Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kullanılmayan ampulleri dekorasyonda değerlendirmenin 5 yolu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kullanılmayan ampulleri dekorasyonda değerlendirmenin 5 yolu

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Geri dönüşüm yaklaşımlarını dekorasyon için de değerlendirmek hem maddi açıdan tasarruf sağlıyor hem de şık tasarımlar oluşturulmasına olanak tanıyor. Ampulden geri dönüşüm yapmak da yaşam alanlarını canlandırmak ve yaratıcı tasarımlar yapabilmek adına dekoratif açıdan önemli bir yere sahip. Sen de kullanmadığın ampulleri dekorasyonunda değerlendirerek bulunduğun mekanları kişiselleştirebilirsin. Ampulden dekorasyon için sana kolaylıkla uygulayabileceğin bazı önerilerimiz var.

1. Ampulden terraryum yapımı

Ampul içine dekor uygulamalarında bitkilerden de sıkça yararlanabilirsin. Ampulden dekorasyon için hem canlı hem de cansız bitkiler için terraryum yapabilirsin. Bir huni yardımıyla ampullerin içerisine yerleştireceğin topraklara bitki tohumlarını kolaylıkla ekebilirsin. Yalnızca su doldurduğun ampüllerin ise şık bir vazo görevi de görebilir. Cansız bitkileri ampullerin içine gelişigüzel yerleştirerek rengarenk bir terraryum da tasarlayabilirsin. Terraryumuna boncuklar ve simler ekleyerek neşeli bir ampulden dekorasyon tasarımı oluşturabilirsin. Ayrıca verniklediğin yaprak ya da ağaç dallarını da ampulden dekorasyon uygulamalarında değerlendirebilirsin.

2.Hasır iplerle ampullerin birlikteliği

County dekorasyon tarzının olmazsa olmazı bildiğin gibi hasır ipler. Sen de country dekorasyon tarzını benimsediysen ve yaşam alanlarında sıcak ve salaş bir hava yaratmak istiyorsan ampul ve hasırı sıcak silikon tabancasının yardımıyla uyumlu bir şekilde kombinleyebilirsin. Ampulden süs eşyası yapımı için farklı boyutlardaki ampullere hasır ipler sararak şık bir tavan aksesuarı yaratabilirsin. Ampulden dekorasyon için bu tasarımı aydınlatmanın çevresinde de kullanarak loş bir ortam oluşturabilirsin.Tasarımını ahşap aksesuarlarla kombinlemek ya da püskül detaylarıyla canlandırmak tamamen senin hayal gücüne bağlı.

3.Cam boyalarla şık tasarımlara imza atabilirsin

Kullanmadığın ampulleri değerlendirmenin en güzel yollarından biri de onları cam boyalarıyla yepyeni tasarımlarla buluşturmaktır. Ampulden dekorasyon uygulamaları için dilediğin renkteki cam boyalarıyla ampullerini boyayabilirsin. Bu dekoratif uygulama hem etnik hem de modern tarzlarla hoş bir uyum yakalamana yardımcı olur. Ampulden dekorasyon için yaşam alanlarındaki perde, aydınlatma ve halı gibi aksesuarlarının renkleriyle uyumlu boyalar tercih edersen tamamlayıcı bir dekoratif uygulama yapabilirsin. Boyadığın ampulleri sehpalarının üzerinde ya da kitaplığında şık bir tasarım objesi olarak şekilde sergileyebilirsin. Tasarımını tealightlarınla bir arada tutarak mumlarını yaktığında mekanda estetik yansımalar oluşturabilirsin.

4.Renkli ampullerle yaşam alanlarını canlandır

İrili ufaklı rengarenk ampullerin duvar dekorasyonun için şık bir aksesuar olabilir. Ampulden dekorasyon için misina ipiyle birbirine bağladığın ampullerini duvarlarını renklendirmek ve canlandırmak için kullanabilirsin. Dilersen sıcak silikon tabancasıyla ya da stick yapıştırıcılarla ampullerin üzerine pul ve boncuk gibi detaylar da ekleyebilirsin.

5.Gaz lambalarıyla nostaljik yaşam alanları

Kullanılmayan ampullerini gaz lambalarına dönüştürerek nostaljik bir ortam yaratabilirsin. Ampullerin içine gaz ekleyip gaz fitilini güçlü bir yapıştırıcı ile ampulün ağız kısmına tutturabilirsin. Bu gaz lambası tasarımında altlık için ahşap parçaları kullanarak şık bir aksesuar elde edebilirsin. Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr’ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message