Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mutfak dekorasyonunda yapılmaması gereken 6 hata
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mutfak dekorasyonunda yapılmaması gereken 6 hata

Yayınlanma tarihi: 26.06.2020

İyi bir dekorasyon, alanına olduğundan çok daha güzel bir görünüm vadeder. Mutfak dekorasyonunda da asla unutulmaması ve atlanmaması gereken bazı noktalar vardır. Dekorasyonda yapabileceğin bir hata bütünün armonisini bozabileceği için hiçbir noktayı göz ardı etmemen gerekir. Mutfak dekorasyonun kusursuz olmasını istiyorsan 6 önemli hatadan uzak durmalısın.

1. Zemin Ve Tavan Dekorasyonunu Göz Ardı Etmek

Mutfak dekorasyonu bir bütün olarak düşünülmeli hiçbir ayrıntı atlanmamalıdır. Dolapları modern ve yeni olan bir mutfağın; yerleri ve tavanı yeterince bakımlı, uyumlu ve estetik değilse iyi dekorasyondan söz edilemez. Özenli zemin ve tavan, mutfağının görünümüne gözle görünen bir katkı sağlayacaktır. Gerek mutfağın renklerine gerekse mutfağın genel tarzına uygun zemin ve tavan döşemeleri güzel bir mutfak dekorasyonu için olmazsa olmazdır. Zemine ve tavana yeterince önem vermemen dekorasyonda ciddi hata oluşturur.

2. Leke Tutan Ve Temizlenmesi Zor Malzeme Kullanmak

Hepimiz temizliği severiz, evin her yerini temiz tutmaya özen gösteririz. En çok da mutfak temizliğine önem veriyoruz. Mutfakların zor temizlenen ve leke tutan malzemelerden olması bütün temizlik çabalarını boşa çıkarabilir. Temizlenmesine rağmen kısa sürede lekelenen ve güçlü deterjanlarla bile temizlenmesi zor olan yüzeyler mutfak dekorasyonu için oldukça olumsuz bir durum oluşturur.

3. Uyumlu Renkler Kullanmamak

Renkler, mutfak dekorasyonu açısından çok önemli unsurlardan bir tanesi. Her şey olması gerektiği gibi olmasına rağmen eğer renklerde uyumsuzluk olursa dekorasyonun tüm havası söner. Mutfak dekorasyonu da renklerin uyumunu gerektiriyor. Renk uyumunu, mutfak dekorasyonu yaparken atlamak facia ile sonuçlanabilir. Kontrastlar ya da doğru renk geçişleri dekorasyonun olması gereken havasını bulmasına yardımcı olur.

4. Mutfak Dizaynının Kullanışlı Olmaması

Mutfak dekorasyonu görsel düzen kadar kullanışlı parçalara da ihtiyaç duyuyor. Kullanılan ürünler ne kadar güzel ve kaliteli olursa olsun eğer işlevsellikten uzaksa diğer bütün olumlu özellikleri yetersiz kalır. Kullanırken sana çok yardımcı olmuyor ya da kolaylık sağlamıyorsa o ürünü tercih etmek doğru olmayacaktır.

5. Tezgâh Arkası Döşemesinin Hatalı Olması

Mutfak dekorasyonu yerli yerinde olsa bile en ufak bir pürüz bütünü etkileyebilir. Tezgâh arkasında herhangi bir döşeme hatası olursa görüntüde olumsuz bir hava oluşturur. Fayans, mozaik ya da bir başka malzeme ile yapılan döşemenin düzgün bir şekilde uygulanması gerekir. Döşeme uygulamasının eğri, asimetrik veya düzensiz yapılması çok büyük bir görsel sorun oluşturur.

6. Kullanılan Ürünlerin Dayanıksız Olması

Ürünler çok güzel, modaya uygun ve tam da aradığın tarzda olabilir ama eğer gerektiği kadar kaliteli değilse bu özelliklerinin bir önemi kalmıyor. Ömrü kısa olacağı için dayanıksız bir malzemeden mutfak dekorasyonu açısından uzak durman gerekiyor. Herhangi bir parça ya da bölümün deforme olması tüm dekorasyona olumsuz yansıyacaktır.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message