Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Japon Tarzı Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Japon Tarzı Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Japon tarzı salon dekorasyonunun temelinde az eşya kullanmak yatıyor. Minimal tarzı sevenler için ideal olan bu tarz, işlevselliği baz alarak salon dekorasyonunda gereksiz detaylara yer vermekten kaçınmanı gerektiriyor. Sadece işine yarayacak, yalın ve modern bir tasarıma sahip mobilyalarla Japon tarzı salon dekorasyonu yapmaya hemen başlayabilirsin. 

1. Salon ve oturma odasında Japon stili dekorasyonun temel kuralları

Japon stili dekorasyon kuralları, Zen felsefesinden ilham alıyor. Uzakdoğu felsefelerinin birçoğunda olduğu gibi Zen felsefesinde de sadelik ve uyum, ön planda tutuluyor. Ayrıca, batı tarzı dekorasyon stillerinde alışık olduğumuz yüksek mobilyalar, Japon tarzı dekorasyonda yerini düşük ve yere yakın mobilyalara bırakıyor. Bu nedenle Japon tarzı mobilya seçimleri, batı tarzı dekorasyona alışık olanları ergonomik anlamda biraz zorluyor. Ancak, Japonca’da “meditasyon” anlamına gelen Zen’in yalın, sade ve dinlendirici etkisi bu tarz mobilyalarla daha iyi hissediliyor.

2. Japon tarzı salon aydınlatma ürünleri

Japon tarzı salon aydınlatma ürünlerinin birçoğu heykelsi formlardan oluşuyor. Bakır, cam gibi doğal malzemelerden üretilen bu armatürler, İskandinav stilinde olduğu gibi sadeliği ve dekoratif etkisi ile dikkat çekiyor. Belli bir noktadan bükülerek daha işlevsel hale gelen, yalın ve heykelsi köşe lambalarını kullanarak sen de Japon tarzı bir salon aydınlatması oluşturabilirsin. Ya da ince ahşap çıtalar arasında boy gösteren LED lambalarla, son derece minimal ve şık bir etki yaratabilirsin.

3. Japon tarzı mobilya renkleri

Japon tarzı mobilyalarda nötr renk tonlarına ağır vererek birbirinden şık dekorasyonlar yapabilirsin. Özellikle meşhur yin-yang dengesini mobilyalar için renk seçiminde uygulayabilirsin. Koltuk, halı, sandalye ve perde gibi kumaş kaplı yüzeylerde beyaz ve krem tonlarındaki açık renkleri tercih edebilir; mobilyalarda ise siyah ve siyaha yakın koyu ahşap tonları ile salon dekorasyonunda yin-yang uyumunu kullanabilirsin. Bunun haricinde Japon tarzı salon dekorasyonunda yine beyaz ve krem tonlarındaki kumaşları; açık meşe gibi doğal ahşap tonları ile kombinleyerek mekânın daha natürel ve spor bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsin.

4. Japon tarzı salon aksesuarları

Tıpkı mobilya seçimlerinde olduğu gibi aksesuarlarda da Japon tarzını yakalamak için olabildiğince sade alternatiflere yönelmen gerekiyor. Düz beyaz porselen vazolar, cam kaseler ve çeşitli ahşap aksesuarlar Japon tarzı salon dekorasyonuna kolayca uyum sağlıyor. Dekoratif heykellerin de kullanıldığı Japon stilinde ahşap tepsiler üzerinde sunulan dekoratif mum ve mumluklar; doğal ve otantik bir etki yaratıyor. Siyah renkli çizgisel formların sık kullanıldığı Japon tarzı dekorasyonlarda aksesuar seçimlerinde de siyah çerçeveli ve karolajlı ürünler öne çıkıyor.Sen de yaşam alanında Uzak Doğu’nun rahatlatıcı felsefelerinden ilham alan yenilikler yapmak istiyorsan, Japon tarzı salon dekorasyonu fikirlerini uygulayabilirsin. Bu ipuçlarına ek olarak, Japon tarzı dekorasyonu zenginleştirmek ve salondaki oturulabilir alanları artırmak için uygun boşluklara simetrik bir şekilde yerleştireceğin geniş minderlerden yararlanabilirsin. Ayrıca sert zeminlerde renkli halılar yerine bambu kilimler ve hasır örtüler kullanarak daha doğal bir atmosfer oluşturabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message