Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Halat ile yapabileceğin 3 kendin yap fikri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Halat ile yapabileceğin 3 kendin yap fikri

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Dekorasyon, mekanların daha sıcak bir atmosfer yakalayabilmesi bakımından hayatın bir parçası oluyor. Özellikle son dokunuş olarak kullanılan aksesuarlar tamamlayıcı nitelik taşıdığından büyük önem taşır. Sen de dekorasyona uygun kendin yap fikirlerini değerlendirerek ortamına zenginlik kazandırabilirsin. Son yıllarda aksesuarlarda kullanılan halatlar yaratıcı fikirler üretmene yardımcı olabilir. Peki halat ipten neler yapılır? İşte senin için bir araya getirdiğimiz birbirinden şık dekorasyon önerileri.

Halat kullanarak aynalara rustik bir hava kazandır

Birçok evin salonunda ya da antresinde mutlaka ayna bulunur. Evinde bulunan aynaya kendi yorumunu katmak istersen kendin yap halat ipler kullanabilirsin. Aynanın yuvarlak ya da dikdörtgen forma sahip olması hiç fark etmez. Sadece bir silikon tabancası kullanarak halat iple ayna süsleme işlemini tamamlayabilirsin. Dikkat etmen gereken tek konu ise silikonu sadece kendin yap halat ipi kullanacağın alanın dışına gelmesini önlemek olmalı. Aksi halde silikon pürüzlü bir görüntüye sebep olabilir. Dilersen aynı işlemi oldukça kalın bir halat kullanarak da yapabilirsin. Bu durumda ipi tek sıra kullanman yeterli olur.

Ahşap bir kütük ve hasır ile fonksiyonel raf

Kendin yap halat fikirleri arasında yine ekonomik ürünlerle şık bir raf yapabilirsin. Bunun için yassı kesilmiş kütüğe ihtiyacın olacak. Elbetteki kütüğün kenarlarından halatı geçirebilmek için de küçük bir el matkabına sahip olmalısın. Matkap ile kütüğün formuna göre köşelere denk gelecek biçimde 3 ya da 4 delik açmalısın. Açtığın deliklerden kendin yap halat iplerini geçirerek ipin boyunu ihtiyacına göre ayarlamalısın. İpleri yukarıdan birleştirdikten sonra rafın kullanıma hazır. Tavana bir dübel takarak rafın üzerini dekore edebilirsin. Kendin yap halat fikirlerini kullanarak elde ettiğin rafı yatağına yakın bir yere monte ederek yatak odanda İskandinav bir tarz elde edebilirsin.

Halat ipler ve vazo şıklığı

Halat dekorasyon işinde son dönemlerin en popüler ürünlerinden olmakla birlikte bu popüleritenin artmasında ürünün ekonomik oluşu da büyük önem kazanıyor. Halat ipten vazo yapımı da bunlardan biri. Kendin yap halat ip fikirleri arasında pek çok kişinin rahatlıkla yapabileceği dekoratif vazonun salona hatta mutfağa kazandırdıklarını hemen fark edebilirsin. Vazo yapımında da yine halat ipten sonra en önemli yardımcın silikon tabancası oluyor. Dilersen tüm vazoyu halat ip ile kaplayabilirsin. Fakat bütün bir kaplama biraz klasik olabilir. Kendin yap halat fikirlerinde klasiğin dışına çıkmak istersen bölgesel bir çalışma yapabilirsin. Özellikle uygulama yapacağın vazonun ebatları büyükse vazonun sadece orta kısmı açık olacak biçimde bir çalışma yapabilirsin. Kendin yap halat iplerinin kalınlığını ise hem zevkine hem de uygulama yapacağın ürüne göre kendin belirleyebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message