Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evde çalışma alanı oluşturmada dikkat edilecek noktalar
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evde çalışma alanı oluşturmada dikkat edilecek noktalar

Yayınlanma tarihi: 20.05.2020

Home ofis çalışma tarzı, son zamanlarda corona virüs nedeniyle daha fazla hayatımıza girdi… Artık evlerimizde çalışıyoruz, peki ya motivasyonumuzu yeteri kadar sağlayabiliyor muyuz? İş saatinde mutlaka bilgisayar ekranında olmak, disiplin açısından erken kalkmak işlerimizi ertelememek çok önemli ancak ancak evde çalışırken motivasyonu artırmanın bir yolu da doğru home-ofis dekorasyonundan geçiyor. Kısacası daha verimli bir çalışmanın yolu doğru, iyi bir çalışma alanı oluşturmadan geçiyor. Nasıl mı? İşte detaylar…

Home ofis çalışma alanı oluşturmadan önce hangi hususlara dikkat etmek gerekir?

Home ofis çalışma alanı oluşturmadan ilk olarak evin hangi alanında ya da hangi odasında yapacağın işe daha iyi odaklanmalısın. Nasıl bir ortam seni daha verimli çalışmaya motive eder, bunu belirle. Duvarlarının rengi seni mutsuz ediyor, iş performansını mı düşürüyor, çalışma masan çok mu küçük, oturacağın koltuk çok mu rahatsız, ya da ortamdaki ışık yeterli mi değil bunları ve çalışma alanında olması gereken her türlü ihtiyacını tek tek not al, ondan sonra dekorasyona başlamak için kolları sıva. Çalışacağın ortamın dekorasyonu senin zevklerine ne kadar uygunsa ve sana ne kadar keyif veriyorsa, işteki başarın da buna paralel artacaktır.

Home ofis dekorasyonu oluşturmanın püf noktaları nelerdir?

Evin güneş ışığını en çok alan odasını home ofis olarak belirlemen seni daha canlı, daha enerjik tutmaya yardımcı olacaktır.Çalışma masası seçerken, kullanacağın bilgisayarın ya da diğer ekipmanların rahatça sığabilebileceği ölçüde bir masa seçmen faydalı olacaktır.Çalışma koltuğu seçimi de çok önemli. Seni en rahat ettirecek, boyuna uygun olarak ayarlanabilen, vücut yapınla orantılı büyüklükte bir koltuk seçimi en sağlıklı seçim olacaktır.Çiçeklerle aran iyiyse, çalışma alanını en sevdiğin çiçeklerden oluşan dekoratif saksılarla donatabilirsin. Ayrıca 2020 dekorasyon trendlerinde doğal figürler öne çıkıyor. Home ofis çalışma alanın tüm gününü geçireceğin bir yer madem, çalışma alanına kendinden izler yansıtman da hiç fena bir fikir değil. Aile fotoğraflarını, en sevdiğin masa saatini çalışma alanına taşıyabilirsin.  Sevdiğin ressamların hoşuna giden tabloları ile duvarlarını süslemek de seni çalışırken motive edecek fikirlerden biri olabilir.Aydınlatma da çalışma performansı açısından önemli bir etken. Gündüz, gün ışığından faydalanırsın ama havanın kararmasıyla aydınlatma gerekli olacak. Beyaz ampul yerine sarı ışık veren ampullerin kullanılması göz sağlığı açısından daha doğru bir tercih olacaktır. Masa lambası kullanmak da bir başka alternatif.Müzik eşliğinde çalışmak iş performanı artıracaksa, odanın tamamına sesi eşit yayacak müzik sistemleri kullanabilirsin.Odanda geniş büyük bir pencere varsa masanı onun önüne koyabilir, sıkıldığın anlarda kafanı kaldırıp gökyüzüne bakabilirsin. Sıkıldığın anlarında bu, motivasyonunu artıracaktır. 

Home ofis dekorasyonu oluşturmanın püf noktaları nelerdir?

Renklerin gücünden yararlanmayı ihmal etme. Mavinin rahatlatma etkisi, sarının enerji verdiği, turuncunun yaratıcılığı arttırdığı bilinir. Bu renklerden biriyle ya da kendi zevkini en doğru yansıtacak renkle duvarlarının rengini yenilemen, ruhunu da yenilemen demek. Home ofis dekorasyonu için Bi’boya‘nın rengarenk iç cephe boyalarına göz atabilir ve siparişini verebilirsin. Uygun fiyata, yüksek kaliteyi home ofisine taşıyabilirsin.  

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message