Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Halıya göre oturma odası duvar rengi nasıl seçilir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Halıya göre oturma odası duvar rengi nasıl seçilir?

Yayınlanma tarihi: 20.02.2020

Yaşam alanlarını dekore ederken duvar renklerini halılar ile uyumlu tonlarda seçebilirsin. Böylece etkili bir dekorasyon elde ederek mekandaki aksesuarların bütünleşmesini sağlayabilirsin. Yaşam alanlarının özelliklerine göre öne çıkan duvar renklerini öğrenmek ister misin?

Salon ve oturma odası duvar rengi nasıl olmalı?

Salon ve oturma odası için genellikle kahverengi ve krem tonlarında mobilyalar kullanılır. Kişisel zevklerini ön planda tutarak bu klişe yaklaşımlardan uzaklaşabilirsin. Mobilyalarını daha canlı renklerde tercih ederek halı ve duvar renklerini nötr tonlarda tercih edebilirsin. Beyaz ve krem tonlarında halılar zamansız dekorasyon uygulamaları için idealdir. Aynı tonlardaki duvar renklerini pastel tonlardaki duvar kağıtları ile destekleyebilirsin. Salon ve oturma odası duvar renkleri için pastel renkler her dekorasyon stiliyle kolaylıkla uyum sağlayabiliyor. Oturma odası duvar renkleri için soğuk renklerden şık renk geçişleri yapmayı da tercih edebilirsin. Duvarlarda soğuk renkler kullandıysan halıların için de bu renk grubunu seçmen gerekiyor. Uyumlu renk tonlarını halı fonunda kullanmak yerine desenler için dikkate alabilirsin.

Mekanın boyutlarını göz önünde bulundurmayı unutmamalısın

Oturma odası duvar tasarımı için hangi renkleri seçersen seç öncelikle mekanı doğru tanımalısın. Dar ve küçük bir mekanda koyu renkleri yoğun bir şekilde kullanmamaya özen göstermelisin. Mekanı olduğundan geniş ve aydınlık göstermek istiyorsan oturma odası duvar dekorasyonunu açık ve pastel tonlara ağırlık vererek yapmalısın. Kısacası oturma odası duvar rengi nasıl olmalı sorusunun cevabı mekanın ne kadar geniş olduğuyla yakından ilişkili. Dar mekanlar için oturma odası duvar rengi koyu olmamalı diye bir kaide yok. Koyu tonları dengeli bir şekilde kullanırsan yaşam alanını boğucu olmaktan kurtarırsın. Çeşitli renk geçişleri ve renk blokları için koyu tonlardan ilham alabilirsin. Bu renk geçişlerini halılarına da yansıtarak duvar ve zemin arasında mükemmel bir uyum yakalayabilirsin. Renk blokları içeren halılar modern dekorasyon tarzlarıyla kolaylıkla bütünleşebiliyor. Renk bloklarını perdelerinde de kullanarak oturma odanı monotonluktan uzak bir şekilde tasarlayabilirsin.

Oturma odası duvar aksesuarları nasıl seçilmeli?

Oturma odası duvarlarını renklendirirken aksesuar seçimine de özen göstermelisin. Bütünleşmiş bir oturma odası için duvar aksesuarlarının doğru seçilmesi oldukça önemli. Duvar renklerinle uyumlu ve şık kontrastlar yaratabilen aksesuar seçeneklerine yönelebilirsin. Örneğin krem tonlarında duvar renkleri tercih ettiysen koyu ahşap tonlarındaki çerçeveler iyi bir seçim olacaktır. Aynı zamanda ahşap raflar ve biblolar da kullanabilirsin. Duvar renklerin canlı tonlardaysa daha yumuşak renklerdeki aksesuar seçeneklerine yönelebilirsin. Böylece duvar rengin çarpıcı bir biçimde ortaya çıkacak ve sana şık bir dekorasyon sunacaktır. Aksesuarlarını halılarla aynı tonlarda seçerek dekrorasyonunu etkili bir şekilde tamamlayabilirsin. Oturma odası duvarlarını renklendirirken Bi’Boya‘nın iç cephe boyalarına göz atabilirsin. Geniş renk skalası ile oturma odanda kullandığın halıları daha gösterişli hale getirebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message