Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Farklı banyo stillerini kendi banyonuza uygulayın
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Farklı banyo stillerini kendi banyonuza uygulayın

Yayınlanma tarihi: 23.06.2020

Ev dekorasyonu deyince yakın bir tarihe kadar aklımıza salon, oturma odası ya da mutfak gibi bölümler gelirken artık banyoların da üzerine fazlasıyla düşmeye başladık. Klasik ıslak zemin algısını kafamızda yıktık diyebiliriz, renkli kilimleri, nem seven bitkileri, çakıl taşlarını, kuru çiçekleri ve heykelleri banyo dekorasyonuyla buluşturmaya başladık. Minimalist, retro, counrty, modern ya da klasik gibi birçok farklı tarzda dekorasyon seçeneğiyle karşılaşmak mümkün.

Country tarzı banyolar

Kırsal stil olarak da bilinen country tarzı dekorasyonda ahşaptan vazgeçemeyenlerin ilk sıradaki tercihleri arasında yer alıyor. Country tarzda ahşap malzemeli banyo dolapları tercih edilir, lavabo ve klozet tercihlerinde modern ve klasik çizgilerin aksine renkli malzeme kullanılır.  Dekorasyonda kullanacağınız mobilya tipine göre duvar seramiklerine ya da duvar kağıtlarına daha kolay karar verebilirsiniz. Örneğin koyu renk ve varaklı modeller tercih ettiyseniz sade bir duvar kağıdı kullanarak duvarlardan ziyade mobilyanın ön planda olmasını sağlayabilirsiniz. Basit, tek renk, sade bir ahşap dolap tercih ettiyseniz benzer renk tonlarında, tamamlayıcı olabilecek desenli bir duvar kağıdı tercih edebilirsiniz. Naturel dokuları olan malzemeleri tercih edebilir, duvar ve zemin arasında renk farkı yaratarak kolaylıkla country tarzda yepyeni bir banyo yaratabilirsiniz. Duvar renginizi pastel tonlarında tercih ettiyseniz, duvarlara banyo dolabınıza uyumlu olan ağaç malzemeden resim çerçeveleri asabilirsiniz. Köşe bölümlere kuru dallar ve çiçekler yerleştirerek country banyo tarzını tamamlayabilirsiniz.

Nostalji sevenlerin ilk tercihi: Retro banyolar

Banyonuzda vintage rüzgarı estirmek isteyenler için öncelikle nostaljik karo ve fayanslar kullanarak dekorasyona başlayabilirsiniz. Renkli fayanslara uyumlu ve dikkat çeken renklerde mobilyalarla rengarenk bir banyoya sahip olabilirsiniz. Banyo duvarlarının pastel tonlarda ve açık renklerde olması çarpıcı mobilya renklerini ortaya çıkarır. Mobilyanızın vintage görünümüne uygun olarak pirinç ya da bronz renklerde bataryalar tercih edebilirsiniz.  Rengarenk duş perdeleri, el örgüsü banyo paspasları ve desenli banyo havluları ile banyonuzda nostaljik bir hava yakalayabilirsiniz. 2. el eşyalar satan dükkanlarından ya da bit pazarından tel dolap ya da varaklı, eskitilmiş aynalar satın alabilirsiniz. Eskitilmiş fotoğraflar, harf şablonları kullanarak dekorasyonu canlandırabilirsiniz.

Klasik tarz banyo sevenler için püf noktalar nelerdir?

Klasik tarzdan vazgeçemiyorsanız, siyah ve beyaz fayans tercih edebilir ya da ıslak zemin harici yerlerde parke kullanmayı tercih edebilirsiniz. Lüks ve ihtişamdan hoşlananlar açık ya da koyu renk mermer kullanabilir. Açık renk mermer daha ferah bir ambiyans yaratırken, siyah renkte kullanılan mermerler oldukça şık ve iddialı bir banyo görünümü yaratacaktır. Varaklı aynalar, işlemeli mobilyalar ve açık renk havlu ve paspasları tercih etmek banyonuzun klasik havasını zenginleştirir.Banyonun hangi renk olacağına karar verip tonunda kararsız kaldıysan Bi’Boya imdadına yetişiyor. Dilediğin zaman binlerce renk seçeneği olan renk kartlarını sepete ekleyebilir ve ücretsiz kapına gelmesini sağlayabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message