Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
El emeği ürünlerle mutfak duvar dekorasyonu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

El emeği ürünlerle mutfak duvar dekorasyonu

Yayınlanma tarihi: 18.02.2020

Mutfak evin en önemli, en çok zaman geçirilen köşesidir. Mutfakta vakit geçirirken hem işleri kolaylaştıran hem şık duran tasarımlarla duvarları süslemek mümkün olabiliyor. Mutfaklar şekil olarak birbirinden çok farklı bir yapıya sahip olabilir. Ancak el emeğiyle yapılmış ürünler sayesinde mutfağına en iyi şekilde uyum sağlayan duvar süslerini oluşturabilir, duvarlarını kendi el emeğinle süslemenin keyfini çıkarabilirsin. 

En iyi mutfak dekorasyonu fikirleri nelerdir?

En iyi dekorasyon için duvarda kavanozları koyabileceğin  en iyi düzenleyici olan terek kullanabilirsin. Tuz, biber gibi el altında bulunması gereken malzemeleri bir terek sayesinde düzenleyebilir, istediğin şekilde süsleyebilirsin. Bu tereğin içine koyacak olduğun kavanozları da desenli ve renkli kumaşlar kullanarak dekoratif hale getirebilirsin. Terekleri hazır alabileceğin gibi ahşap malzemeler alarak kendi zevkine uygun bir şekilde yapabilirsin. Mutfak duvarı için bir güzel fikir de panolar. Floral desenler kullanarak veya meyve sebze figürleriyle süslenmiş panolarla duvarını daha canlı bir hale getirebilirsin..

Mutfak duvar dekorasyonu modelleri nasıl olmalı?

İlk önce mutfak dekore edilirken bir ana stil belirlenmeli, klasik veya modern olabilir. Mutfağın duvar rengi, stili dekorasyonda çok önemli ayrıntılar olarak kendini gösteriyor.  Mutfak perdeleri ve dolaplarıyla uyumlu aksesuarlar seçmekle işe başlayabilirsin. Eğer mutfağın klasik bir tarza sahipse yukarıda bahsettiğim panolar tam sana göre bir seçim olabilir. Bu panoların yanında iplikten örülmüş çeşitli aksesuarlar da duvarını renklendirebilir. Mutfağın modern bir tarza sahipse daha değişik malzemelerden yapılmış askılar veya kendi süslediğin çerçevelerle resimler asabilirsin.

Mutfak duvar dekorasyonu örnekleri nelerdir?

Duvarlara rengarenk kek kalıpları ve tavalar asarak duvarlarını renklendirebilirsin. Kek kalıpları ve tavaları olduğu gibi veya süsleyerek duvara asabilirsin. Bunların yanında kepçe ve kaşıklar yardımıyla duvarlara değişik bir form verebilirsin. Böylece mutfağını daha düzenli gösterebilirsin. Duvara kendi yaptığın veya hazır alıp boyadığın harflerle çay, kahve, mutfak gibi mutfakla özdeş yazılar yazabilirsin. Çeşitli duvar kağıtlarıyla çiçek veye kuş figürleri ekleyebilir, böylelikle mutfağında cıvıl cıvıl bir esinti yakalayabilirsin. Evin her köşesinde olduğu gibi mutfakta da aydınlatma büyük önem taşıyor. Renkli bardaklara ledler takarak mutfak duvarlarına ışıltı katabilirsin. Kullanılmayan bardaklar veya tabakları bile bu sayede değerlendirebilirsin. Kendi isminin veya sevdiğin birinin isminin yazılı olduğu panolar hazırlayabilirsin. Eski kepçe veya çatallar yardımıyla el emeği askılar yaparak mutfak havlularını asabilirsin. Mutfakta zamanın nasıl geçtiği anlaşılmaz.  Bunun için bir duvar saatine ihtiyacın olabilir. Kullanılmayan tabaklar veya doğrama tahtalarından duvar saati yapabilirsin. Duvara asılan küçük dolaplar kullanarak şirin bir kiler köşesi yapabilirsin. Mutfakta kendi el emeğinle harika işler çıkarmak işte bu kadar kolay.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message