Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
İngiliz Tarzı Dekorasyonun Sırlarını Keşfet
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

İngiliz Tarzı Dekorasyonun Sırlarını Keşfet

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

İngiliz tarzı dekorasyon; kendine has zarafeti ve klasik lüks anlayışı ile birçok farklı dekoratif unsuru bünyesinde taşır. İngiliz tarzı döşenmiş evler, eski, yıpranmış ve değerli antika eşyalar ile modernize edilmiş dolaplar, rengarenk duvar kağıtları, desenli çay setlerinin harmanlandığı bir karışım olarak bilinmekte. Orta çağ dönemine ait asaletin günümüz modern tasarımları ile yorumlandığı bu stil son dönemde oldukça tercih ediliyor. Evinin küçük ya da büyük olması sorun değil, İngiliz dizaynının sıcaklığı ve konforu her ortamı ısıtır!

Renklerin bir arada ahenkle dansı

Bu tarz dekorasyonda renk paleti, genellikle odayı rahat ve çekici kılan üç veya dört ana renkten oluşur. Renkler hem mat hem de yumuşak olabilir. İç tasarımdaki modern İngiliz tarzı, çeşitli romantik desenler ve çiçek baskıları ile birlikte kullanılır. İngiliz tarzı ev dekorasyonu duvar kağıdı kullanımına oldukça önem verir. Genellikle pastel tonda ve çiçek desenli duvar kağıtları seçilir. Bununla birlikte, çimen yeşili ,deniz mavisi, bordo kırmızısı, petrol yeşili, koyu mavi ve altın rengi gibi oldukça iddialı renkler de kullanılır.  Beyaz ahşap dolapların da kullanımı oldukça popüler. Beyaz dolapları tamamlayan duvarlarda, doğadan ilham alan zayıf yeşiller, sarılar, soluk renkli pembeler ve açık maviler tercih ediliyor.

Mutfaklarda farklı bir dokunuş

İngiliz tarzındaki mutfaklar, kaliteli mobilya parçaları ve dekoratif unsurlarla dolu geniş bir alan olarak bilinir. Bu tarz mutfaklarda genel olarak, geleneksel tasarımlara sahip beyaz ahşap dolaplar, devasa yemek masaları, şekilli oyulmuş sandalyeler, porselen ve seramik vazolar, canlı bitkiler, lüks perdeler ve desenli masa örtüleri hep birlikte kullanılır. İngiliz mutfaklarında sıklıkla açık renk mobilyalar bulunsa da, tezgahlara ve aksesuarlara renk eklenmesi tercih edilir. Klasik beyaz dolaplar ile siyah granit tezgah bir arada kullanılarak renkler arası bir kontrast oluşturulur. Açık raflarda sergilenen desenli tabaklar ve renkli çay setleri ile görsel bir bütünlük sağlanır. Burada duvar renkleri diğer odalardaki gösterişin aksine daha sade olarak seçilmekte. Gri, krem rengi ve açık sarı duvar kağıtları İngiliz asaletini tamamlama noktasında oldukça tercih ediliyor.

Oturma odası tasarımında zarif şıklık

İngiliz tarzı oturma odası denilince akla ilk olarak şık bir şömine, büyük bir kitaplık, kapitone desenli bir koltuk, koltuğun üzerine iliştirilmiş yün bir battaniye ve farklı desenlerden oluşan yastıklar gelir… Oturma odası tasarımdaki klasik İngiliz tarzı, Viktorya dönemine ait geleneksel mobilyalar ile temsil edilir. Mobilyalarda açık veya koyu tonda doğal ahşap; zeminde ise koyu renk parke kullanımı tercih edilir. Masalar, raflar ve kitaplıklar genellikle meşe veya çam ağaçlarından yapılır. Perdeler, yastıklar ve battaniyeler gibi dekoratif öğeler oturma odasının vazgeçilmez parçalarından bazıları. Odanın genel havasına uygun desenli halı ve kilimler tercih edilir. Kanepeler ve sandalyelerde farklı kumaşların bolluğunu hedeflenir. Eğer kanepelerde düz renkler tercih edilmiş ise, dantelli ve renkli yastıklar ile bütünlük yaratılır. Bu modern – klasik tarzda döşenmiş oturma odaları için genelde daha koyu tonlarda duvar renkleri tercih edilir. Koyu yeşil, bordo, lacivert yada hardal renklerinin cesurca kullanıldığını görebileceğimiz bu dekorasyon stilinde koyu renkteki duvarlar odayı çok daha davetkar ve canlı gösterir. Bu zarif şıklığı evinde yakalamak için işe duvarlarının rengini değiştirmekle başlayabilirsin. İngiliz tarzı dekorasyona birbirinden göz alıcı renklere Bi’Boya‘dan ulaşabilirsin.  

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message