Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Modern Mutfaklarda Olmazsa Olmaz 4 Şey
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Modern Mutfaklarda Olmazsa Olmaz 4 Şey

Yayınlanma tarihi: 18.03.2020

Estetik ve işlevsel tasarımların bir arada sunulduğu modern mutfaklar, giderek ön plana çıkıyor. Her dekorasyon stili ile uyumlu bir birliktelik sağlayabilen modern mutfak tasarımlarının olmazsa olmazlarını öğrenmek ve dekorasyonuna uygulamak için gerekenleri öğrenmek ister misin?

1. Fonksiyonellik ön planda olmalı

Modern mutfak dekorasyonlarının en temel prensibi, fonksiyonelliktir. Kapalı alanlardan ziyade kolaylıkla hareket edilebilen dinamik ve açık alanlar ile geniş tezgahlar, mutfak dekorasyonunda fonksiyonelliği sağlayan detaylardır. Hareketin kısıtlandığı ve sıkışık çalışma alanları, modern mutfaklarda görülmez. Mutfaktaki tüm cihazların depolanması için yeterli alan olmalı, eğer mutfak geniş bir alanda ise oturma grubu eklenmelidir. Bu sebeple, eğer mutfakta vakit geçirmeyi seviyor ve misafirlerini mutfakta ağırlamaktan hoşlanıyorsan modern mutfaklar senin için birebir. Eğer küçük metrekarede bir mutfağın varsa, yine de endişelenmene gerek yok. Akılcı çözümler ve pratik işlevsel tasarımlarla küçük metrekaredeki alanlarda dahi modern bir mutfağa sahip olabilirsin. Yenilikçi ve fonksiyonel tasarımların, modern mutfak dekorasyonlarının bir sonucu olduğunu unutma.

2. Estetik geri planda kalmamalı

Fonksiyonellik ve işlevsellik önemli. Ancak modern mutfak tasarımını dekorasyonuna uygulaman için, estetik de olması gerekir. Modern mutfaklar, günümüzün trendlerini takip ettiği için kendini devamlı yenileyen bir dekorasyon alanıdır. Bundan dolayı hem trendlere uygun hem de estetik bir mutfağa sahip olacağından şüphen olmasın. Üstelik farklı dekorasyon tasarımları ile de oldukça uyum sağlayan bu tarz sayesinde, mutfak dekorasyonunda çeşitliliği dilediğin gibi yansıtabilirsin. Pürüzleri olmayan yüzeyler ile modern mutfaklar, tek kelime ile zariftir.  Bu tasarımda çoğunlukla kapalı dolap sistemleri kullanılır. Büyük çiçek desenlerine, abartılı renklere, ihtişama yer verilmez. Şık ve temiz çizgiler ile sürdürülen zarafet, ergonomik tasarımlar ile birleşir. Ek olarak, bu mutfak stilinde, sakin ve dingin tonlar daha çok kabul görüyor.  Aşırı renklerin kullanımı fazla tercih edilmiyor. Hatta dokular, daha önemli bir hale geliyor.

3. Eskiye bağlı ama yenilikleri takip eden bir stil yakalayabilirsin

Modern mutfak tasarımları hem eskinin birikimi hem de bugünün trendlerini içinde harmanlar. Ortaya ne alışık olmadığın ne de sıradanlaşan tasarımlar yerine, çağdaş bir tasarım çıkar.  Üstelik diğer tasarım stilleri ile de oldukça uyumlu bir şekilde bir araya gelebiliyor. Örneğin rustik tarz ile modern tasarımlar bir araya gelerek; modern rustik, klasik stille harmanlanarak; klasik modern tasarımlar ortaya çıkabiliyor.

4. Doğal malzemeler olmazsa olmaz!

Modern mutfaklarda doğal malzemeler ön plana çıkıyor. Masif ahşap tezgahlar, taş yüzeyler, paslanmaz çelik cihazlar; modern tasarımlarda sık kullanılıyor. Doğal malzemeler endüstriyel tasarımlarla birleştirilerek modern tasarımı ortaya çıkıyor. Endüstriyel malzemelerin kullanımı sayesinde işlevsellik ve ergonomi de pekiştirilmiş oluyor.  Bunun yanında mermer, vinil gibi malzemeler de bu tasarımda kendine yer buluyor.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message