Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Koridorlar için dekorasyon fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Koridorlar için dekorasyon fikirleri

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Ev dekorasyonunda genellikle pas geçilen veya unutulan alanlardan biri de koridorlardır. Genellikle sessiz ve kendi haline bırakılmış bu alanlar evin içeriye açılan ilk yüzüdür. Tıpkı yeni biriyle tanıştığında edindiğin ilk izlenim gibi. Ev dekorasyonuna dair de ilk ipuçlarını verir karşıya. Sessiz ve boş koridorlardan sıkılıp koridorlarına canlılık katacak ve hak ettiği değeri verecek koridor duvar dekorasyonu arıyorsan önerilerimizi senin için derledik.

Dekorasyonun ilk şartı aydınlatma

Koridorlar genellikle az ışık alan dolayısıyla daha loş olan alanlardır. Koridor duvar dekorasyonu yaparken daha ferah ve belirgin bir dekorasyon için temel şart aydınlıktır. Bu yüzden seçilen aydınlatmalar büyük bir öneme sahip. Öncelikle koridorunda ne kadar doğal ışık alıyor bunu tespit edip kalan karanlık kısımları aydınlatmalar ile destekleyebilirsin. Spot lambalar, sarkıt, asimetrik avizeler veya sensörlü lambalar kullanabileceğin gibi duvarlara asılan eski dönem lambaları ile de mistik bir koridor duvar dekorasyonunu elde edebilirsin.

Sıcak bir koridor duvar dekorasyonu

Stresli ve yorgun bir günde seni kimin karşılamasını isterdin? Annenin, eşinin ya da çocuklarının… Hepsi birden karşılasa nasıl olurdu? Koridoruna yerleştireceğin aile fotoğrafları ile bu mümkün. Beyaz koridoruna renkli çerçeveli aile fotoğraflarını yerleştir. Yere ise ayaklarının altında yumuşacık bir shaggy halı. Sıcak bir koridor duvar dekorasyonu ile mutlu anıların her gün seni karşılasın.

Raflar ile bir taşla iki kuş

Eğer koridorun yeteri kadar genişse bu alana hem şıklık katacak hem de depolama alanı oluşturacak bir bölüme dönüştürebilirsin. Kalabalıklarını yok edecek dolap veya raf tasarımı ile harika bir koridor duvar dekorasyonu oluşturabilirsin. Yere yakın dolapları kullanırken üzerine çini bir vazo veya canlı bir çiçeği yerleştirmeyi dene.

Minimal bir koridor duvar dekorasyonu

Azın aslında çok olduğunu anlatan bir tarzdır minimalizm. Sadelik ile birlikte gelen şıklık ve zarafet. Minimal bir tarz için koridor duvar dekorasyonu da oldukça sade seçmelisin. Aynı açık renkte duvar ve bunu tamamlayan aynı renkte zemin. Eğer halı kullanılacaksa yine yumuşak tonlarda bir halı ile tamamlanmalı. Duvarlarda bir tablo ve görünmez şekilde gömme dolaplar bu tarzı tamamlayacaktır.

Dar koridorlar için aynalar

Dar bir koridora sahipsen koridor duvar dekorasyonunu aynalardan yana kullanabilirsin. Dar koridorlarda konumlandırılan aynalar ışığı yansıttıkları için daha ferah ve geniş bir izlenim verir. Yapmak istediğin dekorasyona göre büyük bir tane seçebileceğin gibi küçük asimetrik olanlardan da seçerek farklı stillerde koridor duvar dekorasyonu yakalayabilirsin.

Koridor için aksesuarlar

Sıradanlığı ile bilinen koridorunda tabuları yıkmanın vakti geldi. Burayı hayal gücünden de biraz destek alarak koridor dekorasyon aksesuarları ile bambaşka hale getirebilirsin. Koridorunu dev saksılar ve büyük bitkiler ile muhteşem bir yeşil alana dönüştürebilir; berjer ve pop art tablolar ile futuristik bir havaya büründürebilir; oymalı dolaplar ve sarkıt avizeler ile Rönesans dönemine taşıyabilirsin. Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr’ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message