Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mükemmel Bir Yatak Odası İçin Tasarım Fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mükemmel Bir Yatak Odası İçin Tasarım Fikirleri

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Mükemmel bir yatak odası tasarımında mobilya seçimi, renk uyumu, aksesuarların tarzı, duvarında tercih edeceğin renge kadar bir çok faktörün uyum sağlaması gerekiyor. Çünkü ürünlerin ve renklerin birbirleri arasında ahengi yakalamış olmaları, bir bütünmüş gibi hareket etmeleri lazım ki yatak odan tasarımıyla göz alsın! Yatak odası tasarımı konusunda neredeyse sonsuz seçenekler mevcut olunca bazen akıllar da karışabiliyor. Ama işte sana püf noktaları… Yatak odası tasarımı fikirlerimize göz atarak ihtiyacına uygun şekilde tercihlerini yapabilir ve yatak odanın kendine has dizaynını rahatlıkla gerçekleştirebilirsin.

Sakin renkler ile donatılmış yatak odası!

Yatak odasında sakin bir ortam elde etmek son günlerde trendler arasında yerini almış durumda. Stresi atıp, enerji depoladığımız yatak odalarında rahatlık olmazsa olmazlardan. Bu durum yatağın konforuyla ilişkili olduğu kadar, gözün dinlenmiş olmasıyla da bağlantılıdır. Bu hususta, renk tonunda sadık kalman ve karmaşadan kaçınman senin için iyi olacaktır. Bazı parlak renklerin beyni uyardığı ve insanları uyku problemiyle karşı karşıya bıraktığı biliniyor. Krem veya kum tonlarında biraz daha mat renkler seçmen bu tür sorunlardan uzak kalmanı sağlar. Aynı zamanda bu tür renkler sanat eserlerin, tabloların için harika arka planlar oluşturmuş olur ve mobilyalarının renklerini daha ön plana çıkarır.

Sanat eserinle kendini yansıtmayı unutma!

Yatak odası tasarımı yaparken kişisel özellikleri yatak odasına nakış nakış işlemeyi, aksettirmeyi unutmamak gerekir. Tasarımın aslında seni temsil edeceği hususu oldukça önemli! Tarzını, yatak odası tasarımının içerisinde ifade etmenin en etkili yollarından biri de duvarlarında parlayan tablolardır. Çiçeklerle donatılmış kanvas bir tablo veya tarzını ifade eden bir eser, yorucu geçen gününün yorgunluğunu atmana yardımcı olacaktır. Büyük bütçeler ayırmaya ihtiyaç duymadan edinebileceğin küçük veya odak noktası haline getirebileceğin büyük bir tuval baskı ile de kendini ifade edebilirsin.

Yatak odası tasarımında kargaşadan kaçın!

Fazla ve kullanışsız mobilyalardan kurtulmak, yatak odası tasarımında oldukça önemli bir etken. Özellikle küçük yatak odalarında ortamı ferah tutmak oldukça önemli. Bunu yukarıda bahsedilen renklerin uyumuyla yakalayabildiğin gibi, küçük depolama taktiklerine başvurarak destekleyebilirsin. İster altı geniş bir karyoladan yana tercihini kullanarak, istersen de depolama hacmi fazla bir baza sahibi olarak eşyaların oluşturduğu dağınık düzenden kurtulabilirsin. Bunun yanında duvara yapacağın gömme raflar hem kargaşadan kurtarır hem de daha estetik bir görüntü sağlar.

Işıklandırmanın ve aynaların gücünden yararlan!

Yatak odası tasarımı noktasında aynaların ve ışıklandırmanın verdiği güç tartışılmaz. Orta kısımda tek bir noktada sallanan büyük, koca bir avize yerine led ışıkların yarattığı modern havadan yararlanabilirsin. Varsa gömme raflarının üzerinde led lambalar kullanarak dekorasyonunu canlandırabilirsin. Tabii ki böylesine güzel bir ışıklandırmanın yanında, boş duvarlarda ayna kullanman yatak odası tasarımının daha ferah olmasını sağlayacak.Tarzını ifade edecek şık yatak odası renklerini, kanvas tabloları Bi’Boya‘da bulman, zahmetsiz ve kolay. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message