Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mutfağını yenilerken 2020 mutfak trendlerine göz atmayı unutma!
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mutfağını yenilerken 2020 mutfak trendlerine göz atmayı unutma!

Yayınlanma tarihi: 30.06.2020

Yeni yılın gelişiyle 2020 mutfak trendleri belli olmuştu. Yaz aylarının gelmesiyle ise tadilat planları hem yeni evlenecek çiftler hem de evini yenileyecekler tarafından yapılmaya başlandı. Gelin birlikte mutfağınızı son modaya göre düzenlemeniz için bilmeniz gereken 2020 mutfak trendlerini birlikte inceleyelim.

Karıştır-kullan (Mix-match)

Farklı metallerin, farklı renklerin, farklı dokuların bir araya geldiği mutfaklar bizi bekliyor. Dolap kulplarında nikel kullanırken, musluğunu mat beyaz ya da mutfak avizeni bakır tonlarda kullanarak farklı metal yansımaları elde edebilirsin. Mutfak dolaplarının tezgah altında kalan kısmını farklı, üst dolapları farklı renklerde kullanabilirsin. Renk oyunları tamamen senin hayal gücüne bağlı.

Mermer ya da koyu mutfak tezgahları

2010’lardaki ahşap tezgah modası 2020 mutfak trendlerinde kendine pek yer bulamıyor gibi görünüyor. Bu yılla birlikte mermer geri dönüyor. İstersen açık istersen koyu renk mermer tercih edebilirsin. Ama damarlı yapının mutfağa ayrı bir şıklık kazandıracağı kesin. Ahşap görünümünü seviyorsan daha koyu bir ahşap rengi seçerek 2020 mutfak trendlerini yakalayabilirsin. Tezgahta seçtiğin materyali bir bütünlük sağlamak adına duvarda da kullanarak trendi yakalayabilirsin.

Renkli tavanlar

Sadece mutfak dolaplarını, duvarları, tezgahı değil tarzını tavanda da yansıtabilir ve ortama fark katabilirsin. Tavanda duvar kağıdı, ahşap paneller ya da sadece farklı renkte bir boya deneyebilirsin. Mutfağında duvar kağıdı denemeye karar verilen geometrik tasarımlarla fayans görünümü elde edebilirsin.

Mutfak kileri

2020 mutfak trendlerinde vintage kilerler önem taşıyor. Mutfak dolaplarından hariç bir dolabı kiler olarak kullanabilir, kuru bakliyatlarını orada depolayabilirsin. Hatta bu dolap asıl mutfak dolaplarından farklı bir renge ve dokuya sahip olursa tarz bir görünüme sahip olabilirsin.

Tabak rafları

Tabak rafları 2020 mutfak trendleri içerisinde yerini bularak geri dönüyor. Mutfağını renk renk, desen desen tabak koleksiyonlarını dolapta saklamak yerine sergileyebileceğin bir sergi alanı haline getirebilirsin.

Mutfak aletleri dolapların ardında

Mutfak görünümünde bütünlük sağlamak için buzdolabı ve bulaşık makinesi gibi aletlerin metal görüntüsünü mutfak dolaplarıyla gizlemek 2020 mutfak trendleri arasında yer alıyor.

Doğal ahşap tonları

Dilersen mutfağın sadece bir bölümünde, mesela mutfak adasında ya da sadece üst dolaplarda doğal ahşap görüntüsünü kullanabilirsin. Mutfak dolaplarının tamamının minimal şekilde düz ahşap görüntüsüne ve tezgah üstünün mermer olduğu mutfaklar sıkça karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Dişbudak ve ceviz ağacı kullanarak mutfağına sıcak bir görünüm kazandırabilirsin.

Koyu parkeler

Eğer mutfak dolaplarını açık renk tercih ediyorsan, zıtlıkların trend olduğu bu yıl koyu bir parke seçimi yapabilirsin.

Trend renkler

Beyaz mutfaklar popülerliklerini kaybetmese de 2020 mutfak trendlerinde renkler daha büyük yer tutuyor. Lacivert ve siyah gibi koyu renklere yönelerek lüks bir görünüm yaratabilir; yeşil ve su tonları, özellikle turkuaz ve yeşim ile mutfağa canlı bir hava katabilirsin. Ayrıca sarı tonlarında detaylarla mutfağa enerji verebilirsin. Sezonu trend duvar renklerini Bi’Boya‘da keşfedebilir, mutfağına taşıyabilirsin

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message