Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Eklektik dekorasyon nedir? Nasıl uygulanır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Eklektik dekorasyon nedir? Nasıl uygulanır?

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Mimariden modaya, psikolojiden sağlığa, sanattan felsefeye hayatın her alanında “eklektik yaklaşım” özellikle son yıllarda sıkça kullanılıyor. Tek bir yaklaşımın ve bir bakış açısının yeterli olmadığı günümüzde, eklektik tarzlar tercih ediliyor. Bu durum, ev dekorasyonunda da sıra dışı ve estetik bir şekilde kendini gösteriyor! Evinde maceracı davranmak ve sıra dışı bir ambiyans hazırlayarak her detayını incelenmeye değer hale getirmek istiyorsan eklektik dekorasyon stili, senin onu keşfetmeni bekliyor.

Eklektik dekorasyon ne demek?

Ekleme sözcüğü ile aynı kökten gelen eklektik kelimesi, farklı tarzların çeşitli unsurlarının birleşimi ile oluşturulan yeni bir yaklaşım anlamına geliyor. Eklektik tarz mimari alanda; rustik, country, İskandinav gibi popüler dekoratif stillerin en beğenilen özelliklerinin birleşimi ile oluşuyor. Eklektik yaklaşım yalnızca mimari alanda değil, evlerin içinde yani dekorasyonlarda da tercih ediliyor. Kendine özgü bir esintisi olan eklektik dekorasyonu yaşam alanlarında dengeli bir şekilde uygulayabilirsen, her detayı ayrı bir anlam taşıyan, sadece sana özel bir görüntü oluşturabilirsin.

Eklektik dekorasyona nasıl sahip olabilirim?

Evinde eklektik dekorasyona kavuşmak için yapman gereken tek şey farklı dekoratif stilleri birbirleri ile harmanlamak gibi görünebilir. Evet temelde yapman gereken şey bu, ancak tarzları karıştırırken genel bir uyum yakalıyor olman gerekir. Uyumsuzluğun yarattığı uyumu yakalarsan işte o zaman yaşam alanına eklektik dekorasyonun güzelliğini yansıtabilirsin. Örneğin eklektik tarz mutfak yaratmak için rustik tarzda mobilyalara İskandinav stili aydınlatmalar eşlik edebilir. Biraz daha maceracı davranarak masan ile sandalyelerini farklı tarzda seçerek birleştirebilirsin. Ancak farklı tarzlarda olsalar da bir detaydan uyum yakalamalarına ve kullanım açısından sorun yaratmamasına dikkat etmelisin.Eklektik dekorasyona sahip bir oturma odası yaratmak istiyorsan ve sahip olduğun mobilyalar klasik tarzda ise, modern duvar dekorasyonları ile oturma odanı canlandırmaya ne dersin? Eski merdivenlerden yapılan raflar, el yapımı çerçeveler veya sıra dışı çizgilere sahip tablolar ile duvarlarını süsleyerek odandaki klasik görünümün dominantlığını değiştirebilirsin. Ayrıca country dekorasyon stiline yakın, çiçekli bir halı ve bol bol yeşil bitki kullanımı ile farklı dekoratif stillere ait parçaların eşsiz uyumunu salonuna taşıyabilirsin.Sıra yatak odanda eklektik dekorasyonu yaşatmaya geldiyse işe sahip olduğun mobilyaları değerlendirerek başlayabilirsin. Giysi dolabın ahşap materyalden yapılmışsa rustik bir görünüm taşıyor olabilir. Yatak örtünü parlak ve canlı renklere, geometrik desenlere sahip olacak şekilde seçerek rustik stil ile modern stili birleştirebilirsin. Duvarlarında beyaz renk kullanıp, yatak odanın ortasına mavi bir halı yerleştirerek odanın ambiyansına bir yaz akşamı esintisi gibi Akdeniz havası taşıman da mümkün! Eklektik dekorasyon stilinde limitlerin hayal gücün ile sınırlı! Evinde eklektik dekorasyon stilin ile kombinlemek için kendine bir duvar rengi arıyorsan, aradığın duvar boyasını Bi’Boya‘da kolaylıkla bulabilirsin.  

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message