Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Eklektik Giyinme Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Eklektik Giyinme Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Standartlardan kurtulup, kendini bulduğun stilleri birleştirerek eklektik tarzda, kendine ait yaşam alanları oluşturabilirsin. Eklektik kelimesinden yola çıkarak bu tarzı biraz anlatalım; yaşam alanlarımızı tek bir stile sahip olarak döşememiz gerekiyormuş gibi bir zorunluluk hissediyoruz, eklektik stildeki odalar ile bu zorunluluk tamamen ortadan kalkıyor diyebiliriz. Giyinme odası dekorasyonunu eklektik tarzda planlayabilir; dilediğin zevkte, renkte ve tarzda döşeyebilir, farklı hava katacak küçük dokunuşlar sayesinde bu alanları zenginleştirebilirsin.

Eklektik giyinme odası dekorasyonu yapmak istiyorum, nereden başlamalıyım?

Evinde hangi ayrıntıları görmek istiyorsun? İşin en zor kısmı bu! Karar verdikten sonra gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Hoşuna giden dolabı seçmekle başlayabilirsin. Kıyafetlerini yerleştireceğin modern tarzda bir gardırop seçtiğini düşünelim. Klasik tarzda bir avizeyi çok beğendin; hiç tereddüt etme, amacımız farklı tarzları buluşturmak! Bohem tarz bir koltuk çok hoşuna gitti ve bunu da giyinme odasının bir köşesine iliştirdin. Sorun yok! Küçük klasik tarzı yansıtan objelerini de odanın belirli köşelerine yerleştirdin. İşte, eklektik giyinme odası dekorasyonu tamamlandı! Hem beğendiğin malzemeleri kullandın hem de farklı stilleri birbiri ile uyumlu bir şekilde bir araya getirmiş oldun.

Kıyafetlere özgürlük!

Son zamanlarda kıyafetlere özgürlük getiren kapaksız gardıroplar çok revaçta! Odana modern bir hava katacak bu dolapları mutlaka incelemelisin. Özgürlük temalı bir giyinme odası fikri kulağa hoş geliyor değil mi? Geniş askılık avantajı ile kıyafetlerini katlamaktan ziyade asarak hem düzenli tutma avantajı kazanacak hem de dolapların içinde rutubet olmasını engellemiş olacaksın. Ayakkabılar için tasarlanmış, yer tutmayan ve düzenli tutan ayakkabı rafları için de aynı durum geçerli; her şey ortada! Kıyafetlerini ve ayakkabılarını dolaplara mahkum etmek yerine onları özgür kılmayı düşünmelisin.

Odaların olmazsa olmaz parçaları

Eklektik dekorasyona sahip giyinme odası oluşturmaya devam edelim; avize, perde, halı gibi ihtiyaçlarına geniş bir yelpazeden bakalım. Avizeler; olmazsa olmaz parçalardan; retro tarzı avizeler odana farklı bir hava katacaktır. Eğer klasik avizeler daha çok hoşuna gidiyorsa, onlardan birini de kullanabilirsin. Her şey senin istediğin tarzda olmalı! Şaşalı, gösterişli bir tarzın varsa bunları seçimlerinde göstermekten çekinme! Hoş bir uyum yakalamaya bak!  Odaların tamamlayıcı etmenleri kuşkusuz ki perde, fon ve halıdır. Seçimlerinde renk uyumlarına dikkat etmende fayda var.  Fon perdeleri neredeyse her evde bulunan, renk uyumu açısından bütünleyici olma niteliği taşıyan bir üründür. Tamamlayıcı etmendeki bu ürünleri zıt renklerde veya aynı ton olarak oluşturabilir, birbirlerini tamamlamalarını sağlayabilirsin.

Küçük dokunuşlarla odanı zenginleştir!

 Kendin yap uygulamaları ilgini çekiyorsa giyinme odası için tasarlayacağın bir ayna veya küçük bir duvar süsü odanın havasını değiştirecektir. Giyinme odasının en önemli parçalarından biri aynadır. Aynan için özgün bir çerçeve oluşturmaya ne dersin? Odaya uyum sağlayacak zıt bir renge boyayabilir, etrafına yapma çiçekler veya taşlar yapıştıra bilirsin. Nasıl bir tasarım yapmak istediğin tamamen kendi zevkine kalmış. Yapacağın bu tarz tasarımlar, evinin havasını değiştirecek ve seni iyi hissettirecektir! 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message