Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Giyinme odası için 6 dekoratif fikir
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Giyinme odası için 6 dekoratif fikir

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Giyinme odaları, gardıropların yerini alarak hem kıyafetlerini hem ayakkabılarını hem de takılarını bir arada saklayabilmen için ideal mekânlar olarak öne çıkıyor. Dolayısıyla yatak odalarını yenilemeyi düşünenler ya da ev değiştirenlerin sıklıkla tercih ettiği açık veya kapalı dolap sistemine sahip giyinme odaları, kullanıcılara birçok bakımdan fayda sağlıyor. Eğer giysilerine kolayca ulaşmak, yatak odanda daha estetik bir görünüm elde etmek ve mekâna tarzını katmak istiyorsan aşağıda senin için derlediğimiz giyinme odası dekorasyonu fikirlerine göz atarak işe başlayabilirsin.

Açık model giyinme odaları daha avantajlı

Giyinme odası dekorasyonu konusuna başlamadan önce bu odanın modelini kafanda belirlemen faydalı olabilir. Giyinme odaları açık model ve kapalı model olarak ikiye ayrılır. Gardıropların kullanıldığı kapalı modelde kıyafetler gözükmediği için oda oldukça düzenli görünür. Ancak sadece gardırop, yeterli depolama sağlamaz. Bunun için ayrıca raflardan yararlanabilir, rafların üzerine de dekoratif kutular yerleştirerek eşyaları o kutuların içine koyabilirsiniz. Diğer taraftan bu alanların açık modelleri, giyinme odası dekorasyonu fikirlerini uygulayabilmen için çok daha uygundur. İçeriye girer girmez hangi kıyafetin nerede olduğunu rahatça görebilmek en büyük avantajın olurken, boş bir alana koyacağın şık bir tabureyle odanın havasının nasıl değiştiğine şaşıracaksın.

Giysileri renklere göre yerleştir

Özellikle açık model giyinme odalarında giysiler net biçimde görüneceği için, odayı ve giysileri düzenli göstermenin en iyi yolu, onları renklerine göre sıralamak olacaktır. Bu şekilde bir düzenleme yaptığında giyinme odası dekorasyonu unsuru olarak sade bir dekoratif objeyi rafların birine yerleştirebilir ya da müsait olan duvarlarda boş çerçeveler kullanarak odağı değiştirebilirsin.

Mutlaka ayna olsun

Giyinme odaları genellikle dar ve küçük alanlar olduğu için mekânı ferah göstermek adına elinden geldiğince çalışmalısın. Bunun için en basit yol aynalardan faydalanmak olabilir. Eğer kapalı model giyinme odası tercih ediyorsan, gardırop kapaklarında aynayı kullanabilirken, açık modelde aynayı duvarlara asmak tek çare olacaktır. Her iki durumda da giyinme odası dekorasyonu adına yapılacak

Takılarına yer aç

Giyinme odanda konumlandıracağın bir takı duvarı, seni dışarı çıkmak için hazırlandığın bu odadan eksiksiz göndermemek için bir hatırlatıcı durumunda olacaktır. Makyaj masanı giyinme odana yerleştirebilecek kadar şanslıysan, bu masanın arkasındaki duvarda, odanın renklerine uygun bir duvar kâğıdı kullanarak aklındaki giyinme odası dekorasyonu fikrine katkı sağlamış olursun.

Oturma alanı çok işe yarar

Yeterince alanın olduğu bir giyinme odasının olmazsa olmazı bir oturma alanıdır. Kıyafetlerin yanında her türden ayakkabının da yer aldığı bu alanlarda, giyeceğin ayakkabıyı denemek üzere oturacağın sandalye, tabure, hatta koltuk gibi bir oturma alanı işini epey kolaylaştıracaktır. Böylece hem giyinme odası dekorasyonu hem de odanın işlevselliği konularına tik atabilirsin.

Aydınlatmayla tarzını yansıt

Odanın renklerine ve varsa odadaki mobilyaların ve objelerin tarzına göre değişebilen boyut, doku ve stilde bir aydınlatma ürünüyle giyinme odanı şahane gösterebilirsin. Örneğin, özgün bir tarz yakalamak istersen düz beyaz duvar boyasının uygulandığı ve tasarım dolapların yer aldığı sade bir giyinme odasında, klasik tarzda bir avize kullanarak modernle retroyu birleştirmeyi deneyebilirsin. Avize fikrinden hoşlanmayanlardansan, dolap içi aydınlatmalar kullanarak daha şık bir görüntü elde etmen de mümkün. Sen de giyinme odanın duvarlarına kendi tarzını katmak istersen Bi’Boya ‘nın zengin ürün çeşitliliği içinden dilediğin duvar rengini seçerek amacına ulaşabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message