Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
English Country Mutfak Dekorasyonu Renkleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

English Country Mutfak Dekorasyonu Renkleri

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

İngiltere’nin, adıyla anılan mutfak tarzı English Country Mutfak, uzun zamandır dünyanın her yerinde kendi takipçilerini oluşturmuş durumda. Peki bir ülkenin gelenekselleşmiş mutfak stilini kendi mutfağınıza nasıl uyarlayacaksınız? Bunun için işe ilk önce rustik mobilyalar, açık kirişler, endüstriyel aydınlatma elemanları ve basit ahşap mobilyalarla başlayabilirsin. Country mutfak nedir? Sorusunun cevabını kısaca şöyle açıklayabiliriz: İngilizcede sayfiye yeri ya da kırsal alan demek olan country kelimesinden ilham alan sıcacık bir mutfak tasarımı. English Country Mutfak tasarımlarının ortak özelliği samimiyet, doğallık ve yuva hissini güçlendirmesidir. Güzel yemeklerin pişirildiği, aileyle ya da dostlarla keyifli yemeklerin yendiği bu mutfaklar için evlerin kalbi de diyebiliriz. 

English country mutfak tasarımları Türkiye’de de çok yaygın

İngiliz tarzı modern country mutfak tasarımları artık ülkemizde de çok yaygın. Doğallık ve mutfağında sıcak bir ortam arıyorsan bu tarz tam sana göre. Minimal, sakin ve dinlendirici modellerin öne çıktığı English country mutfak tarzını mutfağında kullanarak harika bir çiftlik evi havası yaratabilirsin. Koyu renkli dolapların varsa bunları beyaza boyayarak daha aydınlık bir çiftlik evi havası verebilirsin mutfağına. Country mutfak malzemeleri denince akla özellikle ahşap rustik eşyalar gelir. English country mutfak tasarımının vazgeçilmezi öğesinin mutfak adaları olduğunu biliyor muydun? Büyükçe bir mutfağın varsa ortaya koyacağın ahşap rustik bir ada sayesinde çok güzel bir kır stili yakalayabilirsin. Çünkü doğal ahşabın sıcaklığını veren başka bir malzeme yok ve bu malzemeyi tavan kirişlerinde ve depolama alanlarında da kullanmak mümkün. 

English country mutfak tasarımın için antika dükkanlarına bakmaya ne dersin?

English country tarzı bir mutfağa sahip olmak için ahşap ve rustik mobilyalara ağırlık verebilirsin ama farklı malzemelerle de mutfağına daha sıcak bir hava vermen mümkün. Zeminde pişmiş topraktan karo kullanmak harika bir görüntü sağlayacaktır. Lavabo ve eviye ünitelerini de yine ahşaptan yapabilirsin. Fırın ve ocağını rüstik tarzda tasarım yapan firmalar mevcut. Bunların yanında mutfak raflarına vintage biblolar koymaya ne dersin? Bunun için antika ve ikinci el eşyalar sütün pazarları ve dükkanları dolaşabilirsin. Ummadığın güzellikte rustik eşyalarla karşılaşman mümkün. Alacağın dolap kulplarını mutfağındaki kulplar ve düğmelerle değiştirerek de English country mutfak tarzını çok basit bir dokunuşla yakalayabilirsin. Yine duvarlara yan yana asacağın eski tarz bakır tavalar da harika bir country mutfak fikri olabilir. Böylece sıra dışı ve yaratıcı bir depolama yapmış olursun.

Rüya gibi bir mutfak için duvarlarına English country tarzını yansıt

English Country Mutfak tarzını mutfağına duvarları nötr bir renk paleti kullanarak yansıtabilirsin. Hafif kirli bir beyaz veya soluk mavi renk mutfağı daha aydınlık ve ferah gösterecektir. Pembe, turuncu, gül rengi gibi renkler de gerçek bir kır evi mutfağı yaratmak için birebir. Ocağın arkasındaki duvarda bitki ve hayvan desenli renkli seramikler kullanabilir, aynı desenleri perdelerinde de devam ettirebilirsin. Mutfağın farklı köşelerinde nostaljik aksesuarlar, güzel kâseler kullanabilir, örneğin siyah renkli bir sarkıt aydınlatma ile English Country Mutfak stilinin hakkını gerçekten verebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message