Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Feng Shui’ye göre oturma odası düzenlemesi nasıl olmalı
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Feng Shui’ye göre oturma odası düzenlemesi nasıl olmalı

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Feng Shui hayatımızı geçirdiğimiz iç ve dış ortamlarım yaşamımızı pozitif biçimde etkilemesini hedefleyen farklı bir kaç tekniğin ismidir. Kısaca anlatmak gerekirse yaşadığımız alanlara adapte olmuş şekilde yaşama şeklidir. Bu uyumu gerçekleştirmek için de her alan için farklı tekniklerden yararlanılır. Sözlük anlamı rüzgar ve su olan Feng Shui doğayla etkileşimde olan iki hayati maddedir. Oturma odası dekorasyonunu düzenlerken, ilham aldığınız bu teknikte her araç ve gerecin; nerede, ne şekilde durması gerektiği hakkında bilgiler mevcuttur. Aktif olarak hayatınıza uyarladığınız bu felsefeyi deneyimledikçe, aslında ferah ve dağınık olmayan bir mekanı temsil ettiğini göreceksiniz.

Feng Shui elementleri ve dengeli dağılımı

Bu felsefede 5 temel element bulunmaktadır bunlar; su, ağaç, metal, ateş ve toprak. Elementlerin hayatımızda yönettiği farklı özellikler ve farklı pusula çözümlemeleri bulunmaktadır. Tüm elementlerin arasındaki etkileşimi rengi ve şekli farklıdır. Bazı elementler birbirleriyle olan ilişkiden beslenir, bazıları ise zıt kutuplarda değerlendirilir ve bir arada kullanılması önerilmez.

Pusula yönlerini hedef alan değişimler planlayın

Pusula yönü doğru tasarlanmış Feng Shui oturma odası, genişliğe ve büyümeye destek olur. Her mekanın kendine has pusula çözümlemesi ve yıldız dağılımı vardır. Yön genellemelerini yapmadan, evinin pusula analizi çıkartmak ve bu doğrultuda hareket etmek, hatasız bir uygulamayı beraberinde getirecektir. Güneydoğu pusula yönüne denk gelen bir oturma odası meditasyon uygulaması için idealdir. Eğer evde arkadaşların ve eşinle ufak huzursuzluklar mevcutsa, kuzeybatı yönünde düzenleme yapmanız ilişkilerinizi kuvvetlendirmek ve ustalaşmak için iyi bir seçim olacaktır.

Feng Shui tekniğine göre oturma odası tasarımı

Bu uzak doğu felsefesine göre yaşadığımız alanlar yaşayan ve nefes alan canlılardır.Evimizde bulunan tüm eşyalar birbirleri ile iletişim içerisinde oldukları varsayılır. Feng Shui alan tasarımı tüm mimari dizaynda kullanılabilir. Asya tasarım klişelerine sıkışmadan; modern, klasik, retro tarzında zevkine göre düzenleyebilirsin. Oturma odanı düzenlerken Feng Shui felsefesine uygun dikkat etmen gereken kurallardan bazıları:

Feng Shui tekniğine göre oturma odası tasarımı

Koltukları konumlandırırken mümkün olduğunca kapıdan uzak tutmaya çalış.Kapılara arkası dönük veya tam arkasında durabilecek şekilde koltuk, berjer, puf düzenlemesi yapmayı ihmal etme.Oturma grupları ve duvar arasında nefes almalık birkaç santimlik alan bırakılmalı.Direk zemin ile temas eden oturma grupları yerine ayaklı altı gözüken modeller tercih edilmeli.Kanepelerinin rahat olmasına özen göster.Sehpalarını keskin köşeli modeller yerine yuvarlak hatları olanlardan seç.Sehpa yerine ufak minimal bir puflar, alanını ferahlatmak konusunda sana yardımcı olur.İhtiyacından fazla eşya ve detaydan kaçınmalısın.Oturduğun alanı ve eşyalarını devamlı havalandır, temiz hava akışı pozitif hissettirir.Bitkiler gerçek olmasa da, kuvvetli bir enerji kaynağı olarak görülür.

Feng Shui tekniğine göre oturma odası tasarımı

Evinin oturma odasında güzel bir atmosfer ve dinginlik yaratmak istersen, sen de Feng Shui felsefesini yaşadığın alana uyarlayıp keyfini çıkartabilirsin.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message