Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Feng Shui’ye göre balkon ve teraslarınızı dekore etmenin formülü
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Feng Shui’ye göre balkon ve teraslarınızı dekore etmenin formülü

Yayınlanma tarihi: 21.03.2020

Feng Shui, çevre ve insanın yakın ilişki içinde olduğunu savunan bir Çin felsefesidir. Bu nedenle Feng Shui felsefesinin etkilerini dekorasyonda da görebiliyoruz. Balkon ve teraslar için ideal dekorasyon önerileri sunan Feng Shui’yi sen de yaşam alanlarına taşıyabilirsin. Böylece daha huzurlu ve sakin bir mekan tasarımı yapabilirsin.

Feng Shui dekorasyonunda yönlerin önemine dikkat etmelisin

Pa-kua, Çin kültürünün en popüler sembollerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu sembol, sekizgen forma sahip olup insanların çevreleri ile güçlü ilişkiler kurmalarını sağlar. Bu nedenle balkon ve teras dekorasyonu yaparken seçtiğin alanın tam ortasında bu pa-kua sembolünün olduğunu düşünerek hareket etmelisin. Çünkü bazı yönlerin Feng Shui’de özel anlamları vardır.

Feng Shui dekorasyonunda yönlerin önemine dikkat etmelisin

 Kuzeydoğu, bilgi ve öğrenmenin temsilcisidir. Bu yönde siyah, yeşil ve mavi tonları kullanılmalıdır.  Kuzey, kariyerin yönüdür. Kuzeyde açık renkler kullanılması oldukça önemli. Mavi, kuzey için idealdir.Güneybatı, evliliği ve aşkı sembolize eder. Kırmızı, beyaz ve pembe bu yönde kullanılabilir.Güneydoğu, zenginlik ve para ile anılır. Bahçe ve teras dekorasyonu için bu yöne en uygun renkler arasında kırmızı, mor, mavi ve yeşil yer alıyor.Yolculuk yönü olan kuzeybatı siyah, gri ve beyaz ile temsil edilir.Gümüş ve beyaz tonlarını seven batı yönü çocukları, evcil hayvanları ve yaratıcılığı temsil eder. Bu yön aynı zamanda sağlığı sembolize eder.  Mavi ve kahverengi tonlarıyla harika bir uyum yakalar.

Feng Shui dekorasyonu için etkili püf noktalar

Çiçekler, bahçe ve teras dekorasyonunda Feng Shui felsefesinin uygulanmasında en önemli parçalardan biridir. Çiçekleri enerjinin yoğunlaşmasını istediğin alanlara yerleştirebilmen etkili bir dekorasyon hamlesi olacaktır.Şakayık, lotus, kasımpatı, zambak, manolya ve orkide Feng Shui’nin en popüler çiçeklerinden. Bahçe ve teraslarda kozmik enerjinin artmasını istiyorsan çok renkli ve bol yeşil yapraklı çiçekleri tercih etmen gerekiyor. Feng Shui’ye göre bahçe ve teras dekorasyonunda uğursuz çiçek anlayışı yoktur. Sadece yetiştirilmesi özellikle tavsiye edilen bazı çiçekler vardır. Bu felsefeye göre gereksiz eşya kullanımından kaçınmalı, sade mobilya ve aksesuarlar kullanmalısın.Mobilya ve aksesuarlarını Feng Shui yönlerine uygun konumlara yerleştirmelisin.Mum ve tütsü gibi aksesuarları dekorasyonuna dahil edebilirsin.Feng Shui, çiçekleri düzenli olarak budaman ve onların bakımını ihmal etmemen gerektiğini söyler.Bu dekorasyon tarzında yaşam alanı asla  kalabalık ve düzensiz olmamalı. Farklı bitkiler ve unsurlar birbiriyle mutlaka uyumlu görünmeli.Bahçe ve terasın görüş alanının aydınlık ve ferah olması gerekir. Bu alanların karmaşadan ve dağınıklıktan uzak kalmasına dikkat etmelisin.Havuzlar, başarıyı temsil eder. Bahçe ve teraslarına küçük havuzlar eklemeyi tercih edebilirsin. Feng Shui, havuzların doğu ve güney yönlerine konumlanmasını öneriyor. Yaşam alanında havuz bulunduracaksan içine birer tane Japon balığı koymayı ihmal etme.Sadece bahçende de değil terasında da ağaçlardan yararlanabilirsin. Bodur ağaç türleri bunun için idealdir. Dekorasyonda kullandığın ağaç sayısı ne kadar çok olursa Feng Shui için o kadar iyi. Çünkü ağaçlar negatif enerjinin önlenmesini sağlıyor.

Feng Shui dekorasyonu için etkili püf noktalar

Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message