Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Küçük mutfaklar için 6 mutfak aydınlatma önerisi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Küçük mutfaklar için 6 mutfak aydınlatma önerisi

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Kendini içinde iyi hissettiğin ve belki de harikalar yarattığın, evinin en önemli parçası olan mutfağın çok küçük ve karanlıksa, mutfağını daha kullanışlı hale getirmenin birçok yolu var. Doğru aksesuarlar ve doğru aydınlatmayla belki de büyük mutfaklarda bile yakalayamayacağın şıklığı kendi mutfağında yakalaman mümkün. Mutfak dekorasyonunda daha doğal görünümler elde edebilmen ve orayı daha yaşanabilir kılman için mutfak aydınlatma nasıl olmalı, sorusunun cevabını aşağıda… 

Doğru renkle mutfak aydınlatma mucizesi

Mutfağında daha geniş ve ferah bir ortam etkisi yaratacak iç açıcı beyaz rengini, mutfak fayanslarında tercih ederek ve beyaz renkte bir mutfak aydınlatma led ışığı kullanarak mutfağında genişlik hissini yakalayabilirsin. Duvarlarda, dolaplarda ve aydınlatmada kullanacağın beyaz renk, mutfak aydınlatma sağlarken ayrıca temizlik hissini de pekiştirecek.

Işık, her yerde daha fazla ışık!

Ocak üstünde, dolap ve tezgâh kesişim noktalarında, tezgâh üzerinde tercih edeceğin spot ışıklandırmalarla küçük mutfağını capcanlı bir hale getirebilirsin. Çeşitli spot aydınlatmaları, daha rahat bir görüş sağlayarak mutfağında çalışmanı da kolaylaştıracak. Başka bir öneri de, tezgâh veya masanın üzerine kadar uzanabilen uzun ve modern bir görünüme sahip mutfak aydınlatma avize seçenekleriyle de canlı görüntüyü sağlayabilirsin.

Katmanlı mutfak aydınlatmaları

Küçük ve güneş ışığının az olduğu mutfaklarda, tek yönden gelen ve merkezi bir konuma sahip ışıklandırmalar elbette yetersizdir. Bunun önüne geçmek için; aydınlık duvar rengi seçimini destekleyecek birden fazla modern sarkıtma kullanabilirsin. Yanyana tercih edebileceğin birkaç şık  tavan mutfak aydınlatması; mutfakta en sık kullanılan ve dar alana yayılmış tezgâh, ocak gibi bölümleri eşit bir şekilde kolayca aydınlatacaktır.

Küçük mutfak, küçük ışık

Mutfak aydınlatma işlemini birden fazla ışıklandırma kullanarak yapmanın öneminden bahsettik. Elbette bu aydınlatıcılar büyük çapta olmalı diye bir kural yok. Minimal boyutlardaki aydınlatmalar hem göz yormayarak daha düzenli görünecek hem de yeterli derecede ve doğal aydınlatmayı da beraberinde getirecek.  

Her yer aydınlık!

Daha sık kullandığın ve yeterli ölçüde aydınlattığın bölgelerin yanı sıra mutfak aydınlatma sağlamak için kuytuda kalan yerleri de ışıklandırabilirsin. Yukarı yöne doğru ışık veren şık aplikler, örneğin giriş kapısının üstünde ya da varsa balkon kapısının yanında konumlanarak doğal aydınlatmanın bir parçası olmak için biçilmiş kaftan. 

Şık ve tasarruflu

Mutfağın için tercih edeceğin mutfak aydınlatma modelleri şık ve ergonomik olmakla birlikte tasarruflu da olmalı. Bunun için %85 oranında tasarruf sağlayan LED aydınlatmaları tercih edebilirsin. Günümüz teknolojisinde daha fazla aydınlatma sağlayarak ve bu performansa göre oldukça kaliteli olan LED aydınlatmalar, bir nevi aynı ölçüde kullanılan ışığı daha az enerjiyle evlerimize getiriyor. Hal böyle olunca bu denli tasarruflu ve mutfağına yakışacak birçok modele sahip LED aydınlatmaları kullanman evinde doğa için yapacağın küçük iyiliklerden birisi olacak.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message