Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Erkeklere Özel Genç Odası Dekorasyonu Önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Erkeklere Özel Genç Odası Dekorasyonu Önerileri

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Günümüzde farklı tarzda ve şekillerde genç erkek odası modelleri bulmak artık hiç de zor değil. Biraz araştırma ve özen ile sen de şık ve konforlu genç erkek odası takımları bulabilir, bunları dekoratif bir şekilde kullanabilirsin. Peki dekorasyonunu oluştururken nelere dikkat etmelisin? İşte püf noktaları…

Genç erkek odası duvar boyası rengi nasıl olmalı?

Odanı bireyselleştirmek için dokunman gereken ilk konu, duvarlar…  Odada açık ya da koyu renk bir duvar boyası ya da istersen ikisini birden- kullanabilirsin. Sadece, odanın yeterince ışık aldığından emin olmanı öneriyoruz. Böylelikle, hem zevkinden ödün vermeden hem de güneş ışığından yararlanarak istediğin renkte bir genç erkek odası elde edebilirsin. Boyayı, genç erkek odası temasına uygun seçmelisin. Seçebileceğin temalardan bazıları denizci, spor, müzik ya da arabalar olabilir. Ya da sadece klasik ya da modern tarzda canlı ve renkli ya da sade bir tema belirleyebilirsin.

Yatak seçimi ve konumlandırılması

Dekorasyonda bir diğer önemli konu ise yatak seçimi. Alana ve ihtiyacına göre yatağın tek kişilik mi, tek kişilik uzun mu yoksa çift kişilik mi olacağına karar verdikten sonra genç erkek odası içinde doğru konumlandırmasını yapmalısın. Alanına uygun olmayan büyüklükte bir yatak seçersen diğer eşyaların alanından çalmış olursun ve odada sıkışık bir görüntü yaratabilirsin. Ve unutma, yatağın başının duvara yaslanmış ve odanın ortasında olması önerilir. Daha sonra uygun nevresim takımıyla yatağın odaya şık ve uyumlu bir katkı yapması sağlanır.

Doğru perdeyi bulmak

Bir diğer konu ise genç erkek odası perde modelleri. Genç erkek odası için stor perde mi, zebra perde mi kullanmak istiyorsun yoksa tül perde ya da güneşlik kullanacak mısın, bunlara karar vermen gerekiyor. Kararını verdikten sonra odanın dekorasyonuna ve renk paletine uygun, genç ve canlı bir model seçebilirsin. Evde perde her oda için önemli olsa da bir genç odası için canlılık katması açısından ayrıca önem taşır.

Ders çalışma alanı

Genç erkek odası için en önemli mobilyalardan biri de ders masasıdır. Ders masası, duvara dönük olmalıdır böylece istersen karşısına hatırlatıcı notlar yapıştırabileceğin bir mantar pano da asabilirsin. Fakat bunun dışında masa etrafında dikkat dağıtıcı nesnelere fazla yer verilmemeli. Aydınlatma olarak masa lambası kullanılması ders çalışırken faydalı olacaktır. Ya da uyumadan önce kıtap okumak için yatak başı lambası ya da ayaklı lambalar kullanılabilir.

Diğer dekorasyon ögeleri ve aksesuarlar…

Mobilyalar ve perdelerle dekorasyonun bütünlüğü hemen hemen sağlanmış olsa da genç erkek odası dekore ederken en önemli maddelerden biri tabii ki duvar ya da masa süsleri. Genç erkek odası süsleri; posterler, afişler, biblolar ya da küçük dekorasyon malzemeleri olmak üzere artık her yerde bulunabiliyor. Bu poster ve afişleri istersen odanın renklerine uygun çerçevelerle kullanıp şıklaştırabilir, istersen tek başlarına kullanıp daha salaş bir görüntü yaratabilirsin. Seçim sana kalmış.Bütün bu önerilerle zevkine uygun şık bir genç erkek odası dekore etmen zor olmayacaktır.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message