Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mekan içinde yer kazandıran duvar dekorasyonu fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mekan içinde yer kazandıran duvar dekorasyonu fikirleri

Yayınlanma tarihi: 20.02.2020

Küçük metrekareye sahip evinde oldukça sıkışık ve rahatsız hissediyor olabilirsin. Eşyaları nereye koyacağını bilemezken, istediğin dekorasyon tarzını evine uygulamak çok zor bir hal alabilir. Evinin metrekaresinden ödün vermeden depolama alanı sağlayan duvar dekorasyonu önerilerinden ilham alarak; kullanışlı, rahat ve stiline uygun bir eve kolaylıkla kavuşabilirsin.

Evinin girişi yeteri kadar geniş değil mi?

Eve geldiğinde paltonu ve şapkanı çıkarabileceğin, anahtarlarını koyabileceğin yeterli bir alan olmayabilir. Yer tasarrufu sağlayan duvar dekorasyonu fikirleri ile eşyalarına dikey depolama alanları oluşturabilirsin. Kıyafetlerini asmak için duvara monte ettiğin ahşap palete tutturduğun kancaları kullanabilirsin. Ayakkabılarını muhafaza etmek için ise seçeceğin renklerde boyadığın meyve kasalarını duvara sabitlemen yeterli. Anahtarların için anahtar askılığı kullanabilir, şık bir duvar dekorasyonu elde edebilirsin.

Mutfağında yer tasarrufu için yaratıcı çözümler

Mutfak dolapların yeterli gelmiyor ve aradığın araç gereçleri kolayca bulamıyorsan, birçok yöntemle şık ve işlevsel kullanım sunan bir mutfağa kavuşabilirsin. Tezgahına askı borusu takarak, devamlı kullandığın mutfak gereçlerini kanca yardımıyla asabilirsin. Yer kaplayan baharatlar, kuru gıdalar gibi ürünler için duvar rafı kullanabilir, duvar dekorasyonu sayesinde stil kazandırırken yer tasarrufu yapabilirsin. Tel sepetleri duvarına asabilir, sebze ve meyvelerini bu sepetlerde depolayabilirsin. Mıknatıslı bir pano kullanabilir, kapağına mıknatıs eklediğin kavanozlarını modern ve şık bir biçimde bu panoya sabitleyebilirsin.

Çalışma odasında akıllıca çözümler

Hatırlaman gereken notlar aldığın not kağıtlarını kaybetmemek ve dikey depolama sağlamak için delikli pano kullanabilirsin. Farklı bir tasarım oluşturmak için panoyu kumaş ile kaplayabilir, dekorasyonuna kişilik kazandırabilirsin. Küçük metrekareye sahip bir çalışma odan varsa, duvara monte edilen açılır kapanır çalışma masası kullanabilir; çalışmadığın zamanlarda masayı kapatarak her metrekareyi verimli bir biçimde değerlendirebilirsin.

Küçük salonda duvar rafı modelleri kullanımı

Misafir ağırlamak ve günün yorgunluğunu atmak amacıyla kullanılan salon, evin en faal bölümlerinden biridir. Eşyaların düzensiz bir biçimde üst üste yığıldığı bir salonda dekorasyon yapmak bir yana, hareket etmek için gerekli alan bile sağlanamaz. Kitaplığa sığmayan kitapları; duvar rafı kitaplık modelleri ile depolayabilir, özgün bir duvar dekorasyonu elde edebilirsin. Sergilemek istediğin dekoratif ürünleri duvar raf sistemleri sayesinde ön plana çıkarabilirsin.

Yatak odasında stilize tasarımlar ile yer tasarrufu

Giysi dolabında yeteri kadar alan yoksa, dayanıklı duvar rafları kullanabilir; kıyafetlerini hasar görmeden muhafaza edebilirsin. Takıların için duvar dekorasyonunda dikey takı organizeri kullanabilir, bir ahşap parçasına monte edebileceğin kapı tokmakları ile yaratıcı tasarımlar oluşturabilirsin. Açılır kapanır yatak modeli tercih edebilir, kullanmadığın zamanlarda yatağını kapatarak yerden kazanabilirsin. Komodin yerine raf kullanabilir, şık bir duvar tasarımı elde edebilirsin.

Banyoda suya dayanıklı depolama

Kişisel temizlik ve bakım ürünlerin için yeterli alan yoksa; duvar dekorasyonunda suya dayanıklı raflar kullanabilir, depolama sağlayabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message