Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evindeki gıda üssü için tadından yenmeyecek öneriler: Amerikan mutfak düzen
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evindeki gıda üssü için tadından yenmeyecek öneriler: Amerikan mutfak düzen

Yayınlanma tarihi: 20.05.2020

Yaşam alanın ile arana duvarlar koymayan, hayatın ve lezzetin tadını tek mekanda almana yardımcı olan Amerikan mutfaklı evler, dekorasyon trendlerinin arasındaki yerini her geçen gün sağlamlaştırıyor. Adını, ilk kez kullanıldığı ülkeden alan bu “açık” mutfaklar, az odalı konutların bir numaralı kurtarıcısı olduğu gibi, yemek yaparken bile sosyalleşmeden duramayan yapına hitap edecek türden. 

Sosyal kelebekler için biçilmiş kaftan

Çağı yakalamış çizgilerden vazgeçemiyorsan, ezberler ve kalıplar sana göre değilse, “hem dinlenir, hem de beslenirim” diyenlerdensen, yaşam alanına ve konforuna çerçeve çizmeden önce Amerikan mutfaklı salon tasarımlarına mutlaka göz atmalısın. Ne fırında patates hazırlarken haberlerden kopmak, ne de binbir emekle hazırladığın o güzel yemekleri başka bir odadaki masaya taşımak zorunda değilsin. Amerikan mutfağının masasına yalnızca bir kol mesafesindesin! Üstelik aile yemeklerindeki kuzen muhabbetlerinden kopmadan!

Bırak, minimalist çizgiler seni yönetsin!

Kaotik ortamda bir şef gibi seri ve dikkati dağılmadan çalışmak, tencerelerin ve mutfak ekipmanların için devasa alanlara ihtiyaç duymamak, her şeyin ufak alanda elinin her an altında olduğunu bilmek, itiraf et ki seni heyecanlandırıyor! Duşunu yapıp, salatanı hazırladıktan sonra koltuğuna uzanmak maksimum 3 saniyeni alacak. Keyif almanın ve güzel yaşamanın büyük alanlara ihtiyaç duymadığını gördükçe, gereksiz fazlalıklardan kurtulduğuna sevineceksin.

Modern mutfağa çağı yakalayan tüyolar

Salona entegre, minicik Amerikan mutfağının her şeyi tıkır tıkır vakit kaybetmeden bulabileceğin bir düzen üssüne dönüşeceğine inanmıyor musun? Yeni nesil dekorasyon önerileriyle her şey mümkün. Modern zamanda kısıtlı olan kaynakların arasında başı çeken zamanı, optimum düzeyde değerlendirmek senin elinde. Unutma ki, küçük bir mutfaktan daha kötü bir şey varsa, o da yanlış düzenlenmiş küçük bir mutfaktır. Ne kaşıklar çatallarla, ne tencereler tavalarla, ne de kadehler günlük su bardaklarıyla karışmamalı. Bunun da yolu Amerikan mutfağında elin ayağın olacak küçük ve sihirli gereçlerden geçiyor. Zevkine uygun Amerikan mutfak düzeni, hayattan aldığın zevki katlayacak.

Anahtar kelime; “organize”

Çay fincanlarının geniş çevreleriyle ne kadar çok yer kapladığını biliyoruz. Bunun için “organizer” olarak bilinen aparat, bir diğer adıyla portatif bardak askılığı kullanarak tüm çay fincanlarını onun üzerine asman sana hem zaman, hem de alan kazandıracak. Bardak rafına koyabileceğin incecik bir tel, bardakların için sana bir kat daha yaratacak. Ufak kavanozları dahi yerleştirebileceğin tezgah üstü “organizer”ler ise adeta kurtarıcın olacak. Çekmeceleri açtığında birbirine girmiş çatal-bıçak görmemenin formülünün de çekmece içi kaşıklık olduğunu hissettiğini biliyoruz. 

Duvarları kullanmanın vakti gelmedi mi?

Salonda alan kazanmak için televizyonu duvara sabitlediğini hatırla. Duvara monte dekorasyon anlayışının nimetlerini tam manasıyla yaşamaya hazır ol. Fazla gelen tencereleri sabitlediğin raflara koyabilir, cezvelerini kancalı askılıklara asabilir; eldiven, önlük, kepçe, kızartma maşası gibi ne bulursan duvarlara sabitleyebilirsin. Yemeklik kuru sebzelerin için özel metalden veya hasırdan kutular işini görecektir. Elbette ki bu kutuları diğer her şey gibi duvarınla uyumlu hale getirebilirsin. İşte şimdi misafir kadehleri ve yemek takımları gibi nadir kullanılan parçaları açılan boşluk sayesinde kapaklı Amerikan mutfak dolabının arkasına doğru itebileceksin!Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message