Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Modern mutfak dekorasyonunda olmaması gerekenler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Modern mutfak dekorasyonunda olmaması gerekenler

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Zamanının büyük bir kısmını mutfakta geçirenlerden ya da mutfakla ilgilenmeyi sevenlerdensen sen de mutfakta fonksiyonellik arayanlardansın. Modern ev dekorasyonu aynı tarzı yansıtan bir mutfak tasarımı ile bütünlük kazanır. Fakat zaman zaman evinde tercih edilen dekorasyon stili ile dekorasyonu tamamlamak için kullanılan tamamlayıcı parçalar birbiri ile uyum göstermeyebiliyor. Modern mutfak dekorasyonuna katkı sağlayan teknolojik cihazların da gelişmesi tasarımlarda da eksen kaymasına neden oldu. Sen de modern bir mutfak dekorasyonuna sahip olmak istiyorsan uzak durman gereken bazı detaylar var. İşte tüm detayları ile modern mutfak dekorasyonunun sırları.

Ahşap detaylardan kaçınmalısın

Modern bir mutfak dekorasyonunda en çok yapılan hataların başında ahşap yoğunluklu dekorasyon detayları geliyor. Özellikle eskitme formuna sahip ahşap mutfak dolapları modern mutfak dekorasyonu ile örtüşmüyor. Ahşap detaylar daha çok rustik tasarımlarda kullanılır. Rustik detaylar yerine mutfağın şık görüntüsünü bozmadan elektronik cihazlar yerleştirebilirsin. Modern dekorasyon örnekleri içerisinde de elektronik cihazların öne çıktığını görebilirsin. Elektronik cihazları yerleştirirken de cihazların kullanım sıklığını dikkate alman işini kolaylaştırır.

Zemin döşemesinde ve dekorasyon rengi

Modern bir mutfağın amacı senin mutfak içinde rahat hareket etmeni sağlayarak konfor alanlarını öne çıkarmak. Fakat modern oturma odası dekorasyonu yaparken yapılan hata mutfağın dekorasyonunda da sıklıkla tekrarlanıyor. Özellikle modern mutfak dekorasyonu sırasında her şeyi baştan aşağı yenilerken zemin döşemesi pek çok kişi tarafından göz ardı ediliyor. Mutfağa modern bir görüntü kazandırmak istiyorsan işi her yönüyle ele almak durumundasın. Zemin döşemesi seçiminde de zamanın trend döşemelerini kullanarak bütünlüğü koruyabilirsin.

Fonksiyonelliği ihmal etmek

Ürünlerin cazibesine kapılarak uyumsuz detaylarla dizayn edilen mutfaklar ne yazık ki modernlikten uzak kalıyor. Mutfak dekorasyonun ister modern olsun ister klasik işlevsellik kadar uyuma da özen göstermelisin. Örneğin, modern salon dekorasyonu yaparken nasıl antika bir konsolu salona koymuyorsan modern mutfak dizaynında da klasik masa ve sandalye kullanmamalısın. Mutfak adası yerine bar tezgahı biçiminde tasarlanan ve trend renklerde olan bir kahvaltı masası tercih edebilirsin.

Renk bütünlüğünü yakalayamayan detaylar

Modern mutfak dekorasyonunda renk kombini detayları vurgulamanda yardımcı olur. Elektronik cihazlar, modern mutfak masası, modern avizeler derken mutfak duvarlarında kullanılan renklerin uyumu ihmal edilebilir. Fakat duvar boyasını ihmal etmen modern mutfak dekorasyonunu sekteye uğratır. Şık ürünler ile dekore edilen mutfakların duvarlarında dekorasyon rengini tamamlayan trend renklerin kullanılması gerekir. Kırmızı yoğunlukta bir mutfak dekorasyonunda gri duvar rengi tercih edebilirsin.Modern ev dekorasyonları ya da modern mutfak tasarımlarına uygun duvar boyaları için Bi’Boya web sitesini ziyaret edebilirsin.Yılın en dikkat çeken tonlarından zamansız renklere kadar aradığın her şeyi Bi’Boya‘da bulabilirsin. Beğendiğin renklerin kartını isteyerek duvarındaki duruşunu gördükten sonra da sipariş verebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message