Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Küçük oturma odaları için duvar dekorasyonu önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Küçük oturma odaları için duvar dekorasyonu önerileri

Yayınlanma tarihi: 14.02.2020

Küçük metrekareye sahip bir oturma odasının dekorasyonunu yapmaya çalışıyorsan, kısıtlanmış hissedebilirsin. Oturma odanın metrekaresini büyültecek pek bir çözüm olmamak ile birlikte, mükemmel bir şekilde dekore etmen için pek çok yol mevcut. İşin anahtarı, sahip olduğun en geniş boş alanlar olan duvarlardan yararlanmaktır. Birkaç doğru hamle ile küçük oturma odanı oldukça şık bir tasarıma kavuşturabilirsin. Stilini oturma odası duvarına uygulamak ve dilediğin görünümü oluşturmak için püf noktalarından faydalanabilirsin.

Oturma odası duvar dekorasyonu ile alanı genişlet

Sanıldığının aksine, büyük boyuttaki dekorasyon ürünleri; doğru kullanım ile birlikte alanı olduğundan daha büyük gösterebilir. Küçük metrekareye sahip evinde, oturma odası duvarında büyük ölçeğe sahip sanat resimlerini veya fotoğrafları kullanabilirsin. Algı, odanın boyutu yerine sanat eserine kayacak ve böylece oturma odan olduğundan daha geniş algılanacaktır. Vurguyu artırmak için ışıklandırmadan faydalanabilir, sanat eserini odanın tamamen odak noktası haline getirebilirsin. Aynalar, yansıtıcı özellikleri sayesinde mekanı olduğundan çok daha büyük gösterir. Pencerenin karşısındaki oturma odası duvarına koyduğun ayna, içeriye giren ışık miktarını artırır. Etkisini artırmak için gümüş gibi malzemeleri tercih edebilir, ışığın daha fazla yansımasını sağlayabilirsin. Oturma odası duvarına büyük desenli duvar kağıdı kaplamak da algıyı değiştirecek başka bir yöntemdir. Boğucu bir etki yaratmamak ve dengeli bir tasarım oluşturmak için, koyu renklerdeki mobilyalar ile parlak tasarımları bir arada kullanmayı ihmal etmemelisin. Oturma odası duvarında kullanacağın dekoratif ürünlere, minimalist bir yaklaşım ile karar vermeli, işlevsel özelliği olan ve estetik değere sahip ürünleri kullanmalısın. Duvar rafı kullanırken, duvar ile aynı renklerde olmasına özen göstermelisin. Eskimiş ahşap parçaları bir duvarı boydan boya kaplayabilir, odak noktası oluştururken oturma odana sıcak bir atmosfer katabilirsin. Ağaç dalı şeklinde duvara monte ettiğin rafları kitaplık olarak kullanabilir, yer tasarrufu sağlarken odak noktası haline getirebilirsin. Makromeden yapılma duvar süslerini duvar dekorasyonunda kullanabilir, oturma odana doku ekleyebilirsin.

Küçük oturma odası duvar boyama önerileri nelerdir?

Koyu renklerin küçük mekanlarda kullanılmaması gerektiği ise başka büyük bir yanılsama. Oturma odanın bir duvarını siyah renge yakın tonlarda boyayarak derinlik algısı oluşturabilirsin. Evin yeterince ışık almıyorsa, koyu renk duvarın önünde parlak beyaz gibi açık tonlara yönelebilir, daha geniş görünen bir oturma odasına sahip olabilirsin. Kara tahta boyasıyla oturma odası duvarını boyayabilir, yaratıcılığını konuşturabilirsin. İşlevselliği sayesinde önemli notlarını duvara yazabilir, kendi yaptığın resimlerin ile süsleyerek tasarımını kişiselleştirebilirsin. Sıra dışı bir duvar dekorasyonu oluşturmak için boya şablonlarını kullanabilir, dilediğin şekli kullanarak farklı tasarımlar ile dikkati duvarına çekebilirsin. Oturma odası duvarın için aradığın tüm renkleri Bi’Boya üzerinden kolayca temin edebilir, fazla gelen boyayı iade edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message