Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Harika bir bahçe için nelere ihtiyacınız var?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Harika bir bahçe için nelere ihtiyacınız var?

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Büyük beton binaların arasında iş stresi, okul baskısı, hayat trafiği derken yeşili, doğayı unutabilirsin. Yeşilin verdiği huzur ve mutluluk tüm bu koşturmacadan sonra ödül gibi olur. Evinin arka bahçesi bulunan veya şehir dışında sessiz sakin bir yerde bahçen varsa çok şanslısın. Bahçe ile uğraşmak, vakit geçirmek birçok avantaja sahip. Çevre düzenine yardımcı olursun ve lezzetli meyve sebzeler üretebilirsin. Bahçe dekorasyonu konusunda göze hitap eden mutluluk veren unsurları kullanmak istiyorsan da doğru yerdesin. Bu unsurlardan birkaçı çeşmeler, ağaçlar, renkli çiçekler… Stiline uygun en az birkaç tane bahçe tasarımı vardır. İlham alabileceğin harika bahçe dekorasyonu fikirlerini senin için derledik.

Harika bir bahçe dekorasyonu için olmazsa olmaz çiçeklerdir

Yemyeşil bir bahçe görünümüne farklı renklerde çiçekler dikerek özgünlük katabilirsin. Kır evi bahçesi izlenimi için lavanta ve haşhaş gibi seçimlerde bulunabilirsin. Güzel kokuların etrafa yayıldığı bir bahçede gülün varlığı şüphesiz. Güller tam çiçek açtıklarında kokularının yanına harika bir görüntü eklemiş olur. Sana de bunun tadını çıkarmak kalır. Bahçede daha az yapılandırılmış görünümü sağlamasına rağmen yüksek kontrastlı çiçeklerin birlikteliği fazla karaktere sahiptir. Mor ve narenciye renkli Allium cinsi çiçekler kullanarak bahçede heyecan verici bir renk kombinasyonu oluşturabilirsin. Allium bitki cinsi soğan, pırasa, sarımsak gibi bilinen türlere sahiptir. Bahçende güneşin altında çiçeklerin kokusu eşliğinde piknik yapmanın tadına varırsın.

Bahçeye yürüyüş yolları ile değer kat

Bahçenin kullanışlı alanlarını yürüyüş yolları ile birleştirdiğinde bir akış sağladığını fark edeceksin. Estetik açıdan da mutlu edecektir seni. Rahatça yürüyebileceğin bir yürüyüş yolu yapmadan önce kendi beğenilerini göz önünde bulundurmalısın. Daha sonra bahçenin boyutunu hesaba katarak etkili bir plan yapmalısın. Bahçe dekorasyonu yapılırken yürüyüş yolları için kaldırım taşı, çakıl taşı ve tahta kombinasyonu uygulamaları yaygın. Kalifiye bir ustaya yaptırabileceğin gibi kendin de kolay yöntemli dekorasyonları yapabilirsin. Fazla zahmete girmeden kalıp çerçevelerinin yardımıyla yepyeni bir yürüyüş yolu yapabilirsin. İhtiyacın olan bir diğer şey çimentolu bir harçtır. Daha sonra kalıp çerçevenin içine bu harcı eklemelisin ve kurumaya bırakmalısın. Kuruduktan sonra işlem tamam.

Aksesuarlarla bahçe dekorasyonu zenginleşir

Bahçe dekorasyonu için yollar ve çiçeklerden sonra sırada aydınlatma ve mobilyalar gibi aksesuarlar ile ortamı tamamlamak var. Tercih listenin başında bahçe salıncağı, şemsiyeler ve led ışıklar gibi bahçe aksesuarlarının bulunması avantajına. Zevkine göre bahçe dekorasyonu uyumunu gözeterek çeşitli eşyalarla şekillendirebilirsin. Fıskiye ve havuz bulunan bahçeler biraz daha lüks görüntüye sahiptir. Bütçene göre bu seçenekleri değerlendirerek bahçeni zenginleştirebilirsin. El emeği yapımlar ile bahçene yaratıcı bir hava katabilirsin. Tahta palet kullanarak yapılan koltuk, şişeler ile yapılan çitler gibi kendin yapabileceğin dekoratif dokunuşları deneyebilirsin. Ayrıca araba lastiği ile oluşturabileceğin küçük havuzlar ve kullanışlı tabure modelleriyle bahçe dekorasyonunda güzel bir seviyeye ulaşabilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message