Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Endüstrüyel mutfak dekorasyonu nedir, nasıl yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Endüstrüyel mutfak dekorasyonu nedir, nasıl yapılır?

Yayınlanma tarihi: 18.03.2020

Endüstriyel mutfaklar; paslanmaz çelikten üretilen ve işletmelerin ihtiyaçlarına göre şekillenen büyük boyutlu mutfaklardır. Endüstriyel mutfak dekorasyonları, içerisinde yer aldığı işletmenin ihtiyaçlarına göre dizayn edilir. Bu sebeple işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda endüstriyel mutfak dekorasyon fikirleri çeşitlilik gösterir. Bu mutfak tipleri içerisinde yer alan ürünler uzun ömürlü kullanımları ve çok fonksiyonlu olmaları nedeniyle birçok sektörde yaygın olarak kullanılır.

Endüstriyel mutfak kullanım alanları

Teknolojinin gelişmesiyle beraber endüstriyel mutfak dekorasyonları toplu yemek hizmeti veren işletmelerde sıklıkla tercih edilir. Örneğin:

Endüstriyel mutfak kullanım alanları

Fırın mutfağıOtel mutfağıRestoran mutfağıOkul mutfağı

Endüstriyel mutfak kullanım alanları

Yukarıdaki mutfak tiplerinin yanı sıra toplu sipariş üzerine hizmet veren catering şirketleri tercihlerini endüstriyel mutfaklardan yana kullanırlar.

Endüstriyel mutfağın sağladığı 4 temel fayda

Hız: Mutfakta çalışan aşçıların ve şeflerin aynı anda birçok sipariş çıkarabilmesini sağlar.Temizlik: Kolay temizlenebilir malzemeden yapılırlar.Sağlamlık: Genelde paslanmaz çelik ve benzeri metal malzemeden yapıldıkları için kolay kolay deforme olmazlar.Kapasite: Aynı anda birçok kişinin çalışmasına göre dekore edilirler ve üretim hiç durmaz. En büyük avantajı da hız ve uyumlu çalışmayı destekleyen kapasitesi yüksek ürünlerin kullanılmasıdır.

İyi işleyen ve verimli endüstriyel muftak tasarımı nasıl yapılır?

Öncelikle, işletmenin ihtiyaçlarını analiz etmelisin. Hangi cihazları kullanacağını belirlemeli, uzatma ve bağlantıların nereden geçeceğini ve erişim alanlarını tespit etmelisin. Tasarımın temeli olan bu çalışma ile güzel bir mutfak dekorasyonuna ve maksimum faydaya kavuşabilirsin.Mevcut mutfağı en iyi şekilde kullanmalısın. Bunun için belirlediğin cihazların boyutlarını ve tasarımlarını dikkate almalısın.Doğru bir dağılım belirlemelisin. Mutfağı oluşturacak ana kısmı ve işin akışının bölünmeyeceği bir dağılım gerçekleştirmelisin. Örneğin: Malzemelerin saklanacağı depoların mutfağa uzak olmaması veya iş akışı engellemek için bulaşık kısmının sonda yer alması gibiMutfağı uygun makinelerle dekore etmelisin. Mesela otel mutfak dekorasyonları için birçok farklı yemeğin pişebileceği açık ateş, ızgara veya karışık fırınlar vazgeçilmez endüstriyel mutfak ekipmanları olabilir. Üretim kapasitesi büyük olan mutfaklar için ise büyük boy kızartıcılar, tencereler ve tavalar kullanabilirsin.Her duruma uygun mutfak ekipmanlarını seçmelisin. Uzun süreli kullanım sunan, sağlığa uygun materyal olan paslanmaz çelikten üretilen her türlü ürün mutfakta bir numaralı dostun olmalı.Mutfak dekorasyon fikirleri arasında en işe yarar fikirlerden biri de bileşenler için tasarım seçmelisin. Bileşenler için tasarım seçimi cihazların veya ürünlerin kolay temizlenmesini veya arıza durumlarında hasarlı parçaların kolaylıkla çıkarılıp değiştirilmesi işlerin aksamamasını sağlar.Uygun teknoloji seçmelisin. Uygun teknoloji ile neyi ne zaman yapman gerektiğini bilebilirsin. Programlanabilen veya pişme süresi ayarlanabilen işlem bitince öterek uyarabilen cihazlar seçebilirsin. Enerji tüketimini önemsemelisin. E-VO bulaşık makineleri, NEO buzdolapları ve advance fırınlar seçerek çevre duyarlılığı sunan ve az enerji tüketen bu teknolojilerden yararlanabilirsin.

İyi işleyen ve verimli endüstriyel muftak tasarımı nasıl yapılır?

Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message