Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kırmızı beyaz mutfak dekorasyonu nasıl yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kırmızı beyaz mutfak dekorasyonu nasıl yapılır?

Yayınlanma tarihi: 18.02.2020

Enerji, tutku ve sıcaklığın rengini kim çalışırken mutfağına yansıtmak istemez? Senin için her türlü eşya, mutfak cihazı ve araç gerecini bıraktığın yer doyasıya çalışacağın bir ortam haline dönüşebilir. Kırmızı beyaz mutfak dekorasyon fikirleri sana bu süreçte yardımcı oluyor. Kırmızı, mutfak dekorasyonu için kullanılan çok sıra dışı, göz alıcı, parlak ve baskın bir renktir. Kendisini herhangi bir renkle tamamlamadan kullanmak biraz cesaret ister. Çalışırken, sana tutku ve çalışma aşkı verir. Beyaz ise sıklıkla mutfak dekorasyonunda kullanılan, sadelikle birlikte mutfağına enerji saçan bir renktir. Eğer mutfağın beyazsa renk katmak için kırmızı rengini kullanman işine yarayabilir. İki rengi birbiriyle uyum içinde bütünleştirerek modern bir mutfak dekorasyon ortamı yaratabilirsin.

Mutfağına göre kırmızı beyaz oranını ayarla

Canlılık katan kırmızı, ve sadeliği bırakmayan beyaz renk, mutfak dekorasyonunda oldukça hoş bir ortam sunuyor. Ancak, bu renkleri bütünleştirirken dikkat etmen gereken bazı detaylar var. Mutfağının ne kadar ışık aldığı ve büyüklüğü senin için önemli bir kriter. Eğer mutfağının metrekaresi büyükse ve yeterince ışık görüyorsa, mutfak dolapların için kırmızı rengini rahatlıkla seçebilirsin ve geniş alan, mutfağın için basık bir hava yaratmaz. Kırmızıya yumuşak, sade dokunuşlar yapman için yer döşemelerini ya da fayanslarını beyaz renkte tasarlayabilirsin. Ancak, kırmızı beyaz mutfak dolapları modellerini incelerken de fayanslara uygun olmasına dikkat et. Dar ve karanlık bir mutfağa sahipsen, duvar desenleri, mutfağını daha da küçük gösterebildiği için kırmızı seçimini azaltıp beyazı arttırabilirsin.

Mutfak eşyanı ve rengini belirle

Kırmızı beyaz mutfak masası ve sandalye takımının rengi de bütünlük uyumunu sağlaman için oldukça önemli. Diğer eşyalar için kullandığın renklerden yola çıkarak mutfak dekorasyonuna kırmızı ya da beyaz renginden birini kullanabilirsin. Seçimini farklı renkten yana kullanmak istersen bu renklerle oldukça uyumlu olan ahşap renklerini ya da hasır desenlerini tercih edebilirsin. Mutfak adası kullanıyorsan, iki rengin uyumunu sağlaman için beyaz rengi seçip mutfak dolaplarını kırmızı yapabilirsin. Mutfak perdesi için pek çok renkte ve modelde seçeneğe sahipsin. Bununla beraber perde seçimin ne kadar hafif, ince ya da tül olursa mutfağın o kadar aydınlanır. Renkleri genel mutfak rengine göre belirleyerek mutfak dekorasyonunun kalitesini arttırabilirsin. Beyaz ve tonlarının yanı sıra olabildiğince açık renklerde kırmızı-beyaz hasır ya da tül perdeler kullanabilirsin.

Duvar boyası ne renk olmalı?

Mutfağının bir duvarında, farklı desenleri ve kolay temizleme imkânıyla duvar kâğıtlarını da tercih edebilirsin. Genellikle beyaz ve beyazın dışında bej, krem gibi tonları kullanman mutfağına daha çok yakışacaktır. Duvarlar için gri rengini kullanman, mutfak dekorasyonunda diğer eşyalarınla oluşturduğun renk uyumunu bozabilir ve mutfağa soğuk bir hava katabilir. Tam gri olmamakla birlikte beyaza yakın renkler uygun olabilir. Var olan kırmızı beyaz mutfak dolaplarının ya da duvar dekorasyonunun kırmızı olmasının dışında, yer için kırmızı beyaz mutfak halısı seçerek ya da minderleri kırmızı seçerek de kırmızı beyaz dekorasyonunu elde edebilirsin. Bir diğer önemli mutfak dekorasyon kriteri ise aydınlık bir ortamın sağlandığından emin olmak. Mutfağını ne kadar çok aydınlatırsan, dekorasyon kalitesi de o kadar çok artar. Genel aydınlık için sarkıt avizeler ya da spot ışıklarını kullanabilirsin. Bölgesel aydınlatma için ise ada tezgahı ya da mutfak tezgahı için ışığın şiddetini ayarlayabileceğin LED ışıklardan yararlanabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message