Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Küçük mutfaklara büyük fikirler!
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Küçük mutfaklara büyük fikirler!

Yayınlanma tarihi: 18.03.2020

Eğer yaşam alanının mutfağı yeterli büyüklükte değilse birkaç düzenleme ve dekorasyon hilesiyle hem daha ferah görünmesini sağlayabilir hem de fonksiyonelliğini artırabilirsin. Bunu yaparken renklerin gücünden, aydınlatmalardan, raflardan yararlanabilirsin.

Küçük mutfaklarda depolanmayan alan kalmasın!

Küçük mutfak dekorasyonu yaparken en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri atıl kalan alanları mümkün olduğunca değerlendirmeye çalışmaktan geçiyor. Küçük bir mutfakta en büyük problemlerden biri depolama alanı problemidir. Sık kullanılmayan mutfak eşyalarına dolap içlerinde yer açmak için kullanacağın düzenleyiciler en büyük yardımcılar. Ayrıca dolapların kapaklarına yerleştireceğin askı ve benzeri aparatlar sayesinde dolap kapakların fazladan depolamaya yarayacak. Kendin yapabilir veya hazır satılan askılardan satın alabilirsin. Ayrıca dolaplara içlerinde fazladan alan yaratmak için kullanılan ayaklı raflar da bolca yer kazandıracak. Yine yer kazanmak adına mutfak duvarlarında uygun gördüğün yerlere, zevkine uygun raflar asabilirsin. Bu alan kazandırmanın yanında, mutfağında canlılık ve hareket için güzel bir alternatif olacak. Askıları sadece dolap kapaklarında değil, kupalarını; tavalarını asmak için duvara monte ederek de kullanabilirsin.

Küçük mutfaklar işlev kazanıyor: Modüler mobilyalarla mutfak dekorasyonu!

Eğer mutfağının fonksiyonelliği artırmak için bir değişim yapmaya karar verdiysen, birçok depolama alanı sunan modüler mutfak mobilyaları seçeneklerini değerlendirebilirsin. Küçük mutfaklarda büyük değişiklikler yapan modüler mobilyalar içlerinde bulunan gizli bölmeler ve raf sistemleri sayesinde hem depolama alanı yaratacak hem de keyifle kullanabileceğin pratik bir mutfak sağlayacak.

Aydınlatmalar küçük mutfakları ferahlatıyor!

Küçük mutfak dekorasyonu fikirlerinde aydınlatmalar oldukça önemli yer tutuyor. Doğru bir aydınlatma ile mutfağın olduğundan daha geniş hissettirecek ve ferah bir hava kazanacak. Bunun için sarkıt lambalardan, spot ışıklardan yararlanabilirsin. Dolap köşelerine, tavan kenarlarına yerleştirilmiş küçük ve sık ışıklandırmalar kullanabilirsin.

Köşe mobilya küçük mutfaklar için ideal tercih!

Dar ve sıkışık bir mutfakta yemek yeme alternatifin köşe takımlı ve banklı mutfak mobilyaları olmalı. Mutfağının boşta kalan köşesine konumlandıracağın köşe takımıyla dekorasyonunu tamamlayabilirsin. Takımın altını depolama alanı olarak kullanabileceğini hatırlatmamıza gerek yok sanırım.

Küçük mutfak dekorasyonu için sürgülü kapı hareket alanı sağlıyor!

Mutfak dekorasyonunda belki pek aklına gelmeyecek önemli bir detay da kapı. Mutfağının tasarımını desteklemesi yanında, işlevselliğini de etkileyen mutfak kapısını sürgülü modellerden seçebilirsin. Böylelikle mutfağının hem hareket alanı genişleyecek ve hantallıktan kurtulacak.

Daha geniş görünsün: Küçük mutfak dekorasyonu için renkler!

Küçük mutfak dekorasyonu için açık renklere yönelebilirsin. Açık renklerin ortamı aydınlık gösterme avantajından faydalanabilirsin. Duvarlarını beyaz, açık gri veya turuncunun açık tonlarında boyayabilirsin. Seçtiğin duvar rengine göre zevkini yansıtan tezgah ve mutfak dolaplarınla hem uyum yakalayabilir hem de iç açıcı bir mutfak dekorasyonu yapabilirsin.Mutfak dekorasyonunu tamamlamak için duvar renklerini de değiştirmeye karar verdiysen Bi’Boya en büyük yardımcın olacak. Beğendiğin rengin her tonunu Bi’boya‘dan kolaylıkla temin edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message