Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Minimal Erkek Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Minimal Erkek Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Yeni bir erkek bebeğin bu güzel dünyaya katılmasını mı bekliyorsun? Bir oda planlamak çok heyecan verici ve bazen de biraz stresli olabilir. Her şeyin yeni doğmuş bebeğin için mükemmel olmasını istediğini biliyoruz. Minik aile bireyini karşılayacak olmak gerçekten çok heyecan verici! Özellikle doğuma az bir zaman kaldıysa, bebek odası dekoru hakkında kafanda onlarca soru ile karar vermeye çalışırsın. ”Duvar rengi ne olmalı? Mobilyaları neye göre seçmeliyim? Aksesuar kullanmalı mıyım?” gibi kararsız kaldığın konulara yardımcı olmak için, erkek bebek odası hazırlama konusunda sana birkaç fikirle geliyoruz. İster tema, ister renk, ister en sevdiğin sanat eseri olsun, karar vermen kolaylaşacak.

Erkek bebek odası dekorasyonu nasıl olmalı?

Her şeyden önce, bebek odasının sıcak, nemsiz ve iyi havalandırılan bir yer olması gerek. Bebek odası dekorasyonlarında genellikle pastel ve soft renkler kullanılıyor. Grafik baskılar, doğal motiflerin yanında, renk şemaları, erkek bebek odası için yaratıcılığı da ortaya çıkartıyor. Hem eğlenceli hem de şık bazı erkek bebek odası fikirleri arıyorsan, daha fazla kendini yormana gerek yok. O zaman biraz da detaylara göz atalım. 

Duvar dekorasyonununda sanatsal farklılık yaratır!

Eğer sanatsal temalara karşı ilgin var ise, bu da erkek bebek odası dekorasyonunda kullanabileceğin hoş seçeneklerden biri olabilir. Bir yelkenli resmi, modern ve sade çizgilere sahip tablo gibi duvarına asabileceğin birkaç sanat eseri, hem farklı hem de modern bir dekorasyon için sana fikir verebilir. Hatta orijinal olmasını istersen, bebeğinin adının yazdığı, ayak izinin olduğu bir çerçeve bile odayı sanatsal bir kimliğe büründürebilmen için farklı bir seçim yapmanı sağlar. Duvarını gece hafif ışık yayan, bulut, yıldız ve ay yapıştırmaları ile gökyüzüne çevirebilirsin. Fazla karışık olmayan, yemyeşil bir orman yaratmak için duvarlar için üretilen yapışkanlı ağaç modelleri, kuş ve çiçek görselleri ile bebek odasına baharı getirebilirsin. 

Doğal tonlar kullan

Doğal tonların her zaman sakinleştirici etkisi vardır. Bebekler hassas oldukları için, kullacağın tonların onlara huzur vermesi önemli. Çok dikkat çekici ve parlak renkler rahatsız eder. Duvar boyasında da yumuşak geçişli renkleri seçmen daha yerinde olacaktır. Bu geçişleri geometrik şekillerle de kombinleyebilirsin. Açık renk duvarlar ışığı daha iyi yansıttıkları için, odada aydınlık bir ortam sağlarlar. Bu da bebeğin için iyi bir seçim olur. Erkek bebek odası mavi, kız bebek odası pembe olmalı gibi düşünceler de artık gündemde değil. Renklerin cinsiyeti yoktur. Renk sınırlamaları aslında tamamen geleneksel öğretilerden ibarettir. Yine de ”bu geleneksellik içimde var” diyorsan, erkek bebek odası duvarını illaki maviye boyamak zorunda değilsin. Onun yerine değişik desenli ve şekilli boya çeşitleri ile şık dokunuşlar yapabilirsin. Karar yine de sana kalmış. Mavinin onlarca çeşitten oluşan tonlarını kullanabilirsin. 

Ya mobilyalar?

Bebekler için genelde tercih edilen dekorasyon fikirleri arasında beşik olduğu gibi, bebek odası takımları da var. Bu takımlar genellikle, yatak, dolap ve şifonyer üçlemesinden oluşur. Tavsiyemiz bebeğinin yatağını odanın direk ışık alan yerine koymaman. Fazla gelen ışık bebeği rahatsız eder ve uykusu kaçar. Genelde tüm bebekler için genel bir kombinleme yapmak, seçimini kolay yapabilmen için fırsat sunar. Saydığımız oda takımının haricinde, bebek odasında berjer tarzı bir koltuk koyman, bebeğin uyuyana kadar yanında kalmanı sağladığı gibi, emzirirken de rahat edebileceğin bir yer olması açısından önemlidir. Eğer konfor arayanlardansan, pencerenin önüne bir sedir çok yakışır. Eğer bebek odası yeterli bir büyüklüğe sahipse, bebeğinin altını değiştirmek için de ayrıca bez değiştirme masası kullanmayı da tercih edebilirsin.Eğer erkek bebek odası duvar boyaları için dekorasyon fikirleri arıyorsan, Bi’Boya web sitesini ziyaret edebilir ve geniş renk yelpazesi arasından dilediğini seçebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message