Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Minimalist bebek odası dekorasyonu nasıl yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Minimalist bebek odası dekorasyonu nasıl yapılır?

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Bebekler gelişim süreçlerinde birçok şeye ihtiyaç duyarlar. Hem senin hem de bebeğinin rahatlamasına yardımcı olacak basit ve minimalist bebek odası tasarlayabilirsin. Basit bir düzen oluşturmak için seni heyecanlandıran renkleri, temaları ve fikirleri düşün. İdeal tasarımına yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bazı bebek odası önerileri paylaşıyoruz:

Mobilya seçimi

Bir bebeğin lüks yataklara ihtiyacı yoktur. İhtiyacı olan tek şey sağlığına uygun organik malzemelerle üretilmiş basit bir yataktır. Minimalist bebek odası tasarlamak için, düz çizgileri veya yuvarlak kenarları olan parçalar tercih edebilirsin. Parlak şekilde boyanmış desenler veya markalı karakterler gibi ezici tasarım öğelerine sahip olmayan mobilyalar bulman gerekir. Bu öğeleri aksan parçası olarak da ekleyebilirsin.

Depolamalı seçeneklerini düşün

Minimalist bir görünüm elde etmek isteyebilirsin; ancak bebekler; bebek bezleri, mendiller, giysiler, biberonlar ve oyuncaklar dahil yaşı büyüdükçe epeyce bir şeye ihtiyaç duyar. Odanın temiz görünmesini sağlamak için, bu nesnelerin görüş alanı dışında tutulmasına izin veren farklı depolama seçenekleri bulmaya çalışmalısın. Minimalist bebek odası için bazı depolama fikirleri paylaşalım:

Depolamalı seçeneklerini düşün

Aynı zamanda masa olarak da hizmet veren bir şifonyer,Dolapta asılı depolama,Çıkarılabilir bidonlar ve küp raflar,Bir beşik altına kayan kutular veya çekmeceler.

Depolamalı seçeneklerini düşün

Daha fazla depolamaya ihtiyacın varsa, dışarı çıkıp daha fazla kutu satın almak zorunda değilsin. Bunun yerine duvarda yüzer raflar oluşturabilirsin. Bu rafları satın alabilir veya kendin yapabilirsin. Oluşturduğun rafları kitap ya da oyuncaklar için kullanabilirsin. Minimalist bebek odası için seçtiğin rafları ayrıca losyonları, şişeleri ve bebeğin erişemeyeceği yerlerden uzak tutmak istediğin diğer nesneleri yerleştirmek için de kullanabilirsin.

Bir tema oluştur

Minimalist bebek odası için tek bir birleştirici tema, birlikte iyi giden mobilya ve dekoru seçmene yardımcı olabilir. Eğer ezici bir tema istemiyorsan, tasarımını yönlendirecek birkaç motif de seçebilirsin. Eğer bir tema bulmakta zorlanıyorsan, bebek odanı tanımlamak istediğin bir veya iki kelimeyi düşün. Bazı bebek odası dekorasyon örnekleri  içinde kullanılan temaları paylaşıyoruz:

Bir tema oluştur

Geometrik şekillerOkyanusHayvanlarYıldızlar

Renk paletine karar ver

Minimalist bebek odası için iyi bir renk paleti seçmek, bebek odasının dikkat çekici olmasına yardımcı olabilir. İyi bir minimalist palet, nötr veya yarı nötr bir temele sahip olacaktır. Daha fazla renk istiyorsan, bunları vurgu parçalarıyla ekleyebilirsin. Bebek odası için temel alabileceğin bazı renk önerileri paylaşıyoruz:

Renk paletine karar ver

Gri, beyaz ve siyah, minimalist bir palet için en iyi temel renklerdir. Ölçülü bir şekilde harika bir siyah beyaz bebek odası tasarlamayı düşünebilirsin.Vurgulu renklere karar verirken iki veya üç renk seçmek isteyebilirsin. Minimalist bebek odası dekorasyonu için seçeceğin bu renkler ayrı ayrı olabileceği gibi toprak tonları veya mücevher tonları gibi aynı renklerin tonu da olabilir. Minimalist bebek odası için seçeceğin renklerin bebeğin cinsiyetine göre olması şart değil. Her zaman nötr renklerle veya turuncu veya sarı gibi cinsiyetsiz tonlarla bir çocuk odası tasarlayabilirsin. Minimalist dekorasyon için kullanabileceğin tüm renklere Bi’Boya‘dan bakabilirsin.

Renk paletine karar ver

Renk paletine karar verdiysen, odaya bir renk patlaması sağlayan nesneleri arayabilirsin. Resimler, oyuncaklar veya battaniye gibi pratik parçalarla odaya renk sıçraması ekleyebilirsin.   

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message