Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Eklektik Mutfak Dekorasyonu İçin Fonksiyonel Depolama Çözümleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Eklektik Mutfak Dekorasyonu İçin Fonksiyonel Depolama Çözümleri

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

“Hiçbir dekorasyon tarzının beni tam olarak yansıttığını düşünmüyorum” diyorsan ve bu sebepten mutfağında eklektik dekorasyon kullanmak istiyorsan bilmen gereken birkaç şey var. Her dekorasyon dizaynından en çok sevdiğin noktaları alıp oluşturacağın eklektik tarz mutfak, tamamen seni yansıtabilecek bir dekorasyon stili. Öyle ki rastgele bir araya gelmiş aksesuarların ve renklerin yarattığı ahengi gördüğünde büyüleneceksin, mutfağı da aşıp bütün evini eklektik tarzda dekore etmeyi düşüneceksin. Ancak küçük boyutlu eklektik mutfaklarda depolama büyük bir sorun olabiliyor. Biz de nasıl daha fonksiyonel eklektik dekorasyonları yapabileceğini anlatmak istedik.

 Mutfağın ne kadar küçük olduğu önemli değil, işin anahtarı planlama!

Mutfağının boyutu küçükse ancak sen yine de mutfağını dekore etmek istiyorsan, mutfağını nasıl daha etkili bir şekilde kullanabileceğine dair planlar yapmalısın. Bu planları yaparken özellikle küçücük köşeleri bile kullanmanı sağlayacak tasarım fikirlerini tercih etmelisin. Çatal ve bıçaklarını, kavanozlarını, tencerelerini ve baharatlık gibi diğer mutfak malzemelerini depolamanı kolaylaştıracak ve oldukça tarz duracak birçok teknik bulunuyor. Yapman gereken yalnızca hangisinin sana uygun olduğunu seçmek. Eklektik mutfak dekorasyonu söz konusu olduğunda bazen kökten değişimleri de düşünebilirsin. Depolama konusunda daha çok seçeneğinin olabilmesi için mutfağına uygun raf tasarımları ya da dolap tasarımları yaptırabilirsin.

Fonksiyonel depolama çözümleri

Küçük boyutlu eklektik mutfaklarda sorunların başını tencere ve tava gibi ürünleri çekiyor. Tavalar ve tencereler dolap zemininde çok fazla yer kapladığından dolapları fazlasıyla işgal ediyor. Tavalar ve tencereler için restoran tarzı tavandan asmalı tencere ve tava rafları eklektik mutfağında senin en büyük yardımcın olacak. Ayrıca tabaklar gibi yine hacim olarak büyük olan mutfak eşyalarını da duvar raflarına dekoratif bir görünüm yaratacak şekilde dizebilirsin. Bu sayede hem yer tasarrufu yapmış olacaksın hem de eklektik mutfak dekorasyonunla uyumlu vintage bir raf görüntüsü yaratacaksın. Son olarak şef bıçağı ve ekmek bıçağı gibi herhangi bir çekmeceye sığması zor olan bıçakların için de mıknatıslı dekoratif bıçaklıkları kullanabilirsin. Tabii herhangi bir kaza yaşanmaması açısından çok da el altında bulunan yerlere koymamanı tavsiye ederiz. 

Eklektik mutfakları kahramanları: Köşeleri kullanılabilen mutfak dolapları

Senin de iyi bileceğin gibi mutfak dolaplarının köşeleri genellikle epey kullanışsız olur, ya kapağı zor açılır ya iç dizaynı saçmadır mutfakta sana birçok zorluk çıkartır. Seni bu sıkıntıdan kurtaracak olan şey ise köşeleri de kullanılabilen mutfak dolapları! Biraz zahmet göstermekten korkmamalısın, özellikle yeni bir mutfak dolabı yaptırmayı düşünüyorsan tasarım dergilerine mutlaka göz atmalı ve marangozuna senin için olabilecek en işlevsel mutfak dolaplarını yaptırmalısın. Bu ölçüde köşeleri kullanılabilen mutfak dolapları da gerçekten hayat kurtarıcı olabiliyor. Eklektik mutfak tasarımına uygun bir şekilde hazırlanmış, dolap içlerine monteli dışarıya doğru kayabilen raflar sayesinde dolap köşelerini de aktif bir şekilde kullanabilirsin. Ayrıca mutfak dolaplarının yanı sıra mutfağının duvarlarını da aktif olarak kullanmalısın. Duvara monte edeceğin hoş tasarımlara sahip raflar ile hem eklektik mutfak dizaynını genişletebilir, hem de daha fazla depolama alanına sahip olabilirsin. Baharatlıklar raflarda çok hoş duruyor, sakın unutma!

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message