Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evde spor köşesi oluşturmanın 4 kolay yolu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evde spor köşesi oluşturmanın 4 kolay yolu

Yayınlanma tarihi: 24.02.2020

Evde spor için ayırabileceğin ekstra bir oda yoksa spor yapmaktan vazgeçme! Atıl kalan köşeleri doğru bir şekilde düzenleyerek, evin farklı bölümlerinde birbirinden kullanışlı spor köşeleri oluşturabilirsin. İşte, evde spor köşesi oluşturmak için izleyebileceğin en pratik adımlar:

1. Yatak odasındaki boşlukları değerlendirerek evde spor köşesi oluştur

Evin en geniş alanına sahip odaları genellikle salon ve yatak odasıdır. Salonda klasik tarzda bir dekorasyon stili benimsediysen bu mekana bir spor köşesi entegre etmekte ciddi anlamda zorlanabilirsin. Bu durumda B planını uygulamak için yatak odasına göz atmanda fayda var! Yatak, gardırop, şifonyer ve komodinleri birbirine daha yakın olacak şekilde yeniden düzenleyerek spor eşyalarını koyabileceğin uygun bir boşluk yaratabilirsin. Bu boşluğa istersen yürüyüş bandı, bisiklet gibi spor aletlerini yerleştirerek evde fitness yapmak için küçük bir köşe oluşturabilirsin. Ya da spor minderler, pilates topu ve pilates matı ile kolayca evde spor köşesi tasarlayabilirsin.

2. Evde spor köşesi oluşturmak için pencere önlerini değerlendir

Genellikle gün ışığını kesmemek için boş bırakılan pencere önlerini, huzur veren bir spor köşesi oluşturmak için tercih edebilirsin. Spor yaparken sıkılmamak için en güzel manzaraya sahip pencere önünü seç ve uygun boşluklara küçük ağırlıklar, portatif mekik sehpası ve spır matı gibi taşınabilir spor aletlerini yerleştir. Dilediğin zaman kolayca ortadan kaldırabileceğin bu spor eşyaları ile boş kalan pencere önlerinde konforlu ve kullanışlı spor köşesi dekorasyonları yapabilirsin.

3. Çalışma odasında stres attıran spor köşesi

Çalışma odası dekorasyonuna renk katacak birkaç öneri ile bu mekanı aynı zamanda çeşitli spor aktiviteleri için kullanabilirsin. Örneğin, çalışma odası içinde uygun bir alana asacağın kum torbası sayesinde çalışmaya ara verdiğin anlarda stresini atabilir; spor yaparak kendini hem fiziksel hem de mental anlamda rahatlatabilirsin. Eğlenceli bir spor yapmak istersen, çalışma odanın duvarına dart asabilir; canın sıkıldığında birkaç atış denemesi ile zihnini dinlendirirken bedeninin egzersiz yapmasını sağlayabilirsin.

4. Evde spor köşesi  oluşturmak için ideal oturma odası

Pahalı spor malzemeleri kullanmadan da evde spor köşesi oluşturabilirsin. İlk olarak, çeşitli vücut egzersizlerini takip edebileceğin birkaç video serisi bulmakla işe başla! Bunun için, internette ücretsiz video paylaşımları yapan çok sayıda farklı antrenör bulabilirsin. Oturma odasında TV karşısına sereceğin bir spor matı üzerinde videodaki hareketleri tekrar ederek evde spor yapmanın kolaylığını yaşayabilirsin. Oturma odasında oluşturduğun spor köşesini dekoratif hale getirmek için bu alanda çeşitli iç mekan bitkilerine yer verebilir; spor yaparken kendini daha rahat ve huzurlu hissetmene yardımcı olabilirsin.Evde spor köşesi oluşturmak için daha birçok farklı yöntem deneyebilirsin. Mutfakta yemek yaparken bile boş vakitlerini değerlendirmek için kendine küçük bir spor köşesi oluşturabilirsin. Ya da yeterli alanın varsa ve fitness, pilates, yoga gibi sporları sıkıcı buluyorsan evine bir bilardo veya pinpon masası alabilir; aile içinde ve arkadaşlarınla eğlenceli turnuvalar düzenleyerek evde spor yapmanın keyfini doyasıya yaşayabilirsin!

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message