Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
İç mekan bitkileri ile dekorasyon
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

İç mekan bitkileri ile dekorasyon

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Yeşilin huzur veren bir yanı olduğu yadsınamaz bir gerçek. İç mekan bitkileri ile yeşile olan hasretini dindirebilirsin. Gözlere şenlik bu bitkiler evlere doğal bir doku ve canlılık kazandırıyor. Doğanın küçük bir atmosferini yanı başında hissetmene de olanak sağlıyor. Evlerin canlı dekorasyonu olan iç mekan süs bitkileri nelerdir ve nasıl dekore edilir merak ediyorsan senin için ele aldık.

İç mekân bitkileri nelerdir?

İç mekân bitkileri ile dekorasyon her ne kadar yeni bir akım gibi gözükse de büyüklerin evlerini hatırlıyorsundur. Gözü gibi bakmışlardır aşk merdivenlerine, paşa kılıçlarına, deve tabanlarına ve fil kulaklarına. Her daim kendi köşelerinde duran sessiz, sakin bir o kadar da hatıra doludur bu bitkiler. Bir de yeni nesil bitkileri var ki; genellikle genç kesimin tercih ettiği limon ağaçları, kaktüsler, sukulentler, aleo veralar, orkideler bu grubun içindedirler. Bu iç mekan bitkileri ise evleri daha dinamik ve taze bir görünüme kavuşturuyor. Önceden sadece belli başlı bitkiler evlerde iç mekân bitkileri olarak kullanılırken artık istenilen her türlü bitkiye kolaylıkla ulaşılabiliyor.

İç mekân bitkileri ile dekorasyon nasıl yapılır?

Artık sadelik ve doğallığın ön planda olduğu abartının ise geri plana atıldığı bir dekorasyon anlayışı hakim. Yeşilinde küçük büyük her eve yakıştığını söylememize gerek bile yok. İç mekân bitkileri ile hem evini rahat bir şekilde dekore edebilir hem de daha renkli bir hale getirebilirsin. Öncelikle kullanacağın mekânın büyüklüğüne göre bitki boyutunu seçmekle işe başlayabilirsin. Geniş bir salona sahipsen daha büyük bitkileri tercih edebilir küçük odaların için ise küçük birden çok bitkiyi birlikte kullanabilirsin. Buna karar verdikten sonra rengine ve yerine karar vermek daha kolay olacaktır.

İç mekân bitkileri ile dekorasyon nasıl yapılır?

       Büyük saksılı bitkiler; büyük iç mekân bitkileri genellikle salon bitkileri olarak anılır. Geniş salonunda köşeler bu bitkiler için ideal yerlerdir. Palmiye gibi ışığı seven bitkiler için cam kenarlarının denk geldiği köşeler uygunken,  paşa kılıcı gibi ışığa az ihtiyaç duyan bitkiler için ise odanın yeşille renklendirmek istediğin herhangi bir köşesini seçebilirsin.        Aşk merdiveni; her evin vazgeçilmezlerinden olan aşk merdivenine ufak bir dokunuşla dinamik bir dekorasyon elde edebilirsin. Tavandan sarkıttığın makrome içine aşk merdivenini yerleştir, uzun lüle yapraklarını aşağıya doğru sarkıtsın.        Kaktüs ve sukulent; daha küçük saksılardaki iç mekân bitkilerinden hoşlanıyor ve yoğun bir iş hayatım var ama bitkisizde olmaz diyorsan kaktüs ve sukulentler tam aradığın bitkiler. Küçük saksıları ile de her rafa uyum sağlarlar. Sadece saksı ile değil cam fanuslarla da kullandığında odanda farklı bir atmosfer yaratabilirsin hem de bakımı oldukça kolay.

İç mekân bitkileri ile dekorasyon nasıl yapılır?

·         Limon ağacı; limon denilince bile içini bir ferahlık kapladığını hissediyoruz. Bu Akdeniz esintili bitkiyi odalarında kendine has rayihası ile muhteşem bir iç mekân bitkisi olarak kullanabilirsin. İlk meyvesini verdiğinde sarılı yeşilli renkleriyle doğanın minyatür bir parçasını evinde hissedeceksin.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message