Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Düzenli bir mutfak için dekoratif fikirler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Düzenli bir mutfak için dekoratif fikirler

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Mutfakta her zaman koşturmaca olduğundan dağınıklık kolayca oluşabilir. Aynı anda pek çok işin yapıldığı ve çok sayıda malzemenin kullanıldığı mutfaklarda bu dağınıklığın önüne geçmek mümkün! İhtiyacın olan şey mutfak düzeni fikirleri. Mutfak düzeni için pratik bilgilere sahip olduktan ve bunları evinde uyguladıktan sonra düzenli mutfak sahibi olmak çok kolay.

Düzenli mutfak nasıl olmalı?

Eşyan çok ve alanın kısıtlı olsa da düzenli mutfak sahibi olabilirsin. Sahip olduğun alanları iyi değerlendirmen ve sana yardımcı olacak saklama alanları yaratman, evinde düzenli mutfak olması için yeterli. Ayrıca düzenli mutfak dolapların olması için dolap içi düzenleyiciler de mevcut. İşte senin de evine kolayca taşıyabileceğin bazı saklama alanları:

Raflar

Raf kullanımı evin her alanında hayat kurtardığı gibi düzenli mutfakların da püf noktalarından biri. Duvarına raflar monte ederek elinin altında olmasını istediğin eşyaları bu alanlarda sergileyebilirsin. Ayrıca buzdolabının yanına takabileceğin mıknatıslı raflara kağıt havlu, bez gibi acilen ulaşman gereken gerekli eşyaları yerleştirebilirsin. 

Çekmece içi düzenleyiciler

Çekmece içi düzenleyiciler, kaosun hakim olduğu ve aradığını bir türlü bulamadığın çekmecelerin olmaması için ideal bir yardımcı. Çekmece içi düzenleyicini çekmecene yerleştirip her bir bölmeye farklı bir alet koyarak hem hoş bir görüntü oluşturabilir hem de aradığın eşyayı saniyeler içerisinde bulabilirsin.

Dolap içi çöp kutusu

Çöp kutuları, temiz ve düzenli mutfak görüntüsünü bozabilir. Bu nedenle çöp kutunu hala kolayca ulaşabileceğin, ancak göz önünde olmayan bir alana yerleştirmeyi düşünebilirsin. Örneğin dolabın içine! Genellikle lavabonun altında kalan dolaba yerleştirilen çöp kutuları, ufak bir aparat sayesinde dolap kapağına takılır. Bu sayede dolap kapağını açtığında çöp kutun da sana yaklaşır ve kapağı açılır. Dolap içi çöp kutusu sayesinde pratik kullanım ile estetik görünümü bir arada sağlayabilirsin.

Açılıp kapanabilen tezgah

Özellikle fazla alanı olmayan mutfaklarda açılıp kapanabilen tezgahlar, düzenli mutfak sahibi olmanın en kolay yollarından biri. Duvara sabitleyeceğin tezgahını ihtiyacın olduğunda açıp kullanabilir, işin bittiğinde de kapatıp aynı şekilde duvarına yaslayabilirsin. Hem tezgah hem yemek masası olarak kullanabileceğin tezgahlar, düzenli mutfakların vazgeçilmezi olmaya aday. 

Mıknatıslı bıçak tutucu

Mıknatıslı bıçak tutucular, düzenli mutfaklarda bıçak kullanmanın en güvenli yollarından biri. Mıknatıslı bıçak tutucunu duvarına sabitlemen yeterli. Bıçaklarını bu güçlü mıknatısa tutturarak hem hoş bir duvar dekorasyonuna sahip olabilir, hem de çekmeceden bıçak alırken elini kesme tehlikesi yaşamaktan kurtulabilirsin. 

Kadeh tutucu askılar

Kadehler, yapıları gereği dolapta fazlaca yer tutabilir. Lavabo üzerine veya dolap altlarına yerleştireceğin demir askılara kadehleri ters bir şekilde yerleştirebilirsin. Asılı duran kadehlerin elegant bir görüntü sağladığı gibi seni kadehlerin için fazladan alan bulma zahmetinden de kurtarır.

Kupa asmak için kancalar

Düzenli mutfakların pek çoğunda çeşitli amaçlar ile kullanılan kancalar görebilirsin. Bu kancalar genellikle havlular ve bezler için kullanılırken, kupa asmak için de rahatlıkla kullanılabilir. Rengarenk ve çeşit çeşit kupalarınla düzenli mutfak görünümüne renk katabilirsin. Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message