Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kare Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kare Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Yeni bir eve taşınırken ya da yeniden yapılan ev dekorasyonu denildiğinde akla ilk olarak salon dekorasyonu gelir. Evde bulunduğun süre boyunca en çok vakit geçirdiğin yer olan salonunu dekore ederken yardımcı olabilecek fikirlere ihtiyaç duyabilirsin. Üstüne, kare salon söz konusu olduğunda farklı dekorasyon önerilerinden faydalanarak alışılmışın dışında düzenlenmiş bir salona sahip olma fikri de cazip gelebilir. Kare salon nasıl yerleştirilir sorusuna verilebilecek cevaplara beraber göz atalım.

Simetrik mobilya dekorasyonu

Kare salon, simetrik dekorasyon yapman için sana uygun bir ortam sağlar. Karşılıklı duvarlara konmuş koltuklar arasında yer alan duvarlara televizyon ünitesi ve kütüphane koymana imkan verir. Mobilya anlamında tercih edilecek eşya sayısının az olması, kare salon sahipleri için daha ferah bir salon sistemine sahip olma açısından düşünülebilir. Kare salon, L şeklinde tercih edilecek koltuk takımına uygun çapraz dekorasyon biçimine de elverişlidir. Seçitiğin L şeklinde koltuğun tam karşısında yine L şeklini çizecek bir kütüphane sistemi yerleştirerek farklı bir kare salon düzeni de tercih edebilirsin.

Minimal seçimler

Kare salon dekorasyonu yaparken tercih edebileceğin minimal seçimlerle yaşam alanını olduğundan daha büyük bir ortama dönüştürebilirsin. Sadece demirbaş olan mobilyaların yanında aksesuar kullanımını minimumda tutmak küçük kare salon sahipleri için yaşam alanını daha verimli kullanmaya yardımcı olur. Minimal seçimler aynı zamanda yaşam alanını daha huzurlu bir alana çevirir.

Renk seçimi

Kare salon tasarımları için üzerinde durulan diğer bir mesele renk seçimidir. Salonunda tercih edeceğin renk skalası ile yaratacağın illüzyonla salonunu olduğundan daha aydınlık gösterebilirsin. Açık renkli duvarlar, pastel renkte tercih edilebilecek mobilyalarla ışık yansıtıcı etkiyi yaratarak daha aydınlık ve geniş bir kare salon düzeni etkisi yaratır. Aksesuar seçimlerinde tercih edeceğiniz eşyaların da yaratacağı renk uyumu kare salon için tamamlayıcı bir etki yaratacağından vurgulayıcı, mobilya seçiminde kullanılan renk tonlarından daha koyu renkler tercih edilebilir. Kare salonunun duvar renkleri için Bi’Boya‘nın ge niş renk skalasından seçim yapabilirsin.

Aksesuar tercihi

Kare salon modelleri söz konusu olunca bir diğer önemli detay aksesuar seçimidir. Küçük kare salon sahiplerinin, salonlarını olduğundan daha büyük göstermek için renk seçiminden sonra başvurabilecekleri diğer seçenek aydınlatma sistemidir. Salonun köşelerinde yer alacak aydınlatma sistemi odayı olduğundan daha büyük göstermek konusunda sana yardımcı olabilir. Ayna kullanımı da yine aydınlık ve daha geniş hissi veren salonlar için tercih edilebilir. Pencere karşısına yerleştirilecek aynalar ışığı yansıtmakta daha başarılı olacağı için istediğin aydınlık etkiyi sağlamak konusunda sana yardımcı olacaktır.İşlevselliğinden sonra aksesuar seçiminde önemli olan diğer konu kişisel zevklerdir. Kare salon düzenini uygularken kişisel zevklerinden yola çıkarak tercih edebileceğin tarzlardan faydalanabilirsin. Klasik, retro, modern, rustik, Akdeniz, country dekorasyon tarzlarından faydalanarak yaşam alanını gönlünce şekillendirerek tarzına uygun bir yer haline getirebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message