Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Feng Shui’ye Göre Bahçe Düzenlemesi Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Feng Shui’ye Göre Bahçe Düzenlemesi Nasıl Yapılır?

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Feng Shui, insan ve çevrenin birbiriyle etkileşim olduğunu vurgulayan bir Çin felsefesi. Bu açıdan Feng Shui bahçe dekorasyonunda da sıklıkla başvurulan bazı dekoratif uygulamaları tavsiye ediyor. Çin bahçelerinin üç bin yıldan uzun süredir Feng Shui bahçe dekorasyonu uygulamalarıyla düzenlendiği biliniyor. Sadece Çin kültürü için değil farklı kültürlerden insanlar için de bu felsefenin dekorasyondaki yeri ve önemi büyük. Sen de Feng Shui bahçe dekorasyonu tavsiyelerimize göz atarak huzurlu ve şık bir bahçe tasarlayabilirsin. 

Feng Shui Bahçe Dekorasyonunda Nelere Dikkat Edilmeli ?

Feng Shui bahçe düzeni, düzensizlik ve kalabalığı asla tavsiye etmiyor. Bahçende kullandığın her eşya, aksesuar ve bitki birbiriyle uyumlu olmalı.Bahçeye giden ana yolun kıvrımlı olması öneriliyor. Feng Shui’ye göre bu tür yolların şans ve huzur getirdiğine inanılıyor. Ayrıca ana yolun batı yönünde uzanması gerekiyor.Dilediğin kadar ağaç dikebilirsin. Feng Shui felsefesinde ağaç kullanımı ne kadar çok olursa o kadar iyi şans getirir. Böylece negatif enerjileri de azaltabilirsin.Bahçenin aydınlık ve ferah bir görüş alanına sahip olmasına dikkat etmelisin.Bahçendeki bitkiler asla bakımsız kalmamalıdır. Bu felsefeye göre gerekli bitkilerin düzenli olarak budanması oldukça önemlidir.Feng shui bahçe dekorasyonu için çiçekler en sık kullanılan unsurlardan biridir. Manolya, orkide ve zambak gibi çiçekler Feng Shui’nin en popüler çiçeklerinden. Feng Shui’ye göre bol yapraklı ve çok renkli çiçekler tercih ederek olumlu enerjileri bahçene çekebilirsin.Bahçendeki çiçekleri olumlu enerjileri yöneltmek ve yoğunlaştırmak istediğin alanlarda konumlandırmalısın.Bahçende havuz kullanarak Feng Shui bahçe dekorasyonu için şık bir adım atabilirsin. Ayrıca havuzlar sayesinde başarı faktörlerini üzerine çekebilirsin. Havuzunu güney ve doğu yönlerinde konumlandırabilirsin. Bu felsefeye göre havuzun içine bir Japon balığı da eklemen tavsiye ediliyor.

Feng Shui Bahçe Düzeninde Yönlere Kulak Vermelisin

Feng Shui için sekizgen forma sahip pa-kua sembolünün önemi büyüktür. Bu sembol, insanların çevreleriyle güçlü ilişkiler kurmasına oldukça etkilidir. Bahçe dekorasyonu yaparken hazırladığın planın ortasına bu sembolü koyarak dekorasyonunu organize etmelisin. Çünkü bazı yönler, Feng Shui bahçe düzeni için özel anlamlar ifade ediyor.

Feng Shui Bahçe Düzeninde Yönlere Kulak Vermelisin

Kuzeydoğu, öğrenmeyi temsil eder. Bu yönde siyah, mavi ve yeşil tonlarını kullanmalısın.Batıda beyaz ve gümüş tonları hakim olmalı. Aynı zamanda kahve ve mavi tonları da bu yönde kullanılabilir. Batı, yaratıcılığı ve sağlığı sembolize ediyor.Güneybatıda pembe, beyaz ve kırmızı tonları kullanılabilir. Bu yön aşkı ve sevgiyi temsil ediyor.Siyah, beyaz ve grinin kullanılması gereken kuzeybatı, yolculuk demektir.Kuzey yönünde açık renkler tercih etmelisin. Kuzey, kariyeri ve başarıyı simgeliyor. Açık mavi ve yeşil bu yön için ideal renklerden.Güneydoğu, maddi zenginlikleri temsil eden bir yön. Güneydoğuda mor, kırmızı, yeşil ve maviden yararlanabilirsin.

Feng Shui Bahçe Düzeninde Yönlere Kulak Vermelisin

Sen de Feng Shui felsefesine uygun bir bahçe dekorasyonu yaparken Bi’Boya‘nın dış cephe boya seçeneklerine göz atarak dekorasyonunu şık bir şekilde tamamlayabilirsin. Silikonlu Düz Trendy’nin geniş renk yelpazesiyle tarzına uygun renkleri bahçene taşıyabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message