yaratman konusunda sana çok yardımcı olacak. 

Birbirinden şık mutfak aydınlatma avize modelleri

Avize aydınlatmalar, mutfak aydınlatma seçenekleri arasında, şıklıkları ve bol çeşitleri sayesinde oldukça güzel bir yere sahip oldular. Bu sebeple, mutfağın için hayal ettiğin bir çok farklı model avizeyi kolay bir şekilde bulabilirsin. Avizeler mutfak aydınlatma konusunda daha çok şıklığın ön plana çıktığı modellerdir. Mutfakta daha sağlıklı bir tezgah aydınlatması için led kullansan bile, led ışıklar ana aydınlatma olmak için yetersizdir. Bu sebeple, ana ışık kaynağı için bir avizeden faydalanarak mutfağına oldukça hoş bir enerji katabilirsin. Bunun için avizeyi mutfağın merkezine konumlandırıp, mutfağın her bir köşesine eşit ışık ulaşmasını sağlamalısın. 

Ana aydınlatma için alternatif fikirler

Mutfak aydınlatma için ana aydınlatmalar çok önemlidir. Mutfağın asıl ışık kaynağı olacak ana ışık kaynakları, mutfağın atmosferi için en kritik faktörlerdendir. Yukarıda bunun için bir avize kullanabileceğinden bahsetmiştim ama eğer avizelerden farklı ve daha yenilikçi şeyler arıyorsan alternatif mutfak aydınlatma fikirleri tam anlamıyla senin için. Aslında ne tarz bir alternatif mutfak aydınlatma ürünü kullanacağını mutfağının özellikleri doğrultusunda belirlemelisin. Mesela yüksek tavanlı ve geniş mutfağa sahipsen sarkıt aydınlatma modellerinden faydalanabilirsin. Tam aksine alçak tavanlı ve küçük bir mutfağa sahipsen, doğru yerleştirilmiş spot aydınlatmalar mutfağını ferah ve geniş bir görüntüye kavuşturur. 

Dikkat çekici mutfak aydınlatma seçenekleri

Doğru mutfak aydınlatma teknikleri sayesinde işlevsel ve sağlıklı bir mutfak ortamına kavuştuysan artık daha dekoratif seçeneklerden faydalanarak mutfağını biraz daha kişiselleştirebilirsin. Bunun için çeşitli ve renkli şerit lambalar ya da mutfağın atmosferine uygun aplik lambalar sayesinde yapabilirsin. Özellikle göz önüne çıkarmak istediğin aksesuarlar için doğru konumlandırdığın ek aydınlatmalar, şık bir mutfak için yapılması gereken ufak dokunuşlardır. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message