Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evde çalışma alanı dekorasyonu örnekleri ve trendleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evde çalışma alanı dekorasyonu örnekleri ve trendleri

Yayınlanma tarihi: 14.05.2020

Bugünlerde tüm dünyayı etkisi altına alıp milyonlarca insanın evlerinde izole durumda yaşamalarına neden olan corona virüs, hayatlarımızı geri dönüşü olmayacak şekilde değiştirdi. Durum böyle olsa da, hayatın canlı akışını yeniden yakalamak için izolasyonun yarattığı kimi fırsatları değerlendirmeye başladık. Bunlardan en önemlisi tabii ki evde çalışma sistemi…Kimimiz zorunlu şartlardan dolayı bu yeni çalışma sistemine uyum sağlamaya çalışırken bir çoğumuz daha önceki senelerde home ofis olarak çalışmaya başlamıştı. “Trafik derdi yok, hangi kıyafeti giyeceğim” diye düşünmek yok, gibi bir çok günlük stresi ortadan kaldırdığı için evden çalışma fikri kulağa oldukça çekici geliyor. Gününü tek bir odada geçireceğine göre, en akıllıca hareket, tasarımını zevkine uyacak şekilde elden geçirmektir. Böyle bir çalışma ortamında zaman geçirmeyi seveceğin gün gibi aşikar. Şimdi, verimli bir iş hayatını ev konforunda sürdürebilmek için evde çalışma alanı dekorasyon ipuçlarına birlikte göz atalım.

Evde çalışma alanı evin hangi bölümünde olmalı?

Evinin hangi bölümünü home ofis olarak düzenleyeceğine karar verirken dikkat etmen gereken en önemli nokta çalışma alanının “doğal ışık” alıp almadığı ve havalandırmadır. Mümkünse pencere kenarlarını tercih etmen hem doğal ışık hem de temiz hava alman için ideal olacaktır. Eğer doğal ışık almayan bir ortamda çalışman gerekiyorsa bu durumda doğal ışık kaynağı sağlayan çeşitli tür ve ebatlardaki ışık kaynaklarından yararlanmaya özen göstermelisin. Çünkü yapılan araştırmalar göstermiştir ki, doğal ışık altında çalışan insanlar kendilerini daha dinç hissederler. Ayrıca doğal ışık konsantrasyonu artıran en önemli faktörlerden birisidir. Çalışma ortamını sık sık havalandırmak da verimini arttıracaktır.

Minimalist home ofis dekorasyonu ile konsantrasyonunu arttır!

Sadeliğin gücünü ortaya çıkaran minimalist tarz ile evde çalışma odanı düzenlemek görsel karmaşaya engel olur ve zihninin daha net olmasını sağlar. Böylelikle çalışma ekipmanlarına kolaylıkla ulaşabilir ve dikkatin dağılmadan verimli bir çalışma ortamı yaratabilirsin.  Bunun için en öncelikli konu çalışma ortamında sana lazım olmayan her şeyden kurtulmak ve dağınıklığı önlemektir. Sade, yer kaplamayan ve kullanışlı araçlar ve gereçler kullanmak çok işine yarayacaktır. Yerden tasarruf etmek için de, kolon ve kiriş araları genellikle mobilyasız alanlar olduğu için rahatlıkla değerlendirebilir, ve bu bölgelere depolama için raflar yapabilirsin. Çalışma sonrası kapanabilir bir masa ile de basit ama işlevsel bir home ofis çalışma alanına sahip olabilirsin. Biraz yaratıcılık biraz da el mahareti ile kendine ait eşsiz bir alan oluşturabilirsiniz. Ayrıca uyumluluk bakımından son bir rötuş yapmak istersen, canlı renklere sahip bir güzel tablo tercihi, çalışma ortamına pozitif bir enerji katacaktır. Bir başka önemli nokta mobilyalar; home ofis dekorasyonu için el yapımı ahşap masalar ve bol çekmeceli tekerlekli kesonlar bu sene de moda. Daha modern bir tarz tercih etmek istersen cam masaları ve dikey olarak konumlandırılan depolama dolaplarını tercih edebilirsin. Ayarlanabilen ergonomik bir koltuğun üstüne atacağın renkli bir minder home ofisine ayrı bir neşe katacaktır.

Home ofis çalışma dekorasyonunda başarı getiren renkler hangileri?

Canlı renklerin beynin zihinsel faaliyetlerini harekete geçirdiği bilinen bir gerçek, ancak parlak renkler aynı zamanda, beynin konsantre olmasını da zorlaştırır. Öte yandan soğuk renkler odaklanmayı sürdürebilmek için idealdir. Tek renkli mobilya ve objeler, tümüyle beyaza boyanmış duvarlar veya kahverengi ve bej ağırlıklı renkler, yaratıcılığı ve üretkenliği arttırır. Bu renkler aynı zamanda 2020 yılının da en çok tercih edilen tonlarıdır.Bu konuda yardımına koşacak en önemli araçlardan biri, duvarları yukarıda bahsedilen renklere boyamak olabilir. Kaliteli ve bütçene uygun boya çeşitleri için Bi’Boya tam aradığın marka olabilir. Geniş renk yelpazesiyle birlikte boyanın nasıl hazırlanıp uygulanacağıyla ilgili pratik bilgileri boya kutuları üzerinde bulabilirsin. Duvar boyasına ne kadar su katmalıyım sorusunun cevabı satın aldığın boyaya göre değişkenlik gösterir. Genellikle duvar boyasına, boya oranının yüzde 10 ile yüzde 30’u arasında su katılır. Ancak en net bilgi satın aldığın duvar boyası kutusunun üzerinde yazan bilgidir. Bi’Boya duvar boyasında kolayca doğru kıvamı elde ederek duvarlarında kusursuz bir görünüme kavuşabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message