Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Eklektik mutfak dekorasyonu için 6 ipucu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Eklektik mutfak dekorasyonu için 6 ipucu

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Eklektik dekorasyon farklı sanat akımlarının ve felsefi bakış açılarının yaşam alanlarına yansıtılmasıdır. Sanatın farklı yaklaşım ve dönemlerini betimleyen ögeler bir arada kullanılarak eklektik stil yakalanabilir. Eklektik bakış açılarını mutfak dekorasyonuna yansıtmak ister misin?

1. Modern ve geleneksel ögeleri bir arada kullan

Eklektik tarz mutfak yaratmak için güncel ve geleneksel stilleri uyumlu bir şekilde kombinlemen gerekiyor. Mobilya ve aksesuar seçiminde birbirini tamamlayan farklı tarzları bir arada kullanabilirsin. Mutfak mobilyaları için minimal ve sade tasarımları tercih edebilirsin. Eklektik stili yakalamak için farklı dönemleri yansıtan tablo seçeneklerini duvarlarına taşıyabilirsin.

2. Renklerle şık kontrastlar yaratabilirsin

Eklektik mutfak dekorasyonu için farklı renklerin bir arada kullanılması oldukça önemli. Kontrast yaratacak mobilya ve aksesuar renkleri ile sıradışı bir dekorasyona imza atabilirsin. Örneğin duvarlarında sarı ve turuncu gibi sıcak tonlar kullandıysan mutfak dolapların için mor ve gri tonlarını tercih ederek monotonluktan uzak bir mekan yaratabilirsin. Eklektik dekorasyon, zıtlıkların uyumunu içerir. Bu zıt dekoratif uygulamalar ile zamansız bir eklektik mutfak oluşturabilirsin.

3. Farklı malzemeleri bütünleştiren mobilyalar seç

Mutfak dekorasyonu yaparken farklı malzemelerin bir arada kullanıldığı mobilyalar kullanabilirsin. Cam ve ahşap, birbiriyle mükemmel şekilde örtüşen materyallerin başında geliyor. Mutfak masasının üzeri için cam, ayaklar içinse ahşap malzemeleri tercih edebilirsin. Masa için mermer ve cam birlikteliğini de değerlendirebilirsin. Küçük bir mutfağa sahipsen açık ve pastel tonlarda masalar tercih edebilir, mekanı daraltmaktan kaçınabilirsin. Sandalyeler için yeşil, kırmızı ve mor gibi çarpıcı renkler tercih ederek çarpıcı bir eklektik mutfak dekorasyonu yaratabilirsin.

4. Ferforje aksesuarlar kullanabilirsin

Eklektik mutfak stilinin ihtiyaç duyduğu nostaljik dokunuşları ferforje detaylarla tamamlamaya ne dersin? Ferforje detayları mutfak aksesuarlarında, raf seçeneklerinde, sandalyelerde, saksı ve vazolarda kullanabilirsin. Eklektik mutfak dekorasyonu için rustik perdeler tercih ederek ferforje ürünleri şık bir şekilde tamamlayabilirsin.

5. Aydınlatmalarda çarpıcı tasarımlara yönelebilirsin

Eklektik mutfak tarzını etkili bir şekilde tamamlamada doğru aydınlatma seçiminin önemi büyük. Bu nedenle mutfağın yeterince aydınlanmasına özen göstermelisin. Aksi halde mobilya ve aksesuarlarının şıklığına gölge düşebilir. Eklektik mutfak dekorasyonunu çarpıcı bir şekilde tamamlamak için geometrik kesimli aydınlatma seçeneklerinden yararlanabilirsin. Mekanda hoş ışık yansımaları yaratmak için

6. Halılarına tarzını yansıt

Eklektik mutfak stiline tarzını yansıtmanın en kolay yollarından biri kontrast yaratan renklerin yer aldığı halılar kullanmaktır. Siyah ve beyaz tonlarının birlikteliği, halı tasarımlarında en çok tercih edilen seçeneklerden biri. Halılarda geometrik ve soyut figürleri tercih edebileceğin gibi ünlü tablolardan ve sanat eserlerinden de ilham alabilirsin. Canlı renklere ağırlık vererek sıcak ve samimi bir ortam tasarlayabilirsin. Mutfaklar ıslak zeminli yaşam alanları olduğu için kaydırmaz tabanlı halı modellerini tercih ederek düşme ve kayma gibi olası kazaların önüne geçebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message