Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Genç odasını yenilemek için tasarruflu fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Genç odasını yenilemek için tasarruflu fikirleri

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Gençlerin özel alanları olan, zamanlarının büyük bir çoğunluğunu geçirdikleri odaları zevklerine göre dekore edilmelidir. Renk ve eşyalar çocukların kolaylıkla kullanabilecekleri tarzda seçilmesi, onlara keyif ve kolaylık sunar. Tasarruflu dekorasyon fikirleri ile çocuklarına uygun bir genç odası hazırlayabilir, onların keyifli anlar yaşamasını sağlayabilirsin.

İlk adım duvar dekorasyonu

Çocukların odasını baştan yaratamaya duvarlarla başlayabilirsin.Genç odasının atmosferini değiştiren renkler ile odayı tasarruflu bir şekilde yenileyebilir, çocuklarınızı mutlu edebilirsiniz. Vizon gibi soft renkler ile boyadığın duvarlara uygun kullanışlı eşya seçmek oldukça kolay hale gelir. Genç odasına uygun tercih edeceğin duvar ve tavan renkleri ile dekorasyonu tamamlayabilir ve kullanıma hazır hale getirebilirsin.

Genç odasına uygun perde ve halılar nasıl seçilmelidir?

Tamamlayıcı unsur olan perde ve halıları yaşadığın çağa uygun seçmende fayda var. Duvar ve eşyalar ile hem tarz hem de renk açısından uyum gösteren perde ve halılar genç odasını ön plana çıkarır.Evde bulunan kumaşlardan çocuğunun zevkine uygun perde dikebilirsin.Rötuş kalemleri ile yenilediğin parkeler için odanın tarzını ortaya çıkaran kilim dikebilir ya da eski kilim ve halıları onararak değerlendirebilirsin.

Stil sahibi mobilyalar

Genç odası için ilk seçilen mobilyalar yatak ve karyoladır. Konforlu ve şık bir genç odası için eski mobilyaları folyo ya da kağıtla kaplayarak odayı yeni bir görünüme kavuşturabilirsin. Dilediğin bir ahşap boyası ile çocukların mobilyalarını renklendirebilir, sevdikleri stickerlar ile de canlandırabilirsin. Eski bir yemek masasını onarıp boyayarak, ders çalışmayı keyifli hale getiren konforlu bir çalışma masası elde edebilirsin. Odanın en önemli eşyalarından biri olan dolap, kıyafetlerin düzenli durması için baştan yaratılabilir. Rafların yerini değiştirip, sürtünen kapıları yağlayıp eski haline getirebilirsin. El emeği mobilyalar ile çocuklarının odası hayalindeki gibi olabilir.

İşlevsel aksesuarların hakim olduğu bir genç odası

Çocuklarının odasını döşerken alandan kazanmanı sağlayan eşyalar seçmelisin. Aksesuarlar ile fonksiyonel bir oda dekore edebilir, keyifli bir yaşam alanı yaratabilirsin. Öncelikle, ihtiyaçlarını, beklentilerini ve kullanım amacını belirlemen gerekir. Akıllı raflar, bir odanın olmazsa olmaz eşyaları arasında yer alır. İstersen yatağın üzerine, istersen çalışma masasının yanına fark etmeksizin yerleştirebilir ve eşyaların düzenli kalmasını sağlayabilirsin. Çocukların kendi yaşam alanlarının sorumluluğunu üstlenmesi için canlı renklerde tasarlanan saklama kutuları oldukça işe yarar. Ekonomik kutular eşyalarını depolama alanları aracılığı ile toplamak eğlenceli anlar yaşamasına imkan tanır.

Hayallerini süsleyen bir atmosfer

Uzun yıllardır bekleyen bir tavan lambasını boyayarak baştan yaratabilir, genç odasına uygun hale dönüştürebilirsin. Tasarruflu dekorasyon fikirleri arasında yer alan aydınlatma ürünleri küçük dokunuşlar ile yenilenebilir. Çalışma alanında en çok ihtiyaç duyulan masa lambasını folyo ile kaplayarak modern bir görünüm elde edebilirsin.Geniş renk çeşitliliğine sahip ve ekonomik olan Bi’Boya ile dilediğin tavan, duvar ya da ahşap rengini seçip, tasarruflu dekorasyon fikirleri ile hayalini kurduğun genç odasına kavuşabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message